Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VOUCHER de 3.000 de EURO pentru MICII PRODUCĂTORI AGRICOLI!

Publicat: 04 aprilie 2020 - 18:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROPUNERE SPRIJIN COVID-19. Mai multe organizaţii ale micilor producători de legume şi fructe solicită Ministerului Agriculturii un sprijin financiar pentru micii fermieri din toate sectoarele. Aceştia reproşează conducerii MADR că i-a ignorat pe micii producători, deşi aceştia pot asigura o bună parte din produsele necesare românilor în criza generată de pandemia de COVID-19.

Iată ce susţin reprezentanţii micilor producători agricoli, într-un comunicat transmis către AGROINFO:

Federaţia Naţională a Lucrătorilor, Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt, Cooperativa Agricolă Legume de Glodeanu Sărat, Organizaţia de Producători Tomate Com şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Democratice din Agricultură, ţinând cont de faptul că:

  • Ministerul Agriculturii încercă, în continuare, să implementeze măsuri care nu au finalitatea scontată pentru producătorii agricoli care, în continuare, nu au unde să îşi vândă produsele;
  • Preţul final al produselor agricole creşte în permanenţă, diferenţa de preţ rămânând în buzunarele intermediarilor;
  • Vremea rece şi ninsorile din ultimul timp au cauzat de asemenea pierderi legumicultorilor, iar, în acest context, Ministerul Agriculturii nu a anunţat un sprijin imediat producătorilor agricoli (legumicultori, pomicultori, creşterea animalelor).

În acest sens, propunem ca:

Ministerul Agriculturii trebuie şi poate să acorde producătorilor agricoli un voucher în cuantum de 3000 euro pentru fiecare producător agricol, respectiv pentru producătorii mici din sectorul legumicol, pomicol şi de creştere a animalelor înscrişi la APIA, indiferent de forma de orgnizare a acestora (persoana fizică, PFA, II, IF, SRL etc.), precum şi producătorilor agricoli care nu sunt înscrişi la APIA, dar fac parte dintr-o cooperativă sau grup de producători.

Aceasta este o măsură de natură să ajute producătorii agricoli mici, cu acest voucher pot achiziţiona cele necesare continuării producţiei. Solicităm acordarea acestui voucher ţinând cont că, în videoconferinţa miniştrilor Agriculturii din UE, Ministerul Agriculturii din România, conform documentului public de pe site-ul ministerului, nu a abordat sub nicio formă problema micilor fermieri din sectorul legume-fructe.

VEZI DETALII despre MĂSURILE DE SPRIJIN SOLICITATE DE MADR PENTRU FERMIERII AFECTAŢI DE COVID-19

CITEȘTE și: URGENŢĂ COVID-19: AVANS PLĂŢI DIRECTE 75%, din SEPTEMBRIE!

ADEVĂRUL despre AJUTORUL de 100.000 DE EURO pentru FERMIERII AFECTAŢI DE CRIZA COVID-19!

Este evident că Ministrul nu a fost informat de problemele sectorului legumicol de către Secretarul de Stat care are atribuţii în acest domeniu. Este surprinzător faptul că ministerul este mai preocupat de „acordarea de sprijin sub formă de sumă forfetară pentru fermierii cei mai afectaţi din punct de vedere economic (clasa de mijloc- IMM -uri)”, numai că producătorii agricoli din sectorul legume-fructe şi creşterea animalelor nu pot fi încadraţi în aşa-zisa „clasă de mijloc”, fiind surprinzătoare preocuparea ministerului de finanţarea IMM-urilor, care oricum au fost ajutate în momentul de faţă prin măsurile luate de Guvern.

Secretarul de Stat care are în atribuţii sectorul legumicol nu ştie sau nu cunoaşte faptul că „Propunerea Comisiei privind noile norme referitoare la ajutoarele de stat pentru sectorul agricol reflectă valoarea acestei forme de sprijin în perioadele de criză. Prin majorarea cuantumului maxim al ajutoarelor acordate fermierilor, autorităţile naţionale vor dispune de o mai mare flexibilitate şi vor putea reacţiona mai rapid şi mai eficace pentru a-i sprijini pe fermierii vulnerabili. În unele cazuri, cuantumul ajutoarelor de stat care pot fi acordate fermierilor în mod individual va creşte cu 66%. Noile norme vor continua să însoţească normele obişnuite privind ajutoarele de stat notificate, pe care statele membre le pot aplica în continuare”, ori se vede faptul că nu există preocupare privind sectorul legume-fructe şi, ceea ce este mai grav, nu am văzut preocupare în ceea ce priveşte asigurarea necesarului de legume proaspete populaţiei. (...)

Atragem atenţia Ministerului Agriculturii că, dacă nu intervine urgent în sprijinul producătorilor agricoli mici şi medii de legume şi fructe, în contextul pandemiei, a stării de urgenţă generate de aceasta şi a măsurilor dispuse de autorităţi, producătorii agricoli vor avea pierderi mari deoarece, pe de o parte, nu îşi mai pot desface produsele, pe de altă parte, din cauza vremii din ultimul timp, dar şi a faptului că nimeni nu poate anticipa ce se va întâmpla cu pandemia COVID-19.

Ori, populaţia are nevoie de alimente, cu preponderenţă legume şi fructe pentru imunitate, iar Ministerul Agriculturii are o dublă responsabilitate odată faţă de fermieri, faţă de populaţia din mediul rural dar şi faţă de consumatori, iar măsurile trebuie luate atunci când se impun.

Noi am propus ministerului o serie de măsuri urgente, care se vede faptul că nu s-au materializat.

VEZI aici DETALII: MĂSURI URGENTE ca să ASIGURĂM HRANA POPULAŢIEI cu PRODUSE ROMÂNEŞTI!

În acest context am creat şi o platformă de vânzare online „Târgul Agro” pentru producătorii agricoli (legumicultori, pomicultori, crescători de animale etc.), care doresc să îşi desfacă producţia realizată într-un mod civilizat, dar şi pentru micii antreprenori care au mici businessuri în domeniul agro-alimentar, catering, dar şi primăriile pentru căminele de bătrâni, căminele de copii, spitale etc., deci şi pentru stat, de unde îşi pot achiziţiona legume, carne, brânză etc. proaspete, la preţ de producător.

Poate în acest context, Ministerul Agriculturii să devină partener într-un astfel de proiect, are datoria morală pentru cetăţeni de a asigura produse proaspete la preţ de producător.

Nu înţelegem de ce lucrurile se fac numai la nivel declarativ, când în contextul pandemiei actuale, dar şi crizei economice care se prefigurează la orizont, Ministerul Agriculturii ar trebui să fie mai prezent ca niciodată cu măsuri directe pentru producători, să fie direct interesat ca produsele proaspete să ajungă pe masa cetăţenilor, să ia măsuri care ele însele generează venituri la bugetul de stat, menţin locurile de muncă, atâtea câte mai sunt, dar menţin şi antreprenorii mici care cu greu şi-au dezvoltat o afacere.

Federaţia Naţională a Lucrătorilor, Preşedinte Horaţiu Raicu
Sindicatul Producătorilor Agricoli OLT, Preşedinte Ion Păunel
Cooperativa Agricolă Legume de Glodeanu Sărat, Preşedinte Breazu Claudiu
Organizaţia de producători Tomate Com, Preşedintele Bujor Mircea
Federaţia Naţională a Sindicatelor Democratice din Agricultură, Preşedinte Tudor Dorobanţu

agricultura-bani_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 10836 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

URGENŢĂ COVID-19: AVANS PLĂŢI DIRECTE 75%, din SEPTEMBRIE!

URGENŢĂ COVID-19: AVANS PLĂŢI DIRECTE 75%, din SEPTEMBRIE!

SUBVENŢII APIA 2020. Suma acordată fermierilor români ca avans din plăţile directe ar putea fi mai mare în acest an, în contextul dificultăţilor cu care se confruntă agricultorii din cauza pandemiei de COVID-19. Ce se întâmplă cu controlul pe teren!

PLATFORMĂ ONLINE MADR pentru MICII PRODUCĂTORI de LEGUME. ÎNSCRIEŢI-VĂ PRODUSELE!

PLATFORMĂ ONLINE MADR pentru MICII PRODUCĂTORI de LEGUME. ÎNSCRIEŢI-VĂ PRODUSELE!

SPRIJIN PENTRU MICII FERMIERI. Ministerul Agriculturii le promite micilor producători de legume că îi va ajuta să îşi vândă produsele către supermarketuri. A lansat o pagină de internet pentru a face inventarul produselor agricole pe care le au de vânzare legumicultorii români.

MADR cere AVANS MAI MARE şi PLĂTIT mai REPEDE din SUBVENŢIILE pe 2020 pentru FERMIERII ROMÂNI!

MADR cere AVANS MAI MARE şi PLĂTIT mai REPEDE din SUBVENŢIILE pe 2020 pentru FERMIERII ROMÂNI!

SOLICITĂRI OFICIALE. Ministerul Agriculturii cere Comisiei Europene şi Consiliului de miniştri ai Agriculturii din Uniunea Europeană mai multe măsuri de sprijin pentru fermierii români afectaţi de pandemia de COVID-19.

PROIECT PILOT: PRELUAŢI PRODUSELE LEGUMICULTORILOR!

PROIECT PILOT: PRELUAŢI PRODUSELE LEGUMICULTORILOR!

În aceste momente când deplasările cetăţenilor sunt restricţionate, comportamentul lor de cumpărare a suferit mai multe transformări, cum ar fi aprovizionarea preponderent de la magazine care oferă o gamă largă de produse.

Alte articole in aceasta categorie

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

24 mai 2020 - 09:34

DISPERAREA UNUI OIER DIN ROMÂNIA. Crescătorul de ovine Romi Mariș din Orăștie, județul Hunedoara, nu are pășune unde să-și ducă cele 77 de vaci. Pășunea închiriată de la primăria Orăștie este pentru turma lui de 1.500 de ovine. Vacile nu mai au loc. Oierul a declarat, pentru AGROINFO, că în disperarea care l-a cuprins a anunțat Protecția Animalelor să vină să ia vacile. Oierul spune că la începutul săptămânii vine o comisie la el.

OIER ȘI SOȚIA LUI, INFECTAȚI CU COVID 19! SECTORUL LACTATE PIAȚA DIN TÂRGU JIU, ÎNCHIS!

OIER ȘI SOȚIA LUI, INFECTAȚI CU COVID 19! SECTORUL LACTATE PIAȚA DIN TÂRGU JIU, ÎNCHIS!

19 mai 2020 - 09:59

DIAGNOSTICAȚI CU COVID 19. Anchetă epidemiologică în județul Gorj unde un crescător de ovine și soția lui au fost diagnosticați cu Covid 19. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, a murit la spitalul din Târgu Cărbunești. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a închis sectorul lactate din Piața 9 mai din Târgu Jiu  după ce soția oierului, care mergea zilnic cu produse la piață, a fost depistată și ea cu COVID 19.

ÎN FIECARE ZI, 1.000 DE FERMIERI RENUNȚĂ LA FERME!

ÎN FIECARE ZI, 1.000 DE FERMIERI RENUNȚĂ LA FERME!

17 mai 2020 - 08:46

ALARMANT! Mișcarea Internațională a Țăranilor dezvăluie realitatea crudă, dureroasă din agricultura europeană. În fiecare zi, 1.000 de fermieri își abandonează fermele. Renunță la cultivarea pământului și la creșterea animalelor. Mișcarea Internațională a Țăranilor insistă pentru sprijinirea financiară a fermelor mici și mijlocii și critică dur ajutoarele adoptate de Comisia Europeană în criza COVID 19, considerîndu-le tardive și ineficiente.

LOVITURĂ PUTERNICĂ PENTRU SAMSARII DE OVINE!

LOVITURĂ PUTERNICĂ PENTRU SAMSARII DE OVINE!

14 mai 2020 - 16:19

SAMSARII NU MAI FAC BANI DIN LÂNĂ! Asociația Profesională a Ciobanilor din România (APC) anunță toți crescătorii de ovine că subvenția la lână se transformă într-o altă subvenție acordată pe cap de ovină de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Programul Lâna nu mai continuă pentru anul 2020! Decizia a fost luată de Ministerul Agriculturii și a fost confirmată de secretarul de stat MADR George Scarlat.

FERMIER ROMÂN SUPĂRAT: VĂCUȚELE NOASTRE AU O SOARTĂ CRUDĂ!

FERMIER ROMÂN SUPĂRAT: VĂCUȚELE NOASTRE AU O SOARTĂ CRUDĂ!

13 mai 2020 - 10:25

VOCEA DISPERATĂ A CRESCĂTORULUI DE ANIMALE! Fermierul Ștefan Muscă din Giurgiu, crescător de vaci de lapte, spune cu mare tristețe că astăzi s-a întors din nou cu buzunarele goale de la fabrica de lapte. Crescătorul susține că fabrica nu știe dacă mai are de unde să plătească laptele livrat de ferme. Cu ce să hrănesc văcuțele? Se întreabă cu tristețe crescătorul român.

FERMIER ROMÂN: AM AJUNS LA CAPĂTUL PUTERILOR ȘI LA FUNDUL SACULUI!

FERMIER ROMÂN: AM AJUNS LA CAPĂTUL PUTERILOR ȘI LA FUNDUL SACULUI!

05 mai 2020 - 19:15

VOCEA DISPERATĂ A FERMIERULUI. Am ajuns la capătul puterilor şi la fundul sacului. În fiecare an luăm un credit că sigur la anul se va plăti subvenția, ne-a scris un fermier un mesaj care este adresat ministrului agriculturii Adrian Oros.

A CRESCUT PREȚUL LA MIELUL ROMÂNESC DE EXPORT! ȚĂRILE ARABE, CERERE MARE!

A CRESCUT PREȚUL LA MIELUL ROMÂNESC DE EXPORT! ȚĂRILE ARABE, CERERE MARE!

04 mai 2020 - 13:52

EXCLUSIV! UNDĂ VERDE LA EXPORT DE MIEI ÎN ȚĂRILE ARABE! Sunt deschise simultan trei piețe arabe pentru crescătorii români de ovine. În anii precedenți, nu s-a mai întâmplat să fie deschise în același timp toate trei. Credem că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și-a făcut bine treaba de această dată. Cererea de miei este mare, astfel prețul pe kilogramul în viu a crescut, a declarat crescătorul Gheorghe Dănulețiu, exclusiv pentru AGROINFO.

UN CRESCĂTOR ROMÂN DE VACI CERE LEGEA DOZATORULUI DE LAPTE!

UN CRESCĂTOR ROMÂN DE VACI CERE LEGEA DOZATORULUI DE LAPTE!

04 mai 2020 - 12:19

SĂ FIM UNIȚI. Crescătorul de vaci Alin Ioan Feneșan cere guvernanților, Parlamentului, Legea Dozatorului de Lapte. Concret, fermierul vrea ca prin această lege să existe un dozator de lapte la 3.000 de locuitori, amplasat pe domeniul public, iar chiria să fie la un preț rezonabil pe care poate să-l suporte și micii crescători. Inițiativa crescătorului a fost publicată astăzi pe un grup al văcarilor din România, creat pe Facebook.

AM DAT ÎN ARENDĂ TERENUL DUPĂ CE AM DEPUS CEREREA LA APIA. POT SĂ-MI RETRAG CEREREA?

AM DAT ÎN ARENDĂ TERENUL DUPĂ CE AM DEPUS CEREREA LA APIA. POT SĂ-MI RETRAG CEREREA?

04 mai 2020 - 08:55

SUBVENȚII APIA 2020. AGROINFO a primit ieri mesajul unui fermier care a renunțat la teren, l-a dat în arendă unei asociații, dar a făcut acest lucru la două săptămâni după ce a depus cererea pentru subvenții la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Ne întreabă dacă poate să-și retragă cererea de la APIA. Informațiile pe care le publicăm servesc și altor fermieri care se află în aceeași situație, vor să-și retragă, din diferite motive, parțial sau total suprafața declarată la APIA.

ANUNȚ MINISTRUL AGRICULTURII pentru TOȚI APICULTORII CARE MERG ÎN PASTORAL!

ANUNȚ MINISTRUL AGRICULTURII pentru TOȚI APICULTORII CARE MERG ÎN PASTORAL!

03 mai 2020 - 17:43

PERMIS APICULTORILOR! Un apicultor l-a întrebat, sâmbătă, pe ministrul agriculturii, Adrian Oros, dacă are voie, în această perioadă, să ducă și muncitori cu el când merge în pastoral pentru a-l ajuta la încărcarea și descărcarea stupilor. Răspunsul șefului MADR este important pentru toți apicultorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii