Adama
Vinasa Rompak

Luaţi MĂSURI URGENTE ca să ASIGURĂM HRANA POPULAŢIEI cu PRODUSE ROMÂNEŞTI!

Publicat: 25 martie 2020 - 12:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJINIŢI PRODUCĂTORII ROMÂNI! Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt cer implicarea imediată a autorităţilor pentru a găsi pârghiile de colectare și distribuire a produselor românești în supermarketuri, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Reprezentanţii celor două organizaţii propun măsuri urgente prin care producătorii români să îşi poată vinde produsele şi să fie asigurat fluxul de marfă din producţia autohtonă către populaţie.

Redăm mai jos comunicatul transmis de cele două organizaţii către AGROINFO:

În contextul pandemiei de COVID-19, care a dus la măsuri de protecţie a populaţiei şi, ca urmare, a imposibilităţii ca producătorii agricoli să îşi poată comercializa marfa prin intermediul pieţelor agro-alimentare sau prin pieţele de en-gros, Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt consideră că se impun unele măsuri care să ducă la asocierea micilor producători, astfel încât să le asigure capitalul de lucru prin comercializarea produselor.

În acest sens, avansăm următoarele propuneri:

  • 1. Identificarea, prin intermediul Direcţiilor Agricole şi ale Primăriilor, a produselor şi cantităţilor de produse disponibile pentru comercializare;
  • 2. Identificarea, prin intermediul Direcţiilor Agricole, Primăriilor, a asociaţiilor de producători, cooperativelor, societăţilor comerciale care să preia şi să distribuie produsele vegetale obţinute în fermă, care să fie acreditate de către Ministerul Agriculturii pentru comercializarea legumelor şi fructelor;
  • 3. Ministerul Agriculturii să solicite marilor comercianţi (supermarket-uri, hypermarket-uri) necesarul de produse vegetale proaspete (legume şi fructe), în vederea achiziţionării acestora de pe piaţa internă - măsură care are ca scop asigurarea vânzării legumelor şi fructelor proaspete;
  • 4. Punerea la dispoziţie a unei platforme on-line prin intermediul căreia comercianţii, firmele de catering, hotelurile să poată comanda legume şi fructe direct de la producători - măsură care are ca scop asigurarea vânzării legumelor şi fructelor proaspete, monitorizarea preţurilor de vânzare de către producători, dar şi de comercializare de către comercianţi;
  • 5. Scutirea de la plata impozitului pe venit şi de la plata impozitelor pe terenuri şi utilaje agricole numai pentru producătorii agricoli care comercializează legumele şi fructele prin forme asociative (asociaţii, cooperative, societăţi comerciale);
  • 6. Subvenţionarea de către stat a motorinei utilizate în fermă pentru producerea de legume (sere, solarii), a energiei electrice, a apei pentru irigat, precum şi a inputurilor necesare producţiei (seminţe, substanţe necesare producţiei);
  • 7. Asigurarea, contra cost, a transportului produselor agricole, acolo unde se solicită, precum şi asigurarea fluxului de ambalaje în vederea comercializării contra cost.

Măsurile propuse sunt de natură să încurajeze asocierea, să asigure fluxul necesar de legume şi fructe populaţiei, să asigure marfa de calitate produsă de către producătorii români în marile reţele de magazine, dar şi în magazinele mici de cartier, fapt ce va duce la o creştere a încasării TVA din produsele agricole, şi, totodată, va asigura producţia de legume şi fructe, fără ca statul să vină în mod direct cu vreun ajutor material, ajută fermierii indirect prin măsurile dispuse.

Preşedinte FNL - Horaţiu Raicu
Preşedinte SPA Olt - Ion Păunel

Fructe ÅŸi legume_b

Vizualizat: 8549 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii