Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Luaţi MĂSURI URGENTE ca să ASIGURĂM HRANA POPULAŢIEI cu PRODUSE ROMÂNEŞTI!

Publicat: 25 martie 2020 - 12:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJINIŢI PRODUCĂTORII ROMÂNI! Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt cer implicarea imediată a autorităţilor pentru a găsi pârghiile de colectare și distribuire a produselor românești în supermarketuri, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Reprezentanţii celor două organizaţii propun măsuri urgente prin care producătorii români să îşi poată vinde produsele şi să fie asigurat fluxul de marfă din producţia autohtonă către populaţie.

Redăm mai jos comunicatul transmis de cele două organizaţii către AGROINFO:

În contextul pandemiei de COVID-19, care a dus la măsuri de protecţie a populaţiei şi, ca urmare, a imposibilităţii ca producătorii agricoli să îşi poată comercializa marfa prin intermediul pieţelor agro-alimentare sau prin pieţele de en-gros, Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt consideră că se impun unele măsuri care să ducă la asocierea micilor producători, astfel încât să le asigure capitalul de lucru prin comercializarea produselor.

În acest sens, avansăm următoarele propuneri:

  • 1. Identificarea, prin intermediul Direcţiilor Agricole şi ale Primăriilor, a produselor şi cantităţilor de produse disponibile pentru comercializare;
  • 2. Identificarea, prin intermediul Direcţiilor Agricole, Primăriilor, a asociaţiilor de producători, cooperativelor, societăţilor comerciale care să preia şi să distribuie produsele vegetale obţinute în fermă, care să fie acreditate de către Ministerul Agriculturii pentru comercializarea legumelor şi fructelor;
  • 3. Ministerul Agriculturii să solicite marilor comercianţi (supermarket-uri, hypermarket-uri) necesarul de produse vegetale proaspete (legume şi fructe), în vederea achiziţionării acestora de pe piaţa internă - măsură care are ca scop asigurarea vânzării legumelor şi fructelor proaspete;
  • 4. Punerea la dispoziţie a unei platforme on-line prin intermediul căreia comercianţii, firmele de catering, hotelurile să poată comanda legume şi fructe direct de la producători - măsură care are ca scop asigurarea vânzării legumelor şi fructelor proaspete, monitorizarea preţurilor de vânzare de către producători, dar şi de comercializare de către comercianţi;
  • 5. Scutirea de la plata impozitului pe venit şi de la plata impozitelor pe terenuri şi utilaje agricole numai pentru producătorii agricoli care comercializează legumele şi fructele prin forme asociative (asociaţii, cooperative, societăţi comerciale);
  • 6. Subvenţionarea de către stat a motorinei utilizate în fermă pentru producerea de legume (sere, solarii), a energiei electrice, a apei pentru irigat, precum şi a inputurilor necesare producţiei (seminţe, substanţe necesare producţiei);
  • 7. Asigurarea, contra cost, a transportului produselor agricole, acolo unde se solicită, precum şi asigurarea fluxului de ambalaje în vederea comercializării contra cost.

Măsurile propuse sunt de natură să încurajeze asocierea, să asigure fluxul necesar de legume şi fructe populaţiei, să asigure marfa de calitate produsă de către producătorii români în marile reţele de magazine, dar şi în magazinele mici de cartier, fapt ce va duce la o creştere a încasării TVA din produsele agricole, şi, totodată, va asigura producţia de legume şi fructe, fără ca statul să vină în mod direct cu vreun ajutor material, ajută fermierii indirect prin măsurile dispuse.

Preşedinte FNL - Horaţiu Raicu
Preşedinte SPA Olt - Ion Păunel

Fructe ÅŸi legume_b

Vizualizat: 6818 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 noiembrie 2020 - 20:31

ANUNȚ OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în această seară, la finalul ședinței de Guvern că Ministerul Agriculturii a primit la rectificarea bugetară 1,2 miliarde de lei, sumă din care se va finaliza și plata avansului la subvențiile APIA cuvenit fermierilor pentru anul de cerere 2020.

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

23 noiembrie 2020 - 16:43

VIN BANII PENTRU FERMIERI! Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat acum, în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi, 23 noiembrie 2020, că a suplimentat banii pentru plățile fermierilor. Premierul a precizat că plățile pentru care a fost nevoie de bani în plus sunt ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură și despăgubirile pe hectar pentru pierderile cauzate de secetă.

PLANUL GUVERNANȚILOR DE SALVARE A MICULUI FERMIER ȘI PRODUSULUI ROMÂNESC DIN FERME!

PLANUL GUVERNANȚILOR DE SALVARE A MICULUI FERMIER ȘI PRODUSULUI ROMÂNESC DIN FERME!

23 noiembrie 2020 - 08:48

VÂNZAREA PRODUSELOR DIN FERMELE ROMÂNEȘTI! Problema vânzării produselor românești din fermele din România, sprijinirea micilor fermieri să-și valorifice producția, ar urma să fie rezolvată printr-un program anunțat de ministrul agriculturii Adrian Oros. Sumele alocate pentru acest plan au fost anunțate de europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlamentul European.

FERMELE DIN ROMÂNIA CARE VOR BENEFICIA DE UN AJUTOR DE 550 MILIOANE DE EURO!

FERMELE DIN ROMÂNIA CARE VOR BENEFICIA DE UN AJUTOR DE 550 MILIOANE DE EURO!

23 noiembrie 2020 - 07:36

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! În următorul exercițiu financiar, 2021-2027, sunt alocate 550 de milioane de euro care vor fi direcționate sub forma subvențiilor pentru fermele din agricultura ecologică. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

CUANTUM AJUTOR PENTRU UN TÂNĂR FERMIER!

CUANTUM AJUTOR PENTRU UN TÂNĂR FERMIER!

23 noiembrie 2020 - 07:10

SUMĂ DUBLĂ! Suma acordată pentru un tânăr fermier român care se instalează ca șef de exploatație agricolă crește de la 50.000 de euro, cât este în prezent, la 100.000 de euro. Decizia a fost luată la Bruxelles și este anunțată și de ministrul agriculturii, Adrian Oros, și europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European.

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE ÎN VALOARE DE 200 DE MILIOANE DE EURO!

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE ÎN VALOARE DE 200 DE MILIOANE DE EURO!

23 noiembrie 2020 - 06:27

PLATĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE! Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că, în perioada următoare, ferma de familie va fi subvenționată cu 200 de milioane de euro. Ministrul agriculturii Adrian Oros a declarat că ferma de familie va beneficia de o plată redistributivă.

SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO/HECTAR, APROBATĂ DE COMISIA EUROPEANĂ!

SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO/HECTAR, APROBATĂ DE COMISIA EUROPEANĂ!

22 noiembrie 2020 - 08:44

COMUNICAT. Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 12,4 milioane de euro (59,5 milioane RON) pentru sprijinirea producătorilor de vin afectați de pandemia de coronavirus, anunță Reprezentanța în România a Comisiei Europene, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

OROS: SUMA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU ANUL 2021!

OROS: SUMA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU ANUL 2021!

20 noiembrie 2020 - 11:05

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi seara, 19 noiembrie 2020, că a fost stabilit cuantumul pentru plata subvențiilor agricole de care vor beneficia fermierii români în anii de tranziție, 2021-2022. Sunt cei doi ani care vor face transferul spre noua Politică Agricolă Comună, care-și intră în drepturi din ianuarie 2023.

OROS: MII DE HECTARE DE PĂȘUNE PE CARE UNII IAU SUBVENȚII SE DISTRUG, IAR OIERII CU TRADIȚIE NU AU ACCES LA ACESTEA!

OROS: MII DE HECTARE DE PĂȘUNE PE CARE UNII IAU SUBVENȚII SE DISTRUG, IAR OIERII CU TRADIȚIE NU AU ACCES LA ACESTEA!

20 noiembrie 2020 - 07:29

PĂȘUNEA, NECAZUL CRESCĂTORULUI ROMÂN DE ANIMALE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a spus că mii de hectare de pășune alpină, și nu numai, pe care unii iau subvențiile APIA se distrug, iar oierii cu tradiție nu au acces la aceste pășuni. Pășunea este una dintre problemele cele mai mari ale crescătorilor de animale din România. Subvențiile atractive, substanțiale, pentru aceste suprafețe au atras atenția băieților deștepți care au și pus mâna pe mii de hectare, unii dintre ei fără să aibă picior de animal.

ȘEFUL APIA DESPRE DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE!

ȘEFUL APIA DESPRE DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE!

20 noiembrie 2020 - 07:08

SUBVENȚII APIA BOVINE. Pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027, noul an de referință va fi 2018, a declarat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, marți seara, într-o emisiune la Agro TV. Anul de referință se ia în calcul pentru plata ajutorului național tranzitoriu achitat crescătorilor de bovine, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Anul 2020 a fost unul dificil din punct de vedere climatic şi pentru Cramele Recaş.

Află cum au gestionat combaterea bolilor și dăunătorilor la vița-de-vie, schema de tratamente include produse sistemice, cât și de contact, cu soluții eficiente împotriva făinării, manei, acarienilor, moliei și putregaiului cenușiu. Gheorghe Iova, directorul general Cramele Recaș apreciază produsele pentru protecția plantelor de la Syngenta şi este mulțumit de eficiența produselor Affirm®, Switch® și Thiovit® Jet, iar anul acesta a remarcat poențialul noilor soluții fungicide Taegro® şi Orondis™ Ultra.

Reporter: Gheorghe Ghișe
Video: Zsolt Tamássy

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6

Bancul zilei

Control

Control
Tatăl controlează caietul feciorului mai mic: Detalii