Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Luaţi MĂSURI URGENTE ca să ASIGURĂM HRANA POPULAŢIEI cu PRODUSE ROMÂNEŞTI!

Publicat: 25 martie 2020 - 12:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJINIŢI PRODUCĂTORII ROMÂNI! Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt cer implicarea imediată a autorităţilor pentru a găsi pârghiile de colectare și distribuire a produselor românești în supermarketuri, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Reprezentanţii celor două organizaţii propun măsuri urgente prin care producătorii români să îşi poată vinde produsele şi să fie asigurat fluxul de marfă din producţia autohtonă către populaţie.

Redăm mai jos comunicatul transmis de cele două organizaţii către AGROINFO:

În contextul pandemiei de COVID-19, care a dus la măsuri de protecţie a populaţiei şi, ca urmare, a imposibilităţii ca producătorii agricoli să îşi poată comercializa marfa prin intermediul pieţelor agro-alimentare sau prin pieţele de en-gros, Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt consideră că se impun unele măsuri care să ducă la asocierea micilor producători, astfel încât să le asigure capitalul de lucru prin comercializarea produselor.

În acest sens, avansăm următoarele propuneri:

  • 1. Identificarea, prin intermediul Direcţiilor Agricole şi ale Primăriilor, a produselor şi cantităţilor de produse disponibile pentru comercializare;
  • 2. Identificarea, prin intermediul Direcţiilor Agricole, Primăriilor, a asociaţiilor de producători, cooperativelor, societăţilor comerciale care să preia şi să distribuie produsele vegetale obţinute în fermă, care să fie acreditate de către Ministerul Agriculturii pentru comercializarea legumelor şi fructelor;
  • 3. Ministerul Agriculturii să solicite marilor comercianţi (supermarket-uri, hypermarket-uri) necesarul de produse vegetale proaspete (legume şi fructe), în vederea achiziţionării acestora de pe piaţa internă - măsură care are ca scop asigurarea vânzării legumelor şi fructelor proaspete;
  • 4. Punerea la dispoziţie a unei platforme on-line prin intermediul căreia comercianţii, firmele de catering, hotelurile să poată comanda legume şi fructe direct de la producători - măsură care are ca scop asigurarea vânzării legumelor şi fructelor proaspete, monitorizarea preţurilor de vânzare de către producători, dar şi de comercializare de către comercianţi;
  • 5. Scutirea de la plata impozitului pe venit şi de la plata impozitelor pe terenuri şi utilaje agricole numai pentru producătorii agricoli care comercializează legumele şi fructele prin forme asociative (asociaţii, cooperative, societăţi comerciale);
  • 6. Subvenţionarea de către stat a motorinei utilizate în fermă pentru producerea de legume (sere, solarii), a energiei electrice, a apei pentru irigat, precum şi a inputurilor necesare producţiei (seminţe, substanţe necesare producţiei);
  • 7. Asigurarea, contra cost, a transportului produselor agricole, acolo unde se solicită, precum şi asigurarea fluxului de ambalaje în vederea comercializării contra cost.

Măsurile propuse sunt de natură să încurajeze asocierea, să asigure fluxul necesar de legume şi fructe populaţiei, să asigure marfa de calitate produsă de către producătorii români în marile reţele de magazine, dar şi în magazinele mici de cartier, fapt ce va duce la o creştere a încasării TVA din produsele agricole, şi, totodată, va asigura producţia de legume şi fructe, fără ca statul să vină în mod direct cu vreun ajutor material, ajută fermierii indirect prin măsurile dispuse.

Preşedinte FNL - Horaţiu Raicu
Preşedinte SPA Olt - Ion Păunel

Fructe ÅŸi legume_b

Vizualizat: 6334 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

REGULI DE PANEDMIE PENTRU MĂSURATUL OILOR! Să trimitem oile cu mască şi mănuşi!?

REGULI DE PANEDMIE PENTRU MĂSURATUL OILOR! Să trimitem oile cu mască şi mănuşi!?

05 mai 2020 - 15:12

URCATUL OILOR LA MUNTE. Restricţiile impuse de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus schimbă şi tradiţiile crescătorilor de ovine.

FENDT şi-a reluat activitatea la fabricile din Germania

FENDT şi-a reluat activitatea la fabricile din Germania

04 mai 2020 - 18:27

Producătorul de tractoare şi utilaje agricole FENDT a anunţat reluarea producţiei la o serie de linii de asamblare din Germania, care au fost închise temporar din cauza pandemiei de Covid-19.

LEGUMICULTORII, AMENINŢAŢI de CRIZĂ. Malagrow România: Doar agricultorii PROFESIONIŞTI vor rămâne în COMPETIŢIE!

LEGUMICULTORII, AMENINŢAŢI de CRIZĂ. Malagrow România: Doar agricultorii PROFESIONIŞTI vor rămâne în COMPETIŢIE!

29 aprilie 2020 - 19:01

CALITATE MAXIMĂ CU COSTURI MICI, Producătorii de legume care nu oferă calitatea maximă la cel mai scăzut preţ nu vor face faţă competiţiei şi nu vor rezista pe piaţă, în contextul actualei crize economice, consideră Csaba Éber, directorul comercial al companiei Malagrow.

Rusia suspendă exporturile de cereale

Rusia suspendă exporturile de cereale

27 aprilie 2020 - 12:30

Ministerul rus al agriculturii a anunțat duminică (26 aprilie) că suspendă exportul de grâu, porumb, secară şi orz până la 1 iulie, aparent ignorând avertismentele organizațiilor internaționale care cer țărilor să nu perturbe lanțurile globale de aprovizionare cu alimente în timpul pandemiei actuale COVID-19.

Vaccinul împotriva COVID-19 şi legătura cu AGRICULTURA

Vaccinul împotriva COVID-19 şi legătura cu AGRICULTURA

22 aprilie 2020 - 10:48

Nu mai puţin de 3 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 pe săptămână până în iunie? Este ceea ce şi-a propus să realizeze una dintre cele mai mari companii de ţigarete din lume...

10 milioane euro pentru reducerea controlată a producţiei de lapte

10 milioane euro pentru reducerea controlată a producţiei de lapte

15 aprilie 2020 - 11:34

Liderii sectorului produselor lactate din Franţa i-au îndemnat pe fermieri să reducă producţia de lapte în următoarele săptămâni pentru a uşura presiunea asupra acestei industrii serios afectate din cauza pandemiei de coronavirus.

Notă informativă a Comisiei Europene cu privire la COVID-19

Notă informativă a Comisiei Europene cu privire la COVID-19

11 aprilie 2020 - 16:52

Criza declanşată de apariţia COVID-19 continuă să afecteze economiile europene într-o manieră destul de agresivă. Iată ce spune ultimul raport al Comisiei Europene, publicat zilele trecute.

OPRIŢI EXPORTURILE de CEREALE! MAI AVEM DOAR 700.000 TONE de GRÂU, CU TOT CU REZERVA DE STAT!

OPRIŢI EXPORTURILE de CEREALE! MAI AVEM DOAR 700.000 TONE de GRÂU, CU TOT CU REZERVA DE STAT!

08 aprilie 2020 - 20:57

CIRC FĂRĂ PÂINE! Consilierul onorific al premierului Ludovic Orban, deputatul Remus Borza, avertizează că în România urmează o criză alimentară. Acesta afirmă că stocurile de grâu şi de carne sunt insuficiente pentru a hrăni populaţia, iar anul agricol 2020 se anunţă slab, din cauza secetei, şi propune suspendarea exporturilor de cereale pe perioada stării de urgenţă.

FERMIERII cer DECLARAREA STĂRII de CALAMITATE din cauza SECETEI! PRODUCŢIA de CEREALE din 2020, în PERICOL!

FERMIERII cer DECLARAREA STĂRII de CALAMITATE din cauza SECETEI! PRODUCŢIA de CEREALE din 2020, în PERICOL!

08 aprilie 2020 - 19:04

RISC PENTRU SECURITATEA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) solicită, din nou, autorităţilor române sprijin pentru soluţionarea problemelor grave cu care se confruntă fermierii din sectorul vegetal în această perioadă.

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

08 aprilie 2020 - 17:07

Probabil aţi observat deja, de la prima privire, că FERMA arată complet diferit. Am decis să schimbăm grafica, dar şi modalitatea de redare a conţinutului, cu accent pe informaţiile esenţiale pentru ca totul să fie uşor de citit, mai atractiv, dar şi mult mai rapid - ştim că timpul este esenţial pentru fermieri!

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii