KWS+
Reclama header after big part 2

BOMBA CARE STĂ SĂ EXPLODEZE LA APIA! SUBVENȚIILE FERMIERILOR, ÎN PERICOL!

Publicat: 25 martie 2018 - 11:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SOFTUL APIA ȚINUT CU MARE GREUTATE ÎN VIAȚĂ! Un blocaj al sistemului informatic APIA este un dezastru pentru procesarea cererilor fermierilor și pentru plata subvențiilor către aceștia! Pe scurt, nu va ajunge niciun leu subvenție în buzunarul fermierului! În acest moment, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură caută soluții disperate să mențină funcțional softul responsabil de plata fiecărui euro către fermieri. Sistemul informatic e ca o bombă cu ceas care poate exploda în orice moment.

Fermierilor li se ascunde realitatea. Nu li se spune că în orice moment APIA poate paraliza orice plată către ei din pricină că Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS) abia mai este ținut în viață și nu știm cine îl va resuscita pentru că nu se ocupă de el nicio firmă IT. Licitația pentru atribuirea serviciilor de mentenanță pentru softul APIA (IACS) este departe de un final. Aceste servicii au fost scoase la licitație de către APIA în vara anului trecut. De atunci, s-au făcut multe jocuri de interese în această afacere în care sunt bani mulți la mijloc. Procedura a fost tergiversată inițial pentru că o firmă care comercializează lubrifianți pentru motoare, și care nu are nici în clin, nici în mânecă cu serviciile IT, a contestat licitația. CITEȘTE AICI DESPRE CONTESTAȚIA FĂCUTĂ DE ACEASTĂ FIRMĂ!

Miza aruncată la licitație este mare! Așa se explică bătălia acerbă pentru acest sistem informatic. AGROINFO vă pune la dispoziție sumele anunțate de APIA, la momentul deschiderii licitației, puse la bătaie pentru întreținerea softului.

Valoarea totală estimată a achizițiilor pentru întreaga durată a acordului-cadru fără TVA: 97 358 400 RON
Frecvența și valoarea contractelor care urmează să fie atribuite: Se estimează că acordul-cadru se va aplica în perioada: septembrie 2017-septembrie 2020
Estimăm că se vor atribui câte 20 de contracte subsecvente pe an. Se estimează că, pe parcursul celor 3 ani ai acordului-cadru, vor exista mai multe contracte subsecvente de valoare maximă, cât și o serie de contracte subsecvente de valoare mai mică, care se pot desfășura în paralel, în același timp.
Valoarea totală minimă estimată a acordului cadru este de 1 893 500 RON fără TVA.
Valoarea maximă estimată a unui contract subsecvent dintre cele care se vor atribui pe durata acordului-cadru este de 15 105 400 RON fără TVA.
Valoarea minimă estimată a unui contract subsecvent este de 1 183 400 RON fără TVA, se arată într-un document APIA.

Să lămurim un amănunt. Septembrie 2017 a cam trecut, licitația nu s-a încheiat, deci APIA va trebui să schimbe această perioadă pentru acordul cadru pe care-l va încheia cu firma IT câștigătoare.

După respingerea contestației făcută de firma de lubrifianți, a apărut o altă problemă. APIA a cerut excluderea SIVECO, dezvoltatorul softului, de la licitație pe motiv că firma a fost sancționată de Consiliul Național al Concurenței. Concret, în iulie 2017, Consiliul Concurenței a anunțat public că a sancționat SIVECO România și Intrarom cu amenzi în valoare totală de 8,01 milioane de lei (aproximativ 1,75 milioane euro) pentru trucarea unei licitații organizată de APIA în 2008 pentru servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic. AMĂNUNTELE LE GĂSIȚI AICI!


SIVECO a dat în judecată APIA și a cerut judecătorilor să oblige Agenția de Plăți să anuleze actele prin care a declarat acceptabile oferta Asocierii S&T România și Teamnet World Professional Services și a Telekom România Communication, ceilalți participanți la licitație, ori să dispună anularea licitației. Tribunalul București a respins recent acțiunea SIVECO, iar compania are cale de atac, împotriva acestei decizii, Curtea de Apel. Deci, va urma un proces la Curtea de Apel București. Așadar, licitația pentru softul APIA stă pe loc!

Între timp, softul abia este ținut în viață. Resuscitarea lui este făcută cu IT-iști împrumutați de APIA de pe la alte instituții. Când ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost întrebat în conferință de presă dacă are o soluție alternativă la acest soft, ce soluție a găsit, ministrul a răspuns: Dă-mi banii la fermieri!  Adică, fără argumente, explicații, lămuriri, fără să recunoască problema uriașă a acestui soft fără de care nici măcar un bănuț nu ajunge la fermieri.

AGROINFO l-a întrebat, săptămâna trecută, pe șeful adjunct APIA, Paul Eduard Kmen, care este situația softului și dacă există un pericol pentru subvențiile fermierilor. Directorul general adjunct APIA a recunoscut că softul e o mare provocare pentru funcționarii APIA și, implicit, pentru banii care trebuie să ajungă la fermieri. Șeful adjunct APIA a spus că se fac eforturi disperate ca softul să fie menținut funcțional.

E o provocare mare pentru noi, anumite operații le-am făcut cu oamenii noștri, i-am pus la lucru. Am căutat soluție și-n extern, sunt IT-iști cu care colaborăm de la alte instituții. Facem tot ce putem ca sistemul informatic să funcționeze. Sunt operațiuni de IT care nu necesită o cunoaștere specifică a softului APIA. Important e că la momentul de față funcționează, la un moment dat va fi nevoie și de dezvoltări, a declarat șeful adjunct APIA, Paul Eduard Kmen.

Când softul va crăpa și vor paraliza toate plățile către fermieri, se pare că nu e departe acest dezastru, conducerea centrală APIA va găsi, suntem convinși, niște explicații minunate de dus de nas fermierul, așa cum a procedat și-n cazul cuantumurilor sprijinului cuplat zootehnic, aferente lui 2017, pe care le-a micit brusc din motive pur legislative, spune APIA, și nu dintr-o greșeală grosolană.


Vizualizat: 6179 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

20 ianuarie 2021 - 18:57

OFICIAL. Fermierii români vor beneficia și anul acesta de plățile compensatorii pe hectar și pentru animale acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurale. Sunt menținute și pentru anul 2021 Măsura 10 - Agro-mediu și climă, Măsura 11 - Agricultură ecologică și Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul agriculturii Adrian Oros, la o conferință de presă susținută la minister.

MINISTRUL AGRICULTURII: SUMA PE HECTAR PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

MINISTRUL AGRICULTURII: SUMA PE HECTAR PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

20 ianuarie 2021 - 17:41

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul MADR, subvențiile APIA care rămân neschimbate pentru acest an. Șeful de la Agricultură a precizat cuantumul pe hectar pentru mai multe plăți directe, printre care și sprijinul cuplat vegetal acordat fermierilor pentru legume cultivate în spații protejate.

MODIFICARE SUBVENȚIE! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU PLĂTIT ANUL ACESTA CELOR CARE DEȚIN ANIMALE REALE!

MODIFICARE SUBVENȚIE! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU PLĂTIT ANUL ACESTA CELOR CARE DEȚIN ANIMALE REALE!

20 ianuarie 2021 - 14:25

SUBVENȚII APIA CRESCĂTORI DE ANIMALE! Ajutorul național tranzitoriu (ANT) acordat crescătorilor români de bovine, pentru anul 2021, va fi modificat. Anunțul a fost făcut astăzi, 20 ianuarie 2021, de către ministrul agriculturii Adrian Oros. Noua dată de referință, iunie 2018, nu e o garanție că banii nu ajung la cei care nu mai au animale, dar le-au avut în 2018.

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: LISTĂ AJUTOARE MINIMIS ACORDATE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI!

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: LISTĂ AJUTOARE MINIMIS ACORDATE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI!

20 ianuarie 2021 - 14:00

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, o listă de ajutoare de minimis de care vor beneficia fermierii români în acest an. De asemenea, fermierii din vegetal și crescătorii de animale vor beneficia și anul acesta de ajutoarele naționale tranzitorii.

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: CUANTUM PE HECTAR SUBVENȚII APIA PENTRU ACEST AN!

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: CUANTUM PE HECTAR SUBVENȚII APIA PENTRU ACEST AN!

20 ianuarie 2021 - 13:36

SUBVENȚIILE APIA 2021! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, că fermierii români vor beneficia în acest an de schemele de plată pe hectar de care au beneficiat în anul 2020. Șeful de la Agricultură a menționat, pentru fiecare plată, cuantumul pe hectar.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 Ianuarie 2021!

20 ianuarie 2021 - 08:57

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, în această perioadă va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în aproape toată țara. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între -5...11°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MADR: CERERE SUBVENȚII APIA PENTRU ANUL 2021!

MADR: CERERE SUBVENȚII APIA PENTRU ANUL 2021!

20 ianuarie 2021 - 08:27

CEREREA UNICĂ PENTRU SUBVENȚII! Ministerul Agriculturii anunță într-un proiect de ordonanță de urgență, publicat pe site-ul oficial, data la care va începe anul acesta campania de depunere a cererilor unice de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Fermierii și crescătorii de animale care vor să obțină subvențiile agricole vor trebui să completeze la APIA această cerere.

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ASTĂZI!

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ASTĂZI!

20 ianuarie 2021 - 07:44

ANUNȚ. Ministerul Agriculturii organizează astăzi, 20 ianuarie 2021, de la ora 12, o conferinţă de presă referitoare la derularea programului POCA ''Consolidarea capacităţii MADR de a elabora politici şi reglementări specifice în vederea implementării unui sistem strategic naţional pentru trasabilitatea şi integritatea produselor agroalimentare''.

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

19 ianuarie 2021 - 20:04

PLATĂ SUBVENȚII 2021! Ajutorul național tranzitoriu, ANT, sau subvenția mică, cum îi spun crescătorii de animale, este cea mai populară subvenție. Achitarea acestei subvenții pentru anul 2020 către fermierii din vegetal și crescătorii de animale nu poate demara înainte de aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021. Vicepremierul Dan Barna a anunțat că bugetul ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie.

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

19 ianuarie 2021 - 14:41

COMUNICAT MADR. Pentru campania de primăvară 2021, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb, precum și a semințelor de sfeclă de zahăr tratate cu un produs de protecția plantelor pe bază de neonicotinoide.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Octavian Drăgan administrează de 35 de ani o fermă pomicolă de măr, prun și cireș, aflată în localitatea Ghinda din județul Bistrița Năsăud. Ferma are o suprafaţă de 42ha, din care plantațiile de măr ocupă o suprafață de 26ha, iar în fiecare sezon, Octavian apelează cu încredere la produsele Syngenta pentru protecția plantelor.

 

Cei mai de bază aliați ai săi împotriva bolilor și dăunătorilor din livadă sunt

Alături de Syngenta, Octavian se simte ca într-o familie și apreciază recomandările echipei tehnice, care l-au ajutat să ofere pe piață mere sănătoase și de calitate.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii