Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

BOMBA de la APIA! CUM SE JOACĂ LA LICITAȚIE SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Publicat: 11 octombrie 2017 - 18:08
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AUTORITĂȚILE ASCUND! AGROINFO VĂ DEZVĂLUIE CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIILE APIA! Subvențiile fermierilor români sunt prinse la mijloc într-un război a cărui miză este câștigarea unui contract gras cu o instituție a statului, și anume cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)!

Este vorba despre licitația pentru atribuirea serviciilor de mentenanță și dezvoltare pentru soft-ul cu care APIA le plătește fermierilor fiecare euro. Licitația este blocată! O să fiți uluiți când o să aflați cine a provocat blocajul de la APIA și cu ce scop!

PRIMUL EFECT AL BLOCAJULUI, LA AVANS!

De soft-ul APIA, Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS), nu se ocupă nimeni în acest moment. A rămas exact așa cum l-a lăsat SIVECO în iunie 2017, când a expirat contractul cu APIA care a durat 10 ani. Când angajații se lovesc de câte o problemă, apelează tot la SIVECO. Dezvoltatorul soft-ului îi ajută, când poate, când nu, le mai răspunde că problema respectivă nu intră în aria lor, susțin surse din APIA Aparat Central. Primul efect al blocării licitației pentru sistemul informatic a și apărut. Ce se întâmplă? Fermierii au dreptul la un avans de 85% din plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală, vorbim aici de plăți pe agromediu și zonă defavorizată. Cuantumul acestor plăți a crescut pentru 2017, în cazul multor pachete pentru care fermierii au angajamente. Noile cuantumuri ne-au fost comunicate oficial de Ministerul Agriculturii.

VEZI AICI COMUNICATUL OFICIAL AL MADR!

Cu toate acestea, avansul de 85% nu va fi calculat de APIA din cuantumul pentru 2017. Este calculat din cuantumul pentru 2016.  Un fermier a întrebat la APIA Mureș: de ce pentru avans se calculează din valorile de pe anul trecut? Răspunsul APIA a fost: Se va corela la plata finală! Mergem pe softul de anul trecut la avans. Cu sumele acelea.
RASPUNS_b
Deci, soft-ul APIA nu ar permite procesarea dosarelor fermierilor cu noile valori ale plăților compensatorii și astfel APIA nu ar avea cum să calculeze avansul pe dezvoltare rurală din noile cuantumuri. De ce este blocată licitația pentru soft-ul APIA? Cine are interesul să joace alba-neagra cu subvențiile pe care fermierii le așteaptă ca pe o gură de oxigen? Să o luăm cu începutul ca să vedeți cum interesele de afaceri ale unora sunt peste nevoile fermierilor.  

Agenția de Plăți  a anunțat pe 16 august 2017 licitație deschisă pentru atribuirea serviciilor de mentenanță, extindere și dezvoltare a sistemului informatic. Documentul l-am obținut de la APIA! Ce scrie în acest document? APIA intenționează să încheie un acord-cadru cu un singur operator economic. Despre câți bani este vorba? Cât va plăti APIA pentru aceste servicii?

Valoarea totală estimată a achizițiilor pentru întreaga durată a acordului-cadru fără TVA: 97 358 400 RON
Frecvența și valoarea contractelor care urmează să fie atribuite: Se estimează că acordul-cadru se va aplica în perioada: septembrie 2017-septembrie 2020
Estimăm că se vor atribui câte 20 de contracte subsecvente pe an. Se estimează că, pe parcursul celor 3 ani ai acordului-cadru, vor exista mai multe contracte subsecvente de valoare maximă, cât și o serie de contracte subsecvente de valoare mai mică, care se pot desfășura în paralel, în același timp.
Valoarea totală minimă estimată a acordului cadru este de 1 893 500 RON fără TVA.
Valoarea maximă estimată a unui contract subsecvent dintre cele care se vor atribui pe durata acordului-cadru este de 15 105 400 RON fără TVA.
Valoarea minimă estimată a unui contract subsecvent este de 1 183 400 RON fără TVA, se arată în documentul APIA.

LUBRIFIANȚII BLOCHEAZĂ SUBVENȚIILE!

După cum observați din document, APIA se aștepta să încheie deja acest acord-cadru în septembrie. Acum suntem în octombrie și nici vorbă de așa ceva. Pentru licitație s-ar fi depus trei oferte, două sunt: SIVECO, compania care a creat și a dezvoltat soft-ul, și Trencadis care ar fi împreună cu companiile  Telekom și Best Internet Security. Contestația nu a fost făcută de aceste firme. A apărut o altă firmă la interval. Metalubs Balkans SRL a contestat licitația APIA. Informația este certă pentru că avem documentul, l-am inserat mai jos. 

De pe site-ul acestei firme aflăm că nu are nici cea mai mică legătură cu programele informatice, este distribuitor de lubrifianți pentru autoturisme, tractoare și chiar vapoare. Cu toate acestea, legislația din România i-a permis să blocheze o licitație unde în joc sunt milioane de euro din fonduri europene. Pe 6 octombrie 2017, Metalubs Balkans a contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) (vedeți documentul CNSC). Pe 10 octombrie, adică ieri, CNSC a solicitat de la APIA un punct de vedere plus dosarul de achiziție. Documentele au fost trimise, cu promptitudine de APIA la CNSC, adică chiar astăzi, 11 octombrie.
document-cnsc_b
Cotestația nu a fost judecată, CNSC nu a luat o decizie. Este în așteptare și această așteptare se poate prelungi  la câteva luni, iar tergiversarea licitației duce inevitabil la efecte dezastruoase pentru plata subvențiilor către fermieri.

La Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor am descoperit că Metalubs Balkans nu e la prima contestație. A contestat, tot anul acesta, licitația de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) având ca obiect: „Achiziționarea serviciilor informatice de dezvoltare, mentenanță și suport tehnic precum și achizitionarea de echipamente hardware și software în cadrul proiectului «Mentenență și modernizarea sistemului informatic SIRENE»”. Extrem de interesantă, dacă nu suspectă, preferința firmei de lubrifianți pentru sistemele informatice, de care nu se ocupă, nu le produce și nici măcar nu le vinde. În cazul IGPR, contestația i-a fost respinsă de CNSC pe 3 august 2017. CONTEST-IGP_b

S-ar părea că există o practică pe care legea o tolerează. O firmă joacă rolul de contestatar pentru a servi interesele unuia dintre participanții la licitație care simte că pierde. Scopul este anularea licitației și reluarea jocului de la capăt.

 

 

Din păcate, blocajul APIA îi poate afecta urât de tot pe fermieri. Vorbim de milioane de euro, de zeci de scheme de plată din agricultură, care trebuie achitate la timp. Altfel, multe dintre ferme se vor îngloda în datorii.

Avansul pe suprafață și cel pentru crescătorii de ovine, pe care APIA le va plăti din 16 octombrie nu ar fi afectate. Trebuie să recunoaștem că ministrul agriculturii, Petre Daea, a mers pe soluțiile de avarie. La APIA se ia fiecare dosar de fermier la calcul, iar la verificarea in batch s-ar fi renunțat, spun sursele noastre din APIA, tocmai pentru ca agricultorii să-și ia avansul la timp.  

Vizualizat: 9395 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL AFIR: PLĂȚI DE 656 MILIOANE DE EURO CĂTRE FERMIERI ÎN OCTOMBRIE!

ȘEFUL AFIR: PLĂȚI DE 656 MILIOANE DE EURO CĂTRE FERMIERI ÎN OCTOMBRIE!

29 octombrie 2020 - 18:28

PLĂȚI AFIR! Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a declarat astăzi că suma achitată beneficiarilor, înregistrată până la data de 15 octombrie 2020, se ridică la 656 de milioane de euro, din care 415 milioane de euro au ajuns în investiţii.

DEZASTRU! ZECI DE MII DE FERMIERI ROMÂNI LA UN PAS SĂ-ȘI PIARDĂ TERENURILE AGRICOLE!

DEZASTRU! ZECI DE MII DE FERMIERI ROMÂNI LA UN PAS SĂ-ȘI PIARDĂ TERENURILE AGRICOLE!

29 octombrie 2020 - 18:00

DISPERARE. Terenurile agricole pe care le dețin și le lucrează acum 30.000 de fermieri români ar putea trece în proprietatea traderilor de cereale din pricina datoriilor pe care le au acești fermieri și pe care nu le pot plăti, a spus fermierul Ionel Arion, președintele Federației Naționale PRO AGRO.

DANIEL BUDA: PLATA SUPLIMENTARĂ PE HECTAR CARE LE ADUCE FERMIERILOR ROMÂNI SUBVENȚII CA-N VESTUL EUROPEI!

DANIEL BUDA: PLATA SUPLIMENTARĂ PE HECTAR CARE LE ADUCE FERMIERILOR ROMÂNI SUBVENȚII CA-N VESTUL EUROPEI!

29 octombrie 2020 - 17:15

SUBVENȚII MAI MARI PE HECTAR! Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în noul exercițiu financiar, de o plată suplimentară care le-ar putea aduce subvenții la fel de mari ca-n vestul Europei. Noile plăți suplimentare sunt eco-schemele, care vor avea o alocare substanțială.

ȘEFUL APIA: PENTRU PRIMA OARĂ, PRIMESC AVANSUL APIA ȘI ACEȘTI FERMIERI!

ȘEFUL APIA: PENTRU PRIMA OARĂ, PRIMESC AVANSUL APIA ȘI ACEȘTI FERMIERI!

29 octombrie 2020 - 12:44

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Veste excelentă pentru fermierii români! Este o premieră la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Pentru prima oară, pe listele de plată a avansului APIA la subvențiile agricole aferente acestui an, pe listele de plată au fost incluși și fermierii din eșantionul de control prin teledetecție, a anunțat astăzi directorul general APIA, Adrian Pintea.

ADRIAN OROS: O MÂNĂ DE FERMIERI LUCREAZĂ 40% DIN SUPRAFAȚA ARABILĂ A ȚĂRII!

ADRIAN OROS: O MÂNĂ DE FERMIERI LUCREAZĂ 40% DIN SUPRAFAȚA ARABILĂ A ȚĂRII!

29 octombrie 2020 - 12:14

FERMIERI BOGAȚI, FERMIERI SĂRACI! Datele prezentate astăzi, 29 octombrie 2020, de ministrul agriculturii Adrian Oros arată un accentuat fenomen de polarizare a agriculturii românești. Concret, un număr mic de fermieri lucrează o suprafață arabilă uriașă. Pe cale de consecință, așa se împart și subvențiile agricole pe suprafață. Suma uriașă este direcționată spre o mână de fermieri.

FERMIER IONEL ARION: UCIDEM ZILNIC PORCI DIN FERMELE NOASTRE ȘI IMPORTĂM CARCASĂ DE PORC!

FERMIER IONEL ARION: UCIDEM ZILNIC PORCI DIN FERMELE NOASTRE ȘI IMPORTĂM CARCASĂ DE PORC!

29 octombrie 2020 - 11:35

FERMELE DE PORCI DIN ROMÂNIA SE ÎNCHID! IMPORTURILE CRESC! Fermele de creștere a porcilor din România își închid rând pe rând porțile în timp ce importurile de carne de porc explodează! Ucidem zilnic porci din fermele noastre și importăm carcasă de porc, a spus astăzi cu dezamăgire fermierul Ionel Arion, președintele Federației Naționale PRO AGRO.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ!

29 octombrie 2020 - 11:09

AJUTOR CRIZĂ CRESCĂTORI DE ANIMALE ȘI LEGUMICULTORI! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 29 octombrie 2020, că autorizarea la plată a ajutorului Covid-19 acordat în cadrul Măsurii 21 va fi făcută până la sfârșitul lunii decembrie 2020, astfel încât fermierii să-și primească banii cât mai repede.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 Octombrie – 04 Noiembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 Octombrie – 04 Noiembrie 2020!

29 octombrie 2020 - 09:40

Caracteristici meteorologice. În primele zile ale perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, se va produce o răcire treptată în evoluţia vremii, la nivelul întregii țări.

TRIMIS ÎN JUDECATĂ: UN PRIMAR LE-A DAT ABUZIV DREPT DE PROPRIETATE UNORA PE TERENUL AGRICOL AL ALTORA!

TRIMIS ÎN JUDECATĂ: UN PRIMAR LE-A DAT ABUZIV DREPT DE PROPRIETATE UNORA PE TERENUL AGRICOL AL ALTORA!

29 octombrie 2020 - 09:19

ANCHETA DNA! Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe primarul comunei Bradu, județul Argeș, pentru că ar fi împărțit unor persoane terenurile agricole care aparțin unor fermieri. Potrivit DNA este vorba despre 150 de hectare de teren agricol cu care primarul ar fi împroprietărit pe unii, fără să țină seama că această suprafață are proprietari.

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ BANII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ BANII!

28 octombrie 2020 - 14:54

OFICIAL! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 16 - 27.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 618.279 fermieri, reprezentând un procent de 74 % din numărul total al fermierilor, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Vasile M
|
10. 11, 2017. Wednesday 22:05
Bravo doamna Lili ! Chiar ma gandeam cine ne va spune adevarul de la APIA ca toti ne spun ca totul va fi bine, lapte si miere, avans din belsug, si in decembrie toti banii !
La ce ne spuneti aici inseamna ca ne trezim pe 16 octombrie ca ne spune ministrul ca nu se pot da banii pentru toate schemele. Si cine va fi de vina? Softul bata-l vina! Si aflam ca el mai trebuia dezvoltat, ca nu s-a putut, si alte motive din astea ... Cand de fapt problema sigur este la Apia.
Si cu astia care vand lubrifianti, Metalubs Balkans cine este in spatele lor? Ne spuneti si noua?
Si firmele astea 3 care au depus oferte or sti sa faca soft din asta pentru noi ca sa ne luam banii la timp? Cineva s-a gandit sa le ceara asta? Doamna Lili, puteti verifica pentru noi asta? Ca vad ca ne spuneti lucrurile pe nume.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Bancul zilei

Într-o frizerie

Într-o frizerie
Frizerul, tăindu-l pe client de vreo două ori, încearcă să discute cu el: Detalii