Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ADEVĂRUL despre PLAFONAREA SUBVENŢIILOR AGRICOLE! Ce se întâmplă cu BANII FERMIERILOR după 2020!

Publicat: 01 mai 2018 - 22:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NEGOCIERI ISTORICE PRIVIND VIITORUL SUBVENŢIILOR AGRICOLE. Proiectul de buget al UE pentru perioada 2021-2027 va fi publicat pe 2 mai 2018. Banii alocaţi fermierilor prin Politica Agricolă Comună (PAC) după 2020 sunt un capitol extrem de important. Se vorbeşte despre reducerea fondurilor pentru agricultură şi despre limitarea plăţilor directe pentru fermieri.

Ştirea că se plafonează subvenţiile este total falsă! Asta afirmă Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.

Deocamdată este DOAR O PROPUNERE a Comisiei Europene de plafonare a subvenţiilor agricole după 2020, subliniază Baciu. Încă se poartă discuţii, nu avem de unde să ştim care este bugetul UE, din informaţii aproape sigure, ieşirea Marii Britanii din ecuaţie poate să diminueze bugetul cu între 6 şi 9 la sută, dar tot din informaţiile pe care le am, dacă va fi vorba de o plafonare, va fi aplicată de la un anumit nivel, când începem să numărăm hectarele cu zecile de mii, dar nici asta nu este sigur, pentru că încă se discută. Este Germania, care are cel mai mare cuvânt de spus, care nu acceptă sub nici o formă plafonarea, iar în ceea ce priveşte cuantumul (subvenţiilor pentru fermieri – n.red.), cele două mari puteri, nu doar economice, ci şi în Parlamentul European, Franţa şi Germania, în discuţiile pe care le-au avut săptămâna trecută, au pus problema soluţiilor nu doar de a completa bugetul UE, ci şi de a găsi resurse suplimentare pentru a îmbunătăţi bugetul pentru agricultură, a declarat, EXCLUSIV pentru AGROINFO, Laurenţiu Baciu.

Baciu a ţinut să facă aceste precizări, după ce au apărut informaţii, pe surse, privind plafonarea plăţilor directe la 60.000 euro pe fermă, în viitoarea PAC.

Vă daţi seama ce înseamnă plafonarea subvenţiilor pentru fermierul român, care deja primeşte cele mai mici subvenţii, la concurenţa care este acum pe piaţă, vă daţi seama că ar fi terminat?!, spune preşedintele LAPAR

Acesta a adăugat că LAPAR a cerut atât Ministerului Agriculturii din România, cât şi în discuţiile de la Bruxelles la care a reprezentat fermierii români „uniformizarea subvenţiilor”, referindu-se la eliminarea diferenţelor între sprijinul pe care îl încasează fermierii din ţările vechi ale UE şi cei din ţările care au aderat mai recent, printre care şi România, şi „eliminarea chiar şi numai a ideii de plafonare a plăţilor directe”.

Mai e mult până la o decizie finală. Suntem în 2018. Dacă va fi luată o astfel de decizie, ea va fi aplicată din 2021. Până atunci se pot întâmpla multe. Sunt alegeri în fiecare ţară, se poate schimba balanţa politică în Parlamentul European. Plus că la anul România va avea şi preşedinţia Consiliului UE, a adăugat Baciu.

Acesta mai spune că principalul susţinător al plafonării subvenţiilor agricole ar fi Italia. O mare parte din fostele ţări foste comuniste, printre care Cehia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, România, Ungaria, precum şi unele ţări nordice, nu ar fi de acord cu limitarea plăţilor către fermieri. Inclusiv Germania s-ar opune, în timp ce Franţa nu s-a pronunţat deocamdată clar în această privinţă.

fermieri-subventii_bBUGETUL UE 2021-2027, PUBLICAT PE 2 MAI

Comisia Europeană va publica pe 2 mai 2018  proiectul de buget al UE pentru perioada 2021-2027. Principalele preocupări privind bugetul UE după 2020 sunt cum va fi gestionat golul de 12-13 miliarde de euro generat în bugetul general al UE de ieşirea Marii Britanii,  dacă şi cât va fi redus bugetul alocat Politicii Agricole Comune, care reprezintă, în prezent, 38% din cheltuielile UE, revizuirea alocărilor pentru politici regionale, care alcătuiesc aproape o treime din bugetul total al UE, precum şi câţi bani ar trebui alocaţi pentru noile priorităţi ale UE - controlul graniţelor, securitate şi apărare.

Cu siguranţă, negocierile privind următorul buget multianual al UE vor fi intense, iar surse politice de la Bruxelles susţin că obiectivul Comisiei Europene ar fi să ajungă la un acord, cu statele membere şi în Parlamentul European, înainte de alegerile din 2019, an în care România va deţine, în primele şase luni, Preşedinţia Consiliului UE.

CITEŞTE DETALII despre SUBVENŢIILOR AGRICOLE după 2020:

NU ESTE CORECTĂ ÎMPĂRŢIREA SUBVENŢIILOR!

LIMITAREA PLĂȚILOR pentru FERMIERII MARI și CREȘTEREA SUBVENȚIILOR pentru FERMIERII MICI!

ÎNTÂLNIRE de FOC pe TEMA SUBVENŢIILOR pentru FERMIERI!

Vizualizat: 5367 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Irum Tagro, lansat oficial la INDAGRA

Irum Tagro, lansat oficial la INDAGRA

Noul tractor fabricat la Reghin, în care peste 80% dintre componente sunt produse în România, a fost lansat oficial la expozitia INDAGRA si ar urma sa intre productia de serie anul acesta!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În 'pole position' cu BASF Sorin Chelmu, în vizita la INDAGRA Învatamântul profesional dual, experimentat la Miroslava

Bancul zilei

Trafic pe ceaţă

Trafic pe ceaţă
O blondă la volan, pe o ceaţă densă, se ghidează după pozitiile maşinii din faţă. Detalii