Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NU ESTE CORECTĂ ÎMPĂRȚIREA SUBVENȚIILOR!

Publicat: 26 martie 2018 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LIMITAREA PLĂȚILOR DIRECTE PENTRU MARII FERMIERI. Se propune o repartizare mai corectă a sprijinului pe venit, în prezent 80% din acest sprijin se duce către 20% dintre beneficiari. Distribuția în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) e inechitabilă. De-a lungul timpului au fost încercate diverse formule, au fost mereu critici privind susținerea marilor fermieri, a declarat Mihail Dumitru, director general adjunct DG Agri, Comisia Europeană.

Mihail Dumitru a mai spus la conferința Euractiv, organizată astăzi, luni, 26 martie, la București, că se propune o plafonare a plăților pentru marii fermieri, plăți redistributive sau degresivitatea sprijinului. La ultimul Consiliu au existat divergențe privind soluțiile între statele est-europene și cele net contributoare, a adăugat acesta. 80% din sprijinul acordat agricultorilor este încasat de 20% dintre beneficiari. Din acest motiv, tendințele la nivelul Comisiei Europene sunt de limitarea a sumei care este încasată din subvenții de marile ferme și sprijinirea fermelor mici și medii.

România are o particularitate: multe ferme foarte mici și unele mari, ferme medii nu prea avem. Se dorește o redistribuție, o reducere a plăților la fermele foarte mari, pentru a-i ajuta pe micii fermieri să crească, a spus Dumitru.

Directorul general adjunct DG Agri a anunțat că în viitoarea arhitectură verde a PAC se vrea introducerea de noi condiționalități consolidate. că este nevoie de un pachet consistent care să atragă noi fermieri și care să impulsioneze tinerii să se stabilească la sat. De exemplu, s-ar putea merge pe facilitarea accesului la terenuri agricole, facilități fiscale, credite avantajoase.

Problema foarte mare este că nu reușim să atragem fermieri foarte tineri, e o problemă cu accesul la terenuri. În acest moment, doar 6% din fermieri din Europa au vârsta sub 35 de ani, a spus Dumitru.

Sursa: Euractiv

Vizualizat: 2973 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii