Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NU ESTE CORECTĂ ÎMPĂRȚIREA SUBVENȚIILOR!

Publicat: 26 martie 2018 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LIMITAREA PLĂȚILOR DIRECTE PENTRU MARII FERMIERI. Se propune o repartizare mai corectă a sprijinului pe venit, în prezent 80% din acest sprijin se duce către 20% dintre beneficiari. Distribuția în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) e inechitabilă. De-a lungul timpului au fost încercate diverse formule, au fost mereu critici privind susținerea marilor fermieri, a declarat Mihail Dumitru, director general adjunct DG Agri, Comisia Europeană.

Mihail Dumitru a mai spus la conferința Euractiv, organizată astăzi, luni, 26 martie, la București, că se propune o plafonare a plăților pentru marii fermieri, plăți redistributive sau degresivitatea sprijinului. La ultimul Consiliu au existat divergențe privind soluțiile între statele est-europene și cele net contributoare, a adăugat acesta. 80% din sprijinul acordat agricultorilor este încasat de 20% dintre beneficiari. Din acest motiv, tendințele la nivelul Comisiei Europene sunt de limitarea a sumei care este încasată din subvenții de marile ferme și sprijinirea fermelor mici și medii.

România are o particularitate: multe ferme foarte mici și unele mari, ferme medii nu prea avem. Se dorește o redistribuție, o reducere a plăților la fermele foarte mari, pentru a-i ajuta pe micii fermieri să crească, a spus Dumitru.

Directorul general adjunct DG Agri a anunțat că în viitoarea arhitectură verde a PAC se vrea introducerea de noi condiționalități consolidate. că este nevoie de un pachet consistent care să atragă noi fermieri și care să impulsioneze tinerii să se stabilească la sat. De exemplu, s-ar putea merge pe facilitarea accesului la terenuri agricole, facilități fiscale, credite avantajoase.

Problema foarte mare este că nu reușim să atragem fermieri foarte tineri, e o problemă cu accesul la terenuri. În acest moment, doar 6% din fermieri din Europa au vârsta sub 35 de ani, a spus Dumitru.

Sursa: Euractiv

Vizualizat: 2938 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii