Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SUBVENȚIE APIA, PLĂTITĂ ÎN RATE FERMIERILOR!

Publicat: 19 octombrie 2019 - 08:40
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIE APIA PE JUMĂTATE. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat vineri, 18 octombrie 2019, că a început plata ajutorului de stat pentru motorina folosită în agricultură, aferent trimestrului 2 din acest an. Banii sunt transferați în conturile agricultorilor. Dar, atenție, nu integral. Doar jumătate din subvenție.

AGROINFO v-a anunțat deja că ajutorul de stat pentru motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an nu este plătit integral. AICI AVEȚI ANUNȚUL NOSTRU. AGROINFO a avut dreptate. O confirmă conducerea centrală APIA. Subvenția la motorină le este achitată agricultorilor în rate. Potrivit comunicatului APIA transmis pentru AGROINFO, fermierii primesc acum doar 52,67% din acest ajutor. Adică, subvenția pe jumătate.

În trimestrul 2 al acestui an, cantitatea de motorină solicitată la plata ajutorului este de 102.730.950,503 litri. APIA plătește doar jumătate din această cantitate, adică 54.116.690,999 litri. Din suma de 194.767.889 lei, care ar trebui să ajungă la această oră în conturile celor 17.703 de beneficiari, APIA achită doar 102.599.740 lei.

Subvenția la motorină este plătită în rate în condițiile în care Guvernul Dăncilă a anunțat încrezător că a suplimentat bugetul pentru plata acestui ajutor din agricultură. Executivul a aprobat pe data de 2 octombrie 2019 plafonul de 595,6 milioane de lei pentru plata acestui ajutor, mai mult cu 15,6 milioane de lei decât era prevăzut inițial.

Comunicatul transmis de APIA, publicat de noi, anunță că a început plata ajutorului de stat la motorină, că banii sunt transferați în conturile fermierilor, că aceștia pot să-i primească din minut în minut, dar nu lămurește de ce agricultorii primesc doar jumătate din subvenție. APIA nu dă niciun fel de explicație. Singura care stă în picioare este că APIA nu are bani suficienți. Subvenția la motorina utilizată în agricultură se achită de la bugetul de stat. Poate APIA așteaptă rectificarea bugetară ca să obțină diferența pentru subvenție. Între timp a căzut Guvernul Dăncilă și s-ar putea ca fermierii să primească a doua rată din subvenție la anul. Dacă o vor primi. APIA nu suflă nici despre asta vreo vorbă, vreo promisiune, în comunicatul transmis nouă.  

Ajutorul de stat la motorină se plătește sub forma rambursării diferenței dintre acciza standard la motorină și acciza redusă aplicată pentru motorina folosită în agricultură.

 Valoarea accizei la motorină pentru anul 2019 este de 1,8959 lei/litru.

Vizualizat: 13876 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Tudor G
|
10. 22, 2019. Tuesday 08:21
Daca in semestrul 2 nu au inca banii ...la ce sa ne asteptam in sem 4? Multa poveste dar bani su sunt!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii