Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

APIA: FERMIERII PRIMESC DOAR 52% DIN SUBVENȚIA LA MOTORINĂ! CÂND ÎNCEPE PLATA?

Publicat: 13 octombrie 2019 - 11:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

JUMĂTATE DIN AJUTORUL LA MOTORINĂ! Fermierii vor primi, deocamdată, doar 52% din valoarea ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent trimestrului 2 al anului 2019. Anunțul a fost făcut de ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Hunedoara.

Plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, aferentă trimestrului 2 al anului 2019, ar urma să înceapă peste o săptămână. Dar în conturile fermierilor români va ajunge jumătate din valoarea acestui ajutor. Restul banilor ar putea fi achitați ulterior agricultorilor.

Așa cum știm, și de fiecare dată le spunem fermierilor, în această lună octombrie se depun deconturile pentru motorină. Și anume, primim acele facturi și bonuri justificative, aferente trimestrului 3. Vreau să le spun fermierilor că, așa cum facem în fiecare an, ar cam trebui să ne facem planurile pentru anul viitor, având în vedere că ne apropiem de sfârșitul anului și trebuie să facem acea cerere de acord față de care noi vom calcula toate cantitățile de motorină aferente anului 2020. Le transmit fermierilor: nu uitați! Trimestrele 3 și 4 sunt cele mai solicitante din punct de vedere al acestor activități, și anume, cantitățile de motorină sunt ceva mai mari și este și normal pentru că avem cele mai importante lucrări în agricultură.

Nu uitați, încă o dată, facturi, bonuri și justificarea lucrărilor, bineînțeles. De asemenea, le transmit că, probabil, maxim într-o săptămână, vor primi și plata aferentă trimestrului 2 care, deocamdată, este doar 52%, dar fără discuție că vor primi și diferența, urmând, încă o dată subliniez, să primim toată luna octombrie cererile aferente trimestrului 3. Tot legat de motorină le transmit apicultorilor noștri, pentru că este o perioadă importantă, având în vedere că suntem legați și de ajutorul lor de minimis, să vină cu acele comunicări de deplasare în pastoral. Practic, trimestrul 3 este și ultima lună în care ei pot să deconteze aceste deplasări, a declarat, duminică, ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

Ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard și acciza redusă, aplicată la motorina utilizată în agricultură.  

 Valoarea accizei la motorină pentru anul 2019 este de 1,8959 lei/litru.

Guvernul României a aprobat pe data de 2 octombrie 2019 plafonul de 595,6 milioane de lei pentru plata acestui ajutor, mai mult cu 15,6 milioane de lei decât era prevăzut.


Vizualizat: 6937 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii