Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

REACȚIE FERMIER LA LEGEA LUI PRO AGRO: COTIZAȚIA de 0,50 EURO/HA ESTE O PROPUNERE ABERANTĂ!

Publicat: 09 martie 2018 - 16:37
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Fermierul Cornel Stroescu, din județul Mehedinți, președintele Camerei Agricole, ne-a transmis o scrisoare în care-și expune opinia virulentă vizavi de proiectul de lege propus de Federația Națională PRO AGRO prin care fermierii să fie obligați, când depun cererea pentru subvenții la APIA, să achite o cotizație de 0,50 euro/ha.

Citesc cu uimire propunerea organizației PRO AGRO pentru o taxă de 50 eurocenți/hectar pentru fiecare fermier. Îmi este greu să accept că o organizație, cum se pretinde că este la nivel național, PRO AGRO, vine cu o astfel de propunere aberantă pentru fermierii pe care ar trebui să-i ajute, să-i reprezinte, nu să-i împovăreze cu alte taxe și alea plătite din subvenții deja impozitate și  care subvenții sunt cele mai mici din UE!

CITEȘTE AICI DESPRE LEGEA LUI PRO AGRO: LEGE PROPUSĂ DE PRO AGRO: TAXĂ DE 0,50 EURO/HA pentru FIECARE FERMIER!

Le aduc aminte că fermierul român, agricultorul, este încărcat de taxe și plătește taxe și impozite către statul român, încât încă o taxă venită din partea unei organizații care îi reprezintă, PRO AGRO, nu-și are rostul pentru fermieri! Ca atare, nici măcar nu trebuie rostită sau luată în discuție!

Mai  mult decât atât nu înțeleg, de fapt, contra sumei de bani pe care fermierul o plătește ce servicii ar primi acesta în schimb? Până acum, nu am văzut niciun avantaj pentru fermierul român!! Să se fi gândit oare că nu suntem afiliați la mari organizații europene? Pentru ce să plătim sute de mii de euro unor organizații europene?!?! Niciodată acele organizații nu vor lupta pentru drepturile noastre sau pentru subvențiile noastre să le avem mai mari sau cel puțin egale cu ale lor !!!!

Pentru ce să băgăm sute de mii de euro în buzunarele acestora?! Nu sunt de acord cu această taxă instituită prin propunerea legislativă inițiată de PRO AGRO! 

Cu atât mai puțin îmi vine să cred că fermierii din PRO AGRO, dacă sunt fermieri prin PRO AGRO, ar fi venit cu această propunere pentru că nu se specifică cine mai exact din PRO AGRO  a avut această gândirea "sclipitoare" în defavoarea fermierului.  Sau lucrurile s-au petrecut la fel cum s-a întâmplat în LAPAR atunci când a venit vorba de TVA-ul la cereale, chipurile, „fermierii din LAPAR vor revenirea la TVA-ul pentru cereale”. Dealtfel, aceste organizații, nu știu cât de profesionale sunt și nu știu interesele cui le reprezintă că, din ceea ce aud și văd, sub nici o formă nu e vorba să susțină și să reprezinte interesele fermierului român. Și când spun asta mă bazez pe experiența avută de mine până acum.

În opinia mea, interesele noastre, ale fermierilor români, sunt: să fim organizați și să ne putem vinde produsele la un preț corect, produsele noastre să ajungă la oameni, să le consume proaspete, produse de calitate,  să avem banca noastră care să ne finanțeze, să fim asigurați că suntem despăgubiți atunci când culturile noastre agricole sunt afectate de secetă, de îngheț, să nu mai vindem terenul străinilor!

Păi, lucrurile astea nu le prea văd în propuneri legislative cu efect și temei la nivel național. Să fie o propunere legislativă prin care să unim toti fermierii la nivel national, nu să fie scindați în bisericuțe,  grupuri și grupulețe și așa mai departe. Să fim cu toții într-o organizație puternică și care să lupte cu adevărat pentru drepturile noastre la nivel national. Din păcate, Guvernul și Ministerul Agriculturii pun piedici unei astfel de organizări. Pentru ce să dăm banii unor organizații?! Înainte de a ne cere cotizații trebuie să demonstreze această organizație că este utilă pentru interesul fermierului român.

Corect și logic este:  întâi oferă-mi servicii și atunci și eu îți plătesc serviciile. Și când mă duc la  pâine, întâi mi se dă pâinea și pe urmă mi se iau banii!

Cornel Stroescu, președinte Camera Agricolă Mehedinți

ATENȚIE! Aceasta este opinia unui fermier, iar acesta își asumă întreaga responsabilitate a celor afirmate. Nu reflectă poziția AGROINFO.

Vizualizat: 1842 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

08 aprilie 2021 - 08:52

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 395.027 cereri, pentru o suprafață de 2.232.129 ha.

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

08 aprilie 2021 - 08:40

PROTEST! Fermierii care au scos miercuri, 7 aprilie 2021, tractoarele în stradă la Iași și Botoșani anunță că vor merge cu utilajele agricole la București dacă nu le sunt rezolvate cererile. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat către AGROINFO.

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

08 aprilie 2021 - 08:07

SUBVENȚII AGRICOLE. A fost introdus conceptul privind noul fermier care va avea acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier. “Noul fermier” este definit astfel încât să includă următoarele elemente: condițiile pentru a fi „șeful exploatației”; formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare; o limită de vârstă de peste 40 de ani, anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Com AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ilie Mihalteanu
|
03. 09, 2018. Friday 20:16
Inteleg ca MAFIOTII astai de la pro agro vor sa dea un tun de citeva MILIOANE de euro anual si pt ce? Pat un ONG mafiot ?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Legumicultorul Ionel Ivasiuc are disciplina militarului, căci aceasta i-a fost prima ocupaţie, dar şi imaginaţia cuiva care a vrut să pornească spre o profesie ce îi dădea libertatea de mişcare şi de gândire. Acesta poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi! Vezi cum!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii