Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

REACȚIE FERMIER LA LEGEA LUI PRO AGRO: COTIZAȚIA de 0,50 EURO/HA ESTE O PROPUNERE ABERANTĂ!

Publicat: 09 martie 2018 - 16:37
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Fermierul Cornel Stroescu, din județul Mehedinți, președintele Camerei Agricole, ne-a transmis o scrisoare în care-și expune opinia virulentă vizavi de proiectul de lege propus de Federația Națională PRO AGRO prin care fermierii să fie obligați, când depun cererea pentru subvenții la APIA, să achite o cotizație de 0,50 euro/ha.

Citesc cu uimire propunerea organizației PRO AGRO pentru o taxă de 50 eurocenți/hectar pentru fiecare fermier. Îmi este greu să accept că o organizație, cum se pretinde că este la nivel național, PRO AGRO, vine cu o astfel de propunere aberantă pentru fermierii pe care ar trebui să-i ajute, să-i reprezinte, nu să-i împovăreze cu alte taxe și alea plătite din subvenții deja impozitate și  care subvenții sunt cele mai mici din UE!

CITEȘTE AICI DESPRE LEGEA LUI PRO AGRO: LEGE PROPUSĂ DE PRO AGRO: TAXĂ DE 0,50 EURO/HA pentru FIECARE FERMIER!

Le aduc aminte că fermierul român, agricultorul, este încărcat de taxe și plătește taxe și impozite către statul român, încât încă o taxă venită din partea unei organizații care îi reprezintă, PRO AGRO, nu-și are rostul pentru fermieri! Ca atare, nici măcar nu trebuie rostită sau luată în discuție!

Mai  mult decât atât nu înțeleg, de fapt, contra sumei de bani pe care fermierul o plătește ce servicii ar primi acesta în schimb? Până acum, nu am văzut niciun avantaj pentru fermierul român!! Să se fi gândit oare că nu suntem afiliați la mari organizații europene? Pentru ce să plătim sute de mii de euro unor organizații europene?!?! Niciodată acele organizații nu vor lupta pentru drepturile noastre sau pentru subvențiile noastre să le avem mai mari sau cel puțin egale cu ale lor !!!!

Pentru ce să băgăm sute de mii de euro în buzunarele acestora?! Nu sunt de acord cu această taxă instituită prin propunerea legislativă inițiată de PRO AGRO! 

Cu atât mai puțin îmi vine să cred că fermierii din PRO AGRO, dacă sunt fermieri prin PRO AGRO, ar fi venit cu această propunere pentru că nu se specifică cine mai exact din PRO AGRO  a avut această gândirea "sclipitoare" în defavoarea fermierului.  Sau lucrurile s-au petrecut la fel cum s-a întâmplat în LAPAR atunci când a venit vorba de TVA-ul la cereale, chipurile, „fermierii din LAPAR vor revenirea la TVA-ul pentru cereale”. Dealtfel, aceste organizații, nu știu cât de profesionale sunt și nu știu interesele cui le reprezintă că, din ceea ce aud și văd, sub nici o formă nu e vorba să susțină și să reprezinte interesele fermierului român. Și când spun asta mă bazez pe experiența avută de mine până acum.

În opinia mea, interesele noastre, ale fermierilor români, sunt: să fim organizați și să ne putem vinde produsele la un preț corect, produsele noastre să ajungă la oameni, să le consume proaspete, produse de calitate,  să avem banca noastră care să ne finanțeze, să fim asigurați că suntem despăgubiți atunci când culturile noastre agricole sunt afectate de secetă, de îngheț, să nu mai vindem terenul străinilor!

Păi, lucrurile astea nu le prea văd în propuneri legislative cu efect și temei la nivel național. Să fie o propunere legislativă prin care să unim toti fermierii la nivel national, nu să fie scindați în bisericuțe,  grupuri și grupulețe și așa mai departe. Să fim cu toții într-o organizație puternică și care să lupte cu adevărat pentru drepturile noastre la nivel national. Din păcate, Guvernul și Ministerul Agriculturii pun piedici unei astfel de organizări. Pentru ce să dăm banii unor organizații?! Înainte de a ne cere cotizații trebuie să demonstreze această organizație că este utilă pentru interesul fermierului român.

Corect și logic este:  întâi oferă-mi servicii și atunci și eu îți plătesc serviciile. Și când mă duc la  pâine, întâi mi se dă pâinea și pe urmă mi se iau banii!

Cornel Stroescu, președinte Camera Agricolă Mehedinți

ATENȚIE! Aceasta este opinia unui fermier, iar acesta își asumă întreaga responsabilitate a celor afirmate. Nu reflectă poziția AGROINFO.

Vizualizat: 1817 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

26 noiembrie 2020 - 07:16

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele obligatorii în decembrie 2020 pentru depunerea unor documente pentru plata subvențiilor pe hectar aferente acestui an. Cuantumul acestor subvenții ajunge și la peste 500 de euro pe hectar. Fermierii trebuie să țină seama de aceste termene limită pentru a se califica la plata subvențiilor APIA. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către APIA.

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

OBLIGATORIU! INSPECȚIA TEHNICĂ PENTRU UN TRACTOR COSTĂ ÎNTRE 250 DE LEI ȘI 1.100 DE LEI!

25 noiembrie 2020 - 09:07

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI! ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Mai mulți fermieri au fost amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP pentru tractoare, avertizează RodBun, producător și distribuitor de semințe, pesticide și îngrășăminte, pe pagina sa Facebook.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 25 Noiembrie – 01 Decembrie 2020!

25 noiembrie 2020 - 08:37

Caracteristici meteorologice. În această perioadă va predomina un regim termic al aerului în general normal, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între -6...10°C, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maximă a aerului va oscila între 1...14°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

MINISTRUL OROS: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI COVID-19!

24 noiembrie 2020 - 15:14

VIN AJUTOARELE DE CRIZĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, la Buzău, că Agenția de Plăți șI intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de mâine, 25 noiembrie 2020, plata ajutorului Covid-19 pentru crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe și cartofi.

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

24 noiembrie 2020 - 08:39

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile către solicitanţii aprobaţi și care au depus cerere de plată în cadrul Programului pentru şcoli 2019 – 2020, semestrul II.

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

AJUTOR DE MINIMIS GARANTAT PÂNĂ-N 2023! CUANTUM AJUTOR!

24 noiembrie 2020 - 06:52

OFICIAL! Schemă de ajutor de minimis prelungită până-n 2023! Ministerul Agriculturii a publicat un proiect de Ordin al ministrului agriculturii care modifică Ordinul 1353/2018 pentru instituirea schemei de ajutor de minimis Împrumuturi cu partajarea riscului la nivel de portofoliu finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

24 noiembrie 2020 - 06:31

MODIFICĂRI. Ministrul agriculturii a emis un ordin prin care se modifică schema de ajutor de stat Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite. Ordinul este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ilie Mihalteanu
|
03. 09, 2018. Friday 20:16
Inteleg ca MAFIOTII astai de la pro agro vor sa dea un tun de citeva MILIOANE de euro anual si pt ce? Pat un ONG mafiot ?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II

Trei lucrări dintr-o singură trecere! Cum folosește Vasile Târziu discul greu tractat Discordon DXRV II de la Grégoire Besson într-o fermă de aproape 3.000 ha!

Fermier: Vasile Târziu, fermier, SC Agrobilan SRL, jud. Timiş
Utilaj: Grégoire Besson - Discordon DXRV II - disc greu tractat
Distribuitor: ConsDDA - www.cons-dda.ro; +0745.203.690 - Dan Goldiș
Redactor: Gheorghe Ghișe

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

La servici

La servici
Un angajat întârzie la serviciu, şeful său nervos ţipă la el: Detalii