Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

REACȚIE FERMIER LA LEGEA LUI PRO AGRO: COTIZAȚIA de 0,50 EURO/HA ESTE O PROPUNERE ABERANTĂ!

Publicat: 09 martie 2018 - 16:37
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI! Fermierul Cornel Stroescu, din județul Mehedinți, președintele Camerei Agricole, ne-a transmis o scrisoare în care-și expune opinia virulentă vizavi de proiectul de lege propus de Federația Națională PRO AGRO prin care fermierii să fie obligați, când depun cererea pentru subvenții la APIA, să achite o cotizație de 0,50 euro/ha.

Citesc cu uimire propunerea organizației PRO AGRO pentru o taxă de 50 eurocenți/hectar pentru fiecare fermier. Îmi este greu să accept că o organizație, cum se pretinde că este la nivel național, PRO AGRO, vine cu o astfel de propunere aberantă pentru fermierii pe care ar trebui să-i ajute, să-i reprezinte, nu să-i împovăreze cu alte taxe și alea plătite din subvenții deja impozitate și  care subvenții sunt cele mai mici din UE!

CITEȘTE AICI DESPRE LEGEA LUI PRO AGRO: LEGE PROPUSĂ DE PRO AGRO: TAXĂ DE 0,50 EURO/HA pentru FIECARE FERMIER!

Le aduc aminte că fermierul român, agricultorul, este încărcat de taxe și plătește taxe și impozite către statul român, încât încă o taxă venită din partea unei organizații care îi reprezintă, PRO AGRO, nu-și are rostul pentru fermieri! Ca atare, nici măcar nu trebuie rostită sau luată în discuție!

Mai  mult decât atât nu înțeleg, de fapt, contra sumei de bani pe care fermierul o plătește ce servicii ar primi acesta în schimb? Până acum, nu am văzut niciun avantaj pentru fermierul român!! Să se fi gândit oare că nu suntem afiliați la mari organizații europene? Pentru ce să plătim sute de mii de euro unor organizații europene?!?! Niciodată acele organizații nu vor lupta pentru drepturile noastre sau pentru subvențiile noastre să le avem mai mari sau cel puțin egale cu ale lor !!!!

Pentru ce să băgăm sute de mii de euro în buzunarele acestora?! Nu sunt de acord cu această taxă instituită prin propunerea legislativă inițiată de PRO AGRO! 

Cu atât mai puțin îmi vine să cred că fermierii din PRO AGRO, dacă sunt fermieri prin PRO AGRO, ar fi venit cu această propunere pentru că nu se specifică cine mai exact din PRO AGRO  a avut această gândirea "sclipitoare" în defavoarea fermierului.  Sau lucrurile s-au petrecut la fel cum s-a întâmplat în LAPAR atunci când a venit vorba de TVA-ul la cereale, chipurile, „fermierii din LAPAR vor revenirea la TVA-ul pentru cereale”. Dealtfel, aceste organizații, nu știu cât de profesionale sunt și nu știu interesele cui le reprezintă că, din ceea ce aud și văd, sub nici o formă nu e vorba să susțină și să reprezinte interesele fermierului român. Și când spun asta mă bazez pe experiența avută de mine până acum.

În opinia mea, interesele noastre, ale fermierilor români, sunt: să fim organizați și să ne putem vinde produsele la un preț corect, produsele noastre să ajungă la oameni, să le consume proaspete, produse de calitate,  să avem banca noastră care să ne finanțeze, să fim asigurați că suntem despăgubiți atunci când culturile noastre agricole sunt afectate de secetă, de îngheț, să nu mai vindem terenul străinilor!

Păi, lucrurile astea nu le prea văd în propuneri legislative cu efect și temei la nivel național. Să fie o propunere legislativă prin care să unim toti fermierii la nivel national, nu să fie scindați în bisericuțe,  grupuri și grupulețe și așa mai departe. Să fim cu toții într-o organizație puternică și care să lupte cu adevărat pentru drepturile noastre la nivel national. Din păcate, Guvernul și Ministerul Agriculturii pun piedici unei astfel de organizări. Pentru ce să dăm banii unor organizații?! Înainte de a ne cere cotizații trebuie să demonstreze această organizație că este utilă pentru interesul fermierului român.

Corect și logic este:  întâi oferă-mi servicii și atunci și eu îți plătesc serviciile. Și când mă duc la  pâine, întâi mi se dă pâinea și pe urmă mi se iau banii!

Cornel Stroescu, președinte Camera Agricolă Mehedinți

ATENȚIE! Aceasta este opinia unui fermier, iar acesta își asumă întreaga responsabilitate a celor afirmate. Nu reflectă poziția AGROINFO.

Vizualizat: 1704 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ilie Mihalteanu
|
03. 09, 2018. Friday 20:16
Inteleg ca MAFIOTII astai de la pro agro vor sa dea un tun de citeva MILIOANE de euro anual si pt ce? Pat un ONG mafiot ?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii