Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

NECHIFOR, ROMOVIS, DESPRE CEI TREI CIOBANI CARE AU FOST LA BRUXELLES: CRED CĂ SUNT MANIPULAȚI!

Publicat: 20 decembrie 2017 - 17:57
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OPINIA UNUI LIDER AL FERMIERILOR DESPRE DEMERSUL LA BRUXELLES A CELOR TREI CIOBANI ROMÂNI! AGROINFO este o publicație echilibrată, care nu se abate de la principiile unui jurnalism imparțial. Este motivul pentru care am solicitat opinia unui lider al crescătorilor de ovine din România în legătură cu demersul făcut la Bruxelles de trei ciobani români care au bătut la ușile instituțiilor europene pentru a-și cere drepturile. Este pentru prima oară când trei ciobani români au îndrăznit să spună la Bruxelles ce se întâmplă cu subvențiile în România.

Crescătorii de ovine Gheorghe Dănulețiu, celebrul Ghiță Ciobanul, din Sibiu, Dan Petrescu din Argeș și Ionică Sterp, din Bihor au fost la începutul lunii decembrie la Bruxelles la Parlamentul European,oieri-dg-agri_b la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană (DG Agri) și la OLAF, organizația care se ocupă de investigarea fraudelor cu bani europeni, pentru discuții cu europarlamentarii și cu funcționarii europeni despre modul nedrept, spun ei, în care se împart subvențiile europene pentru sectorul de ovine din țara noastră.

La OLAF, cei trei oieri au depus sesizări cu cazuri concrete în care există suspiciuni de fraudare a fondurilor europene, iar la DG Agri au discutat cu coordonatorul departamentului de plăți directe, un funcționar italian, căruia i-au dezvăluit că în România certificatele de origine pentru berbecii de rasă, acte în baza cărora se încasează subvenția cu cea mai mare valoare, sprijinul cuplat, ar fi fabricate pe bandă rulantă, existând bănuiala că ar fi falsificate în scopul încasării banilor. Demersul celor trei oieri este o premieră pentru țara noastră. Până acum, niciun fermier român nu a îndrăznit să-și expună direct opiniile la instituțiile europene sau să facă propuneri pentru acordarea plăților directe.

VEZI AICI CE AU FĂCUT CEI TREI CIOBANI LA BRUXELLES!

AGROINFO a solicitat opinia secretarului general al Federației Crescătorilor de Ovine din România, ROMOVIS, Ionică Nechifor, despre lupta pe care o duc cei trei ciobani, despre curajul lor de a merge la Bruxelles, demers care a stârnit un val de simpatie în rândul crescătorilor de ovine și nu numai. Facem precizarea că nu am trunchiat declarația liderului ROMOVIS, nu am cenzurat-o și o inserăm exact așa cum a fost înregistrată. Nu vom comenta în niciun fel cele declarate de Ionică Nechifor.

Cred că acele trei persoane sunt, într-adevăr, crescători de oi. Faptul că nu-și doresc, nu și-au propus din timp să fie într-o asociație, să fie organizați în așa fel încât să obțină informația și, în același timp, să se alinieze unor reguli ale Uniunii Europene și, bineînțeles, ale legislației naționale cred că le-a adus, într-adevăr, o pierdere în activitatea lor economică și de aici supărarea lor.

Eu le recomand să nu mai lovească în sectorul în care și ei, până la urmă, activează. Să nu mai lovească în fermieri, să nu mai lovească în crescători dacă au o problemă punctuală.

Sunt autorități abilitate în România care să rezolve această speță și, ca orice cetățean al României, să se alinieze acelei legislații încât să beneficieze și ei de tot ceea ce înseamnă drepturi, să spunem, naționale și europene. Nu avem nimic cu acele persoane numai că, este părerea mea personală, cred că sunt manipulați, iar, din păcate pentru ei, nestăpânind legislația, cad într-o plasă a unor oameni care sunt la momentul actual, eu știu, dornici de popularitate, notorietate. Și de aici cred că s-a creat nemulțumirea asta artificială.

Dar, repet, pentru ei probabil că e o nemulțumire a lor, personală, în ferma lor, dar să nu o expună ca fiind o nemulțumire a fermierilor pentru că, s-a și văzut, în jurul lor nu sunt ceilalți fermieri fiindcă toată lumea a înțeles că trebuie să respectăm o legislație și atunci, cu siguranță, când ei se vor alinia vor beneficia de toate drepturile care există la ora actuală, a declarat Ionică Nechifor, secretar general ROMOVIS, exclusiv pentru AGROINFO.

Vizualizat: 8346 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

29 septembrie 2020 - 09:49

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor, în această perioadă, ajutorul de stat pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019 și distruse de secetă. Ajutorul este plătit în procent de 81%, deci nu integral. Ministerul Agriculturii le-a promis agricultorilor un ajutor și pentru culturile de primăvară afectate grav de secetă. Când vor fi plătite diferența de 19% pentru culturile de toamnă și ajutorul pentru culturile de primăvară?

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

29 septembrie 2020 - 07:58

TERMEN LIMITĂ CERERE. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță tinerii fermieri că termenul limită pentru depunerea cererii pentru obținerea ajutorului de 50.000 de euro la instalarea ca șefi de exploatație agricolă este 15 octombrie 2020, ora 15:59.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

29 septembrie 2020 - 07:21

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 8...21°C, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 06:32

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care au solicitat anul acesta subvenția APIA pentru pășune că trebuie să prezinte până la data de 15 octombrie 2020 documentele în baza cărora vor încasa banii. Informațiile de care au nevoie fermierii, pentru a respecta acest termen, au fost comunicate de APIA pentru AGROINFO.

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Mitros
|
01. 01, 2018. Monday 05:26
Miorita,reloaded!Modul de a acorda subventia pe pasune a deschis drumul spre terminarea pacii intre ciobani (crescatorilor de animale ierbivore).Idiotii astia,dupa ca ce iau o poala de bani pe suprafata de pasune ,se cred proprietari pe pasune .Daca vrei sa iei o mana de iarba dupa pasunea inchiriata si dupa care iau o suma mare de bani,mai mare in unele locuri decat subv.pe terenul arabil, desi nu fac mai nimic pentu pasune, mioriticii te omoara,d-le.Cazul celor trei este comun in toata tara.Cine a fost mai smecher si apus mana pe pasune ,oase roade,ceilalti sa moara.In orice locatitate ,dreptul de a folosi pasunea trebuie sa-l aiba fiecare animal din acea localitate,ci nu numai al celor care, chipurile ,au exclusivitate doar prin prisma faptului ca au pus mana pe asa zise contracte de inchiriere.Pasunea a fost intotdeauna a obstii comunale,a fost bun comun.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii