Adama
Vinasa Rompak

NECHIFOR, ROMOVIS, DESPRE CEI TREI CIOBANI CARE AU FOST LA BRUXELLES: CRED CĂ SUNT MANIPULAȚI!

Publicat: 20 decembrie 2017 - 17:57
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OPINIA UNUI LIDER AL FERMIERILOR DESPRE DEMERSUL LA BRUXELLES A CELOR TREI CIOBANI ROMÂNI! AGROINFO este o publicație echilibrată, care nu se abate de la principiile unui jurnalism imparțial. Este motivul pentru care am solicitat opinia unui lider al crescătorilor de ovine din România în legătură cu demersul făcut la Bruxelles de trei ciobani români care au bătut la ușile instituțiilor europene pentru a-și cere drepturile. Este pentru prima oară când trei ciobani români au îndrăznit să spună la Bruxelles ce se întâmplă cu subvențiile în România.

Crescătorii de ovine Gheorghe Dănulețiu, celebrul Ghiță Ciobanul, din Sibiu, Dan Petrescu din Argeș și Ionică Sterp, din Bihor au fost la începutul lunii decembrie la Bruxelles la Parlamentul European,oieri-dg-agri_b la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană (DG Agri) și la OLAF, organizația care se ocupă de investigarea fraudelor cu bani europeni, pentru discuții cu europarlamentarii și cu funcționarii europeni despre modul nedrept, spun ei, în care se împart subvențiile europene pentru sectorul de ovine din țara noastră.

La OLAF, cei trei oieri au depus sesizări cu cazuri concrete în care există suspiciuni de fraudare a fondurilor europene, iar la DG Agri au discutat cu coordonatorul departamentului de plăți directe, un funcționar italian, căruia i-au dezvăluit că în România certificatele de origine pentru berbecii de rasă, acte în baza cărora se încasează subvenția cu cea mai mare valoare, sprijinul cuplat, ar fi fabricate pe bandă rulantă, existând bănuiala că ar fi falsificate în scopul încasării banilor. Demersul celor trei oieri este o premieră pentru țara noastră. Până acum, niciun fermier român nu a îndrăznit să-și expună direct opiniile la instituțiile europene sau să facă propuneri pentru acordarea plăților directe.

VEZI AICI CE AU FĂCUT CEI TREI CIOBANI LA BRUXELLES!

AGROINFO a solicitat opinia secretarului general al Federației Crescătorilor de Ovine din România, ROMOVIS, Ionică Nechifor, despre lupta pe care o duc cei trei ciobani, despre curajul lor de a merge la Bruxelles, demers care a stârnit un val de simpatie în rândul crescătorilor de ovine și nu numai. Facem precizarea că nu am trunchiat declarația liderului ROMOVIS, nu am cenzurat-o și o inserăm exact așa cum a fost înregistrată. Nu vom comenta în niciun fel cele declarate de Ionică Nechifor.

Cred că acele trei persoane sunt, într-adevăr, crescători de oi. Faptul că nu-și doresc, nu și-au propus din timp să fie într-o asociație, să fie organizați în așa fel încât să obțină informația și, în același timp, să se alinieze unor reguli ale Uniunii Europene și, bineînțeles, ale legislației naționale cred că le-a adus, într-adevăr, o pierdere în activitatea lor economică și de aici supărarea lor.

Eu le recomand să nu mai lovească în sectorul în care și ei, până la urmă, activează. Să nu mai lovească în fermieri, să nu mai lovească în crescători dacă au o problemă punctuală.

Sunt autorități abilitate în România care să rezolve această speță și, ca orice cetățean al României, să se alinieze acelei legislații încât să beneficieze și ei de tot ceea ce înseamnă drepturi, să spunem, naționale și europene. Nu avem nimic cu acele persoane numai că, este părerea mea personală, cred că sunt manipulați, iar, din păcate pentru ei, nestăpânind legislația, cad într-o plasă a unor oameni care sunt la momentul actual, eu știu, dornici de popularitate, notorietate. Și de aici cred că s-a creat nemulțumirea asta artificială.

Dar, repet, pentru ei probabil că e o nemulțumire a lor, personală, în ferma lor, dar să nu o expună ca fiind o nemulțumire a fermierilor pentru că, s-a și văzut, în jurul lor nu sunt ceilalți fermieri fiindcă toată lumea a înțeles că trebuie să respectăm o legislație și atunci, cu siguranță, când ei se vor alinia vor beneficia de toate drepturile care există la ora actuală, a declarat Ionică Nechifor, secretar general ROMOVIS, exclusiv pentru AGROINFO.

Vizualizat: 8806 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Mitros
|
01. 01, 2018. Monday 05:26
Miorita,reloaded!Modul de a acorda subventia pe pasune a deschis drumul spre terminarea pacii intre ciobani (crescatorilor de animale ierbivore).Idiotii astia,dupa ca ce iau o poala de bani pe suprafata de pasune ,se cred proprietari pe pasune .Daca vrei sa iei o mana de iarba dupa pasunea inchiriata si dupa care iau o suma mare de bani,mai mare in unele locuri decat subv.pe terenul arabil, desi nu fac mai nimic pentu pasune, mioriticii te omoara,d-le.Cazul celor trei este comun in toata tara.Cine a fost mai smecher si apus mana pe pasune ,oase roade,ceilalti sa moara.In orice locatitate ,dreptul de a folosi pasunea trebuie sa-l aiba fiecare animal din acea localitate,ci nu numai al celor care, chipurile ,au exclusivitate doar prin prisma faptului ca au pus mana pe asa zise contracte de inchiriere.Pasunea a fost intotdeauna a obstii comunale,a fost bun comun.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii