Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! DECIZIE-ȘOC: SUBVENȚIILE AGRICOLE CARE DISPAR!

Publicat: 19 aprilie 2018 - 17:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENT OFICIAL PARLAMENTUL EUROPEAN! Fermierii români nu vor mai beneficia de un sprijin financiar important acordat de Comisia Europeană. Comisia de buget din Parlamentul European strânge cureaua! Banii pentru plățile directe ale fermierilor europeni, pentru măsurile de sprijin de care se bucurau până acum aceștia vor fi mai puțini. S-a cam ajuns la fundul sacului, iar ieșirea din Uniunea Europeană a Regatului Unit al Marii Britanii înrăutățește situația. Ce decizie a luat Comisia Europeană?

Veștile sunt cât se poate de proaste pentru fermieri. Prin decizia luată, Comisia Europeană va tăia ajutoarele financiare primite de fermierii europeni, implicit, de cei români pentru sectoarele din agricultură grav afectate de embargoul cu Rusia. Și anume, sprijinul financiar suplimentar acordat în sectorul laptelui, al cărnii de porc, al legumelor și fructelor nu va mai fi acordat începând cu data de 30 iunie 2018.

În vara lui 2016, comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, anunța un pachet de sprijin de 500 de milioane de euro pentru sectoarele din agricultură afectate de embargo. Suma a fost împărțită între statele membre UE, iar țării noastre i-au revenit 10,896 milioane de euro, ajutoare acordate fermierilor din sectorul laptelui și al creșterii porcilor. Anul trecut, Comisia Europeană a venit cu un nou sprijin financiar de 70 de milioane de euro, de data aceasta acordat cultivatorilor de legume și fructe.

CITEȘTE ȘI: 500 de MILIOANE de EURO pentru FERMIERII europeni! CÂŢI ia ROMÂNIA?

Măsurile de sprijin au fost introduse de Comisia Europeană în urma embargoului impus de Rusia importurilor, în august 2014. Aceste ajutoare suplimentare au oferit o plasă de siguranţă fermierilor care nu au reușit să găsească o piaţă de desfacere pentru produsele lor din cauza embargoului.

Comisia pentru bugete a pregătit un raport în care sunt făcute o serie de propuneri pentru reducerea cheltuielilor pentru agricultură. Acest document urmează să fie votat și adoptat ca rezoluție în Parlamentul European.

Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European a pregătit un document, un proiect de aviz, în care face o serie de sugestii Comisiei pentru bugete, pe care aceasta să le includă în propunerea de rezoluție ce urmează a fi adoptată. Documentul elaborat de Comisia pentru agricultură a fost primit de AGROINFO direct de la Parlamentul European. Vă facem cunoscut conținutul acestui document.

Comisia pentru agricultură:

1. subliniază rolul important pe care îl joacă atât agricultura, cât și dezvoltarea rurală în vederea realizării obiectivelor comunitare în materie de securitate alimentară, creștere economică durabilă, echilibru de mediu și teritorial, bunăstare a animalelor sau combatere a schimbărilor climatice;

2. apără stabilitatea bugetului pentru agricultură, astfel că respinge orice reducere în 2019, în special având în vedere crizele grave și volatilitatea prețurilor cu care sectorul agricol s-a confruntat în ultimii ani;

3. regretă, după ce a constat dificultățile cu care se confruntă producătorii în găsirea de noi piețe, decizia Comisiei Europene de a pune capăt, începând cu 30 iunie 2018, măsurilor de sprijin pentru sectoarele afectate de embargoul rus;

4. invită executivul comunitar să adopte o decizie de prelungire a ajutoarelor pentru embargoul impus de Rusia înainte de adoptarea proiectului său legislativ privind bugetul pe 2019 sau, cel mai târziu, în cadrul scrisorii rectificative din toamnă;

5. își exprimă îngrijorarea cu privire la consecințele bugetare pe care le-ar putea avea asupra bugetului pe 2019 eșecul negocierilor în curs privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană;

6. constată din nou lipsa de utilitate a actualei rezerve pentru situațiile de criză și a mecanismului de disciplină financiară, care va însemna, în perspectiva bugetului pe 2019, doar o povară birocratică și încurajează, astfel, Comisia Europeană să analizeze punerea în aplicare a unei rezerve cu caracter multianual decuplată de plățile directe;

7. invită statele membre să consolideze în 2019 măsurile de sprijin pentru tinerii agricultori, având în vedere schimbul precar de generații în sectorul agricol, care este în prezent principala provocare pentru agricultura europeană.

UE a pierdut peste 5 miliarde de euro pe an din exporturi din pricina embargoului impus de Rusia.

Vizualizat: 7473 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

04 august 2020 - 17:13

DOUĂ SCHEME NOI DE AJUTOR! Ministerul Agriculturii pregătește împreună cu Ministerul Fondurilor Europene două scheme noi de sprijin. Banii vor fi acordați sub forma unor subvenții directe, iar sumele încep de la 350 de euro și ajung la 750 de euro și vor fi acordate angajatorilor din agricultură și industrie alimentară care recrutează tineri. A anunțat astăzi, 4 august 2020, ministrul agriculturii Adrian Oros.

AVANS SUBVENȚII APIA! CÂND ÎNCEPE PLATA!

AVANS SUBVENȚII APIA! CÂND ÎNCEPE PLATA!

04 august 2020 - 16:29

SUBVENȚII APIA 2020! Toți fermierii români așteaptă plata avansului la subvențiile agricole care li se cuvin pentru anul 2020. Anul trecut, în 2019, plata avansului la subvenții a fost demarat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe data de 16 octombrie. Când va începe APIA plata avansului la subvențiile agricole din acest an? Anunțul e făcut de ministrul agriculturii, Adrian Oros.

FISCUL PROMITE CĂ IARTĂ FERMIERII! BĂNCILE PROMIT CĂ AMÂNĂ RATELE!

FISCUL PROMITE CĂ IARTĂ FERMIERII! BĂNCILE PROMIT CĂ AMÂNĂ RATELE!

04 august 2020 - 15:23

DECLARAȚIE MINISTRUL AGRICULTURII. Runde de întâlniri la Ministerul Agriculturii, mediate de conducerea instituției, între fermieri și reprezentanții băncilor și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în urma cărora, reprezentanții ANAF au convenit că nu vor amenda fermierii pentru producțiile mici la hectar și nici pentru hectarele cultivate, dar distruse de secetă. La rândul lor, reprezentanții băncilor promit să amâne ratele la împrumuturile făcute de fermierii care au pierderi de pe urma secetei.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII: LISTA DESPĂGUBIRILOR pentru FERMIERI EXTINSĂ ȘI PENTRU ALTE CULTURI!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII: LISTA DESPĂGUBIRILOR pentru FERMIERI EXTINSĂ ȘI PENTRU ALTE CULTURI!

04 august 2020 - 14:42

ORDIN MODIFICAT. Despăgubirile pentru secetă vor fi acordate și pentru culturile agricole de primăvară distruse, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros. Șeful de la Agricultură a spus că a modificat ordinul care stabilește acordarea acestor compensații fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

SECETA A ÎNJUMĂTĂȚIT RECOLTA!

SECETA A ÎNJUMĂTĂȚIT RECOLTA!

04 august 2020 - 14:14

SCĂDERE DRAMATICĂ A PRODUCȚIEI LA HECTAR! Seceta extremă a distrus sute de mii de hectare de culturi agricole și a înjumătățit recolta. Cifrele la hectar anunțate astăzi, 4 august 2020, de ministrul agriculturii, Adrian Oros, demonstrează că producția medie la hectar a scăzut dramatic, cu peste 40%. Cele mai accentuate scăderi de producție sunt în Dobrogea, spune șeful MADR.

ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL MINISTRULUI OROS: SUBVENȚIA APIA, ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL MINISTRULUI OROS: SUBVENȚIA APIA, ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

04 august 2020 - 13:27

VIN BANII! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, în urmă cu puțin timp, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi, 4 august 2020, în conturile fermierilor, ajutorul de stat la motorina folosită în agricultură, aferentă trimestrului I al anului 2020.

SISTEM INTELIGENT DE CONTROL ȘI AUTOMATIZARE pentru SERE AGRICOLE!

SISTEM INTELIGENT DE CONTROL ȘI AUTOMATIZARE pentru SERE AGRICOLE!

04 august 2020 - 11:37

COMUNICAT. Startup-ul Mobile Control lansează un sistem inteligent dedicat agricultorilor, prin care aceștia obțin control complet asupra serelor agricole, într-un proces automatizat, de la distanță, prin telefonul mobil, anunță un comunicat transmis de Mobile Control pentru AGROINFO.

COMUNA APICOLĂ BÂRNOVA, UNIFICAREA MIȘCĂRII CLUSTERELOR BIO!

COMUNA APICOLĂ BÂRNOVA, UNIFICAREA MIȘCĂRII CLUSTERELOR BIO!

04 august 2020 - 11:13

COMUNICAT. Familia clusterelor axate pe produse ecologice a semnat pe 31 iulie 2020, la Primăria Bârnova, un acord de creare a consorțiului de clustere specializat tematic pe domeniul agriculturii ecologice și procesării produselor certificate ecologic, informează un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 13!

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 13!

04 august 2020 - 08:25

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, 4 august 2020, o conferință de presă la sediul MADR. Declarațiile ministrului agriculturii sunt transmise în direct, de la ora 13, pe pagina Facebook a Ministerului Agriculturii, preluate pe pagina Facebook AGROINFO.

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

03 august 2020 - 20:26

DOCUMENT COMISIA EUROPEANĂ. Ungaria a notificat la Comisia Europeană și a obținut aprobare pentru o listă lungă de ajutoare pentru întreprinderi mici, mijlocii, mari, inclusiv exploatații agricole. Ajutorul acordat unei ferme din țara vecină este de maxim 100.000 de euro, confirmă un document al Comisiei Europene pus la dispoziția AGROINFO. În timp ce vecinii noștri au notificat la CE o serie de subvenții directe, România are o listă scurtă de ajutoare și sume mult mai mici decât Ungaria.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii