Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! DECIZIE-ȘOC: SUBVENȚIILE AGRICOLE CARE DISPAR!

Publicat: 19 aprilie 2018 - 17:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENT OFICIAL PARLAMENTUL EUROPEAN! Fermierii români nu vor mai beneficia de un sprijin financiar important acordat de Comisia Europeană. Comisia de buget din Parlamentul European strânge cureaua! Banii pentru plățile directe ale fermierilor europeni, pentru măsurile de sprijin de care se bucurau până acum aceștia vor fi mai puțini. S-a cam ajuns la fundul sacului, iar ieșirea din Uniunea Europeană a Regatului Unit al Marii Britanii înrăutățește situația. Ce decizie a luat Comisia Europeană?

Veștile sunt cât se poate de proaste pentru fermieri. Prin decizia luată, Comisia Europeană va tăia ajutoarele financiare primite de fermierii europeni, implicit, de cei români pentru sectoarele din agricultură grav afectate de embargoul cu Rusia. Și anume, sprijinul financiar suplimentar acordat în sectorul laptelui, al cărnii de porc, al legumelor și fructelor nu va mai fi acordat începând cu data de 30 iunie 2018.

În vara lui 2016, comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, anunța un pachet de sprijin de 500 de milioane de euro pentru sectoarele din agricultură afectate de embargo. Suma a fost împărțită între statele membre UE, iar țării noastre i-au revenit 10,896 milioane de euro, ajutoare acordate fermierilor din sectorul laptelui și al creșterii porcilor. Anul trecut, Comisia Europeană a venit cu un nou sprijin financiar de 70 de milioane de euro, de data aceasta acordat cultivatorilor de legume și fructe.

CITEȘTE ȘI: 500 de MILIOANE de EURO pentru FERMIERII europeni! CÂŢI ia ROMÂNIA?

Măsurile de sprijin au fost introduse de Comisia Europeană în urma embargoului impus de Rusia importurilor, în august 2014. Aceste ajutoare suplimentare au oferit o plasă de siguranţă fermierilor care nu au reușit să găsească o piaţă de desfacere pentru produsele lor din cauza embargoului.

Comisia pentru bugete a pregătit un raport în care sunt făcute o serie de propuneri pentru reducerea cheltuielilor pentru agricultură. Acest document urmează să fie votat și adoptat ca rezoluție în Parlamentul European.

Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European a pregătit un document, un proiect de aviz, în care face o serie de sugestii Comisiei pentru bugete, pe care aceasta să le includă în propunerea de rezoluție ce urmează a fi adoptată. Documentul elaborat de Comisia pentru agricultură a fost primit de AGROINFO direct de la Parlamentul European. Vă facem cunoscut conținutul acestui document.

Comisia pentru agricultură:

1. subliniază rolul important pe care îl joacă atât agricultura, cât și dezvoltarea rurală în vederea realizării obiectivelor comunitare în materie de securitate alimentară, creștere economică durabilă, echilibru de mediu și teritorial, bunăstare a animalelor sau combatere a schimbărilor climatice;

2. apără stabilitatea bugetului pentru agricultură, astfel că respinge orice reducere în 2019, în special având în vedere crizele grave și volatilitatea prețurilor cu care sectorul agricol s-a confruntat în ultimii ani;

3. regretă, după ce a constat dificultățile cu care se confruntă producătorii în găsirea de noi piețe, decizia Comisiei Europene de a pune capăt, începând cu 30 iunie 2018, măsurilor de sprijin pentru sectoarele afectate de embargoul rus;

4. invită executivul comunitar să adopte o decizie de prelungire a ajutoarelor pentru embargoul impus de Rusia înainte de adoptarea proiectului său legislativ privind bugetul pe 2019 sau, cel mai târziu, în cadrul scrisorii rectificative din toamnă;

5. își exprimă îngrijorarea cu privire la consecințele bugetare pe care le-ar putea avea asupra bugetului pe 2019 eșecul negocierilor în curs privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană;

6. constată din nou lipsa de utilitate a actualei rezerve pentru situațiile de criză și a mecanismului de disciplină financiară, care va însemna, în perspectiva bugetului pe 2019, doar o povară birocratică și încurajează, astfel, Comisia Europeană să analizeze punerea în aplicare a unei rezerve cu caracter multianual decuplată de plățile directe;

7. invită statele membre să consolideze în 2019 măsurile de sprijin pentru tinerii agricultori, având în vedere schimbul precar de generații în sectorul agricol, care este în prezent principala provocare pentru agricultura europeană.

UE a pierdut peste 5 miliarde de euro pe an din exporturi din pricina embargoului impus de Rusia.

Vizualizat: 7519 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

08 aprilie 2021 - 08:52

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 395.027 cereri, pentru o suprafață de 2.232.129 ha.

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

08 aprilie 2021 - 08:40

PROTEST! Fermierii care au scos miercuri, 7 aprilie 2021, tractoarele în stradă la Iași și Botoșani anunță că vor merge cu utilajele agricole la București dacă nu le sunt rezolvate cererile. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat către AGROINFO.

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

08 aprilie 2021 - 08:07

SUBVENȚII AGRICOLE. A fost introdus conceptul privind noul fermier care va avea acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier. “Noul fermier” este definit astfel încât să includă următoarele elemente: condițiile pentru a fi „șeful exploatației”; formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare; o limită de vârstă de peste 40 de ani, anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Com AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii