KWS+
Reclama header after big part 2

500 de MILIOANE de EURO pentru FERMIERII europeni! CÂŢI ia ROMÂNIA?

Publicat: 19 iulie 2016 - 21:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

500 MILIOANE DE EURO. Aceasta este suma pe care Comisia Europeană o pune la dispoziţia fermierilor europeni grav afectaţi de criza preţurilor. Cum se împart aceşti bani şi câţi va primi România?

Suma alocată de Comisia Europeană pentru susţinerea fermierilor europeni şi măsurile de sprijin au fost anunţate de Comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan la Consiliul miniştrilor Agriculturii din UE, pe 18 iulie 2016.

Comisarul Phil Hogan a prezentat astăzi (luni, 18 iulie 2016 - n.red.) un pachet pentru sectoarele în criză. În primul rând, este vorba de sectorul laptelui, lăsând însă flexibilitate statelor membre pentru a putea distribui ajutorul şi către alte sectoare. Foarte important este că suma respectivă, de 500 de milioane de euro, a fost împărţită în două, 350 de milioane pentru a adresa problemele din sector şi 150 de milioane de euro pentru a permite statelor să reducă voluntar producția de lapte, a declarat ministrul Agriculturii Achim Irimescu, de la Bruxelles. Citeşte aici declaraţia integrală a ministrului Achim Irimescu despre banii fermierilor: ACHIM IRIMESCU: BANII trebuie să ajungă cât mai RAPID la FERMIERI!

Pachetul de solidaritate pentru agricultură, aşa cum a fost numit de Comisia Europeană, cuprinde şapte puncte:

1. Schema de reducere a producţiei de lapte
150 de milioane de euro vor fi alocate pentru reducerea voluntară a producţiei de lapte. Schema va fi aplicată la nivelul UE, astfel încât toţi fermierii europeni să poată avea acces la acest sprijin în aceleaşi condiţii.

2. Sprijin condiţionat
350 milioane de euro vor ajunge la fermierii europeni prin măsuri implementate la nivel naţional de fiecare Stat Membru UE. Statele Membre pot dubla suma alocată de Comisia Europeană, fără ca sprijinul să fie considerat ajutor de stat. Din cele 350 milioane de euro puse la dispoziţia fermierilor europeni, România va primi 10,896 milioane de euro, însă sprijinul ar putea fi dublu dacă autorităţile de la Bucureşti vor şi găsesc banii necesari pentru a susţine fermierii români.

Cei mai mulţi bani vor merge către fermierii din Germania - 58 milioane euro, Franţa - 50 milioane euro, Marea Britanie - 30 milioane euro.

Statele Membre vor avea posibilitatea să definească măsurile de sprijin şi condiţiile prin care această sumă va ajunge la fermieri. Banii ar putea fi distribuiţi fermierilor pentru metode de producţie extensivă, pentru sprijinirea fermelor mici, proiecte de cooperare sau măsuri suplimentare de reducere a producţiei, sugerează Comisia Europeană.

3. Sprijinul voluntar cuplat
Statele Membre UE vor avea posibilitatea să modifice condiţiile de acordare a sprijinului voluntar cuplat (SCZ) în sectorul lapte. Plata sprijinului în 2017 va putea fi decuplată de producţie.

4. Extinderea măsurii de intervenţie pentru lapte praf degresat după data de 30 septembrie
Această măsură va fi extinsă până la finalul lunii februarie 2017, când începe perioada standard. Plafonul pentru care este plătit preţul de intervenţie rămâne de 350.000 tone până la finalul lunii decembrie 2016.

5. Extinderea măsurii de depozitare privată pentru lapte praf degresat
Atât schema standard (între 90 şi 210 zile de depozitare), cât şi cea prelungită (365 de zile de depozitare) vor fi extinse până la finalul lunii februarie 2017.

6. Plăţi în avans
La fel ca anul trecut, Statele Membre vor putea plăti fermierilor, începând din 16 octombrie 2016, un avans de 70% din plăţile directe pe suprafaţă, respectiv de 85% din plăţile de dezvoltare rurală, după încheierea controalelor administrative, fără obligaţia de a finaliza şi controalele pe teren. Agroinfo v-a informat deja despre acest lucru aici: TOAMNA se NUMĂRĂ BANII din SUBVENŢII!

7. Legume şi fructe
Comisia Europeană va actualiza sprijinul acordat organizaţiilor de producători pentru măsurile de retragere voluntară de pe piaţă în sectorul legume şi fructe.

Detaliile acestor măsuri vor fi stabilite în următoarele săptămâni, în consultare cu experţi din Statele Membre. Sumele alocate acestor măsuri de sprijinire a fermierilor vor fi incluse în această toamnă într-o scrisoare de amendament la proiectul de buget al UE pentru anul 2017, informează Comisia Europeană.

Cu cei 500 de milioane de euro alocaţi de Comisie în septembrie 2015, sprijinul financiar dedicat în ultimul an fermierilor europeni afectaţi de criză depăşeşte 1 miliard de euro, într-o perioadă de „presiuni bugetare semnificative”, a subliniat comisarul Phil Hogan.

Din cei 500 de milioane de euro alocaţi în septembrie 2015, România a beneficiat de un pachet de ajutoare excepționale de criză pentru sectorul laptelui și sectorul cărnii de porc în valoare de 11,1 milioane de euro, bani care au ajuns la fermierii români în iunie 2016.

Vizualizat: 3947 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA pregătită să le dea BANI FERMIERILOR!

APIA pregătită să le dea BANI FERMIERILOR!

AJUTOARE EXCEPȚIONALE. 2.372.804 euro pentru sectorul de creștere a porcilor și 8.773.154 euro pentru sectorul laptelui și produselor lactate sunt sumele pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să le vireze în conturile fermierilor care sunt eligibili pentru aceste ajutoare excepționale. Iată comunicatul oficial al APIA, așa cum ne-a fost trimis la redacție!

Depune şi tu CEREREA pentru AJUTORUL EXCEPŢIONAL destinat fermierilor din SECTORUL LAPTELUI!

Depune şi tu CEREREA pentru AJUTORUL EXCEPŢIONAL destinat fermierilor din SECTORUL LAPTELUI!

Fermierii din sectorul laptelui și produselor lactate care nu au depus cereri în prima perioada de depunere și care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, le pot depune în perioada 30 mai – 6 iunie 2016, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Prețul laptelui atinge un minim istoric în Germania

Prețul laptelui atinge un minim istoric în Germania

Prețul laptelui a scăzut în luna martie în Germania, relatează Kieler Rohstoffwert Milch, principalul indicator de prețuri de pe piața laptelui din republica federală. 

Criza agrară: Hogan anunță ajutoare suplimentare

Criza agrară: Hogan anunță ajutoare suplimentare

Dată fiind situația dificilă a piețelor agricole la momentul de față în Uniunea Europeană, Comisia Europeană a anunțat măsuri suplimentare de ajutor pentru agricultorii europeni.

Comisia Europeană susţine limitarea voluntară a producţiei de lapte

Comisia Europeană susţine limitarea voluntară a producţiei de lapte

Comisia Europeană este dispusă să autorizeze temporar cota voluntară de lapte cerută de fermierii din mai multe state membre UE, ca măsură de a contracara preţurile scăzute care au afectat industria lactatelor, a anunţat, pe 14 martie 2016, comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan.

500 milioane euro ajutoare şi avans de 70% din plăţile directe pentru fermieri

500 milioane euro ajutoare şi avans de 70% din plăţile directe pentru fermieri

Comisia Europeană a anunţat luni, 7 septembrie 2015, că va debloca 500 de milioane de euro pentru a-i sprijini pe producătorii agricoli europeni, după ce câteva mii de fermieri au luat cu asalt Bruxelles-ul exact în ziua în care miniştrii Agriculturii din UE s-au reunit pentru a găsi soluţii la criza prin care trece în prezent sectorul agricol din UE.

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

PLATA SPRIJINULUI CUPLAT LA OVINE ȘI CAPRINE!

15 ianuarie 2021 - 08:50

MESAJE DE LA FERMIERI. Mai mulți crescători de ovine ne întreabă dacă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata sprijinului cuplat la ovine și caprine, aferent anului de cerere 2020. AGROINFO nu lasă fără răspuns nicio întrebare primită de la fermieri. Vă spunem în ce stadiu se află, în acest moment, plata acestei subvenții cuvenită crescătorilor de animale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

SUBVENȚIA APIA PENTRU OVINE DE CARE BENEFICIAZĂ CRESCĂTORII ROMÂNI DE OI ȘI-N ANUL 2021!

14 ianuarie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Un crescător de ovine ne-a întrebat, printr-un mesaj transmis către AGROINFO, care este subvenția de care beneficiază în anul 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru cele 80 de oi pe care le deține. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile esențiale cu ajutorul cărora puteți obține subvenții APIA în acest an.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii