Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

500 de MILIOANE de EURO pentru FERMIERII europeni! CÂŢI ia ROMÂNIA?

Publicat: 19 iulie 2016 - 21:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

500 MILIOANE DE EURO. Aceasta este suma pe care Comisia Europeană o pune la dispoziţia fermierilor europeni grav afectaţi de criza preţurilor. Cum se împart aceşti bani şi câţi va primi România?

Suma alocată de Comisia Europeană pentru susţinerea fermierilor europeni şi măsurile de sprijin au fost anunţate de Comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan la Consiliul miniştrilor Agriculturii din UE, pe 18 iulie 2016.

Comisarul Phil Hogan a prezentat astăzi (luni, 18 iulie 2016 - n.red.) un pachet pentru sectoarele în criză. În primul rând, este vorba de sectorul laptelui, lăsând însă flexibilitate statelor membre pentru a putea distribui ajutorul şi către alte sectoare. Foarte important este că suma respectivă, de 500 de milioane de euro, a fost împărţită în două, 350 de milioane pentru a adresa problemele din sector şi 150 de milioane de euro pentru a permite statelor să reducă voluntar producția de lapte, a declarat ministrul Agriculturii Achim Irimescu, de la Bruxelles. Citeşte aici declaraţia integrală a ministrului Achim Irimescu despre banii fermierilor: ACHIM IRIMESCU: BANII trebuie să ajungă cât mai RAPID la FERMIERI!

Pachetul de solidaritate pentru agricultură, aşa cum a fost numit de Comisia Europeană, cuprinde şapte puncte:

1. Schema de reducere a producţiei de lapte
150 de milioane de euro vor fi alocate pentru reducerea voluntară a producţiei de lapte. Schema va fi aplicată la nivelul UE, astfel încât toţi fermierii europeni să poată avea acces la acest sprijin în aceleaşi condiţii.

2. Sprijin condiţionat
350 milioane de euro vor ajunge la fermierii europeni prin măsuri implementate la nivel naţional de fiecare Stat Membru UE. Statele Membre pot dubla suma alocată de Comisia Europeană, fără ca sprijinul să fie considerat ajutor de stat. Din cele 350 milioane de euro puse la dispoziţia fermierilor europeni, România va primi 10,896 milioane de euro, însă sprijinul ar putea fi dublu dacă autorităţile de la Bucureşti vor şi găsesc banii necesari pentru a susţine fermierii români.

Cei mai mulţi bani vor merge către fermierii din Germania - 58 milioane euro, Franţa - 50 milioane euro, Marea Britanie - 30 milioane euro.

Statele Membre vor avea posibilitatea să definească măsurile de sprijin şi condiţiile prin care această sumă va ajunge la fermieri. Banii ar putea fi distribuiţi fermierilor pentru metode de producţie extensivă, pentru sprijinirea fermelor mici, proiecte de cooperare sau măsuri suplimentare de reducere a producţiei, sugerează Comisia Europeană.

3. Sprijinul voluntar cuplat
Statele Membre UE vor avea posibilitatea să modifice condiţiile de acordare a sprijinului voluntar cuplat (SCZ) în sectorul lapte. Plata sprijinului în 2017 va putea fi decuplată de producţie.

4. Extinderea măsurii de intervenţie pentru lapte praf degresat după data de 30 septembrie
Această măsură va fi extinsă până la finalul lunii februarie 2017, când începe perioada standard. Plafonul pentru care este plătit preţul de intervenţie rămâne de 350.000 tone până la finalul lunii decembrie 2016.

5. Extinderea măsurii de depozitare privată pentru lapte praf degresat
Atât schema standard (între 90 şi 210 zile de depozitare), cât şi cea prelungită (365 de zile de depozitare) vor fi extinse până la finalul lunii februarie 2017.

6. Plăţi în avans
La fel ca anul trecut, Statele Membre vor putea plăti fermierilor, începând din 16 octombrie 2016, un avans de 70% din plăţile directe pe suprafaţă, respectiv de 85% din plăţile de dezvoltare rurală, după încheierea controalelor administrative, fără obligaţia de a finaliza şi controalele pe teren. Agroinfo v-a informat deja despre acest lucru aici: TOAMNA se NUMĂRĂ BANII din SUBVENŢII!

7. Legume şi fructe
Comisia Europeană va actualiza sprijinul acordat organizaţiilor de producători pentru măsurile de retragere voluntară de pe piaţă în sectorul legume şi fructe.

Detaliile acestor măsuri vor fi stabilite în următoarele săptămâni, în consultare cu experţi din Statele Membre. Sumele alocate acestor măsuri de sprijinire a fermierilor vor fi incluse în această toamnă într-o scrisoare de amendament la proiectul de buget al UE pentru anul 2017, informează Comisia Europeană.

Cu cei 500 de milioane de euro alocaţi de Comisie în septembrie 2015, sprijinul financiar dedicat în ultimul an fermierilor europeni afectaţi de criză depăşeşte 1 miliard de euro, într-o perioadă de „presiuni bugetare semnificative”, a subliniat comisarul Phil Hogan.

Din cei 500 de milioane de euro alocaţi în septembrie 2015, România a beneficiat de un pachet de ajutoare excepționale de criză pentru sectorul laptelui și sectorul cărnii de porc în valoare de 11,1 milioane de euro, bani care au ajuns la fermierii români în iunie 2016.

Vizualizat: 3904 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA pregătită să le dea BANI FERMIERILOR!

APIA pregătită să le dea BANI FERMIERILOR!

AJUTOARE EXCEPȚIONALE. 2.372.804 euro pentru sectorul de creștere a porcilor și 8.773.154 euro pentru sectorul laptelui și produselor lactate sunt sumele pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să le vireze în conturile fermierilor care sunt eligibili pentru aceste ajutoare excepționale. Iată comunicatul oficial al APIA, așa cum ne-a fost trimis la redacție!

Depune şi tu CEREREA pentru AJUTORUL EXCEPŢIONAL destinat fermierilor din SECTORUL LAPTELUI!

Depune şi tu CEREREA pentru AJUTORUL EXCEPŢIONAL destinat fermierilor din SECTORUL LAPTELUI!

Fermierii din sectorul laptelui și produselor lactate care nu au depus cereri în prima perioada de depunere și care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, le pot depune în perioada 30 mai – 6 iunie 2016, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Prețul laptelui atinge un minim istoric în Germania

Prețul laptelui atinge un minim istoric în Germania

Prețul laptelui a scăzut în luna martie în Germania, relatează Kieler Rohstoffwert Milch, principalul indicator de prețuri de pe piața laptelui din republica federală. 

Criza agrară: Hogan anunță ajutoare suplimentare

Criza agrară: Hogan anunță ajutoare suplimentare

Dată fiind situația dificilă a piețelor agricole la momentul de față în Uniunea Europeană, Comisia Europeană a anunțat măsuri suplimentare de ajutor pentru agricultorii europeni.

Comisia Europeană susţine limitarea voluntară a producţiei de lapte

Comisia Europeană susţine limitarea voluntară a producţiei de lapte

Comisia Europeană este dispusă să autorizeze temporar cota voluntară de lapte cerută de fermierii din mai multe state membre UE, ca măsură de a contracara preţurile scăzute care au afectat industria lactatelor, a anunţat, pe 14 martie 2016, comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan.

500 milioane euro ajutoare şi avans de 70% din plăţile directe pentru fermieri

500 milioane euro ajutoare şi avans de 70% din plăţile directe pentru fermieri

Comisia Europeană a anunţat luni, 7 septembrie 2015, că va debloca 500 de milioane de euro pentru a-i sprijini pe producătorii agricoli europeni, după ce câteva mii de fermieri au luat cu asalt Bruxelles-ul exact în ziua în care miniştrii Agriculturii din UE s-au reunit pentru a găsi soluţii la criza prin care trece în prezent sectorul agricol din UE.

Alte articole in aceasta categorie

GHIȚĂ CIOBANUL, NOUL PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR!

GHIȚĂ CIOBANUL, NOUL PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR!

06 august 2020 - 21:24

SCHIMBARE LA CONDUCEREA APC! Crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, este de astăzi noul președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC).

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

BANII ÎN CONTURI! CUANTUM SUBVENȚIE APIA pentru un LITRU DE MOTORINĂ pentru ANUL 2020!

BANII ÎN CONTURI! CUANTUM SUBVENȚIE APIA pentru un LITRU DE MOTORINĂ pentru ANUL 2020!

06 august 2020 - 10:48

OFICIAL! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că efectuează plățile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile de motorină utilizate în perioadele 01.01. – 31.03.2020 (trimestrul I/2020). Prețul pe litrul de motorină plătit fermierilor este mai mic prin comparație cu prețul de anul trecut.

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

06 august 2020 - 09:07

ORDINUL MINISTERULUI MUNCII! Fermierii care lucrează cu zilieri trebuie să știe că este în vigoare Ordinul MMPS 1140/2020, publicat pe 13 iulie 2020 în Monitorul Oficial. Pe 23 iulie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial și Metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor. Fermierii sunt obligați să dețină și să completeze acest registru.

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

06 august 2020 - 08:11

INFORMAȚII APIA. Cum beneficiați de subvențiile agricole aferente acestui an dacă ați preluat o fermă după încheierea sesiunii de depunere a cererii unice de plată la APIA pentru campania 2020? AGROINFO vă pune la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie ca să nu pierdeți banii. Informațiile sunt furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

06 august 2020 - 07:31

VERIFICĂRI APIA SUBVENȚII! Actele pe care trebuie să le dețină fiecare fermier verificat de inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Vă punem la dispoziție documentele obligatoriu de prezentat inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care vă verifică exploatațiile agricole pentru care ați solicitat subvenții în campania 2020.

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

05 august 2020 - 18:46

FOCARE DE RABIE LA VACI, CONFIRMATE! Focar de rabie la vaci confirmat în nordul Republicii Moldova, în municipiul Bălți și în raionul Florești, anunță Radio Chișinău. Pericolul este ca boala să fie adusă în România de animalele sălbatice. Boala este o amenințare mai ales pentru fermele de animale situate la granița cu Republica Moldova.

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

05 august 2020 - 13:30

BANI PENTRU DEZVOLTAREA SATULUI. Prin Programul Național de Dezvoltare Rurale, din 2015 și până în prezent, au fost efectuate plăți în valoare totală de aproximativ 6 miliarde de euro, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa Facebook. Șeful MADR a participat, la începutul acestei săptămâni, la o videoconferință cu 8 centre regionale și 41 de oficii județene ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

05 august 2020 - 12:37

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a aprobat „Ordinul privind aprobarea listei utilizărilor minore în România”, acesta fiind publicat în Monitorul Oficial al României nr. 672 din 29 iulie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii