Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DOCUMENTUL OBLIGATORIU pentru SUBVENȚIA APIA la LUCERNĂ!

Publicat: 20 ianuarie 2020 - 13:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MODIFICĂRI SUBVENȚII APIA. Schimbări la condițiile de acordare a sprijinului cuplat pentru lucernă, subvenție europeană al cărei cuantum a fost de 95,08 euro pe hectar pentru anul de cerere 2018! Fermierii care solicită la APIA plata sprijinului cuplat la lucernă nu mai sunt nevoiți să încheie contracte cu fermele de animale. Singurul document obligatoriu este fila din carnetul de comercializare pentru persoanele fizice sau factura pentru cele juridice, cu care dovedesc că au comercializat cel puțin producția minimă.

Modificările aduse Ordinului 619/2015 privind condițiile de acordare a subvențiilor în agricultură sunt incluse într-un proiect de ordin, publicat la sfârșitul săptămânii trecute pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii.

Astfel, articolul 43 alineatul (1), litera b), care se referă la condițiile de acordare a sprijinului cuplat la lucernă, se modifică. Fermierii trebuie să depună la APIA dovada că au comercializat cel puţin producţia minimă de masă verde sau fân sau produse derivate din fân prevăzute la lit. a) către exploataţii de creştere a animalelor înscrise în RNE şi/sau a păsărilor, pe baza facturii sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol și/ sau

FORMA VECHE: b) au comercializat cel puțin producția minimă prevăzută la lit. a) pe baza contractului încheiat cu exploatații de creștere a animalelor înscrise în RNE și a facturii fiscale de vânzare sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, în cazul persoanelor fizice.

Producția minimă este de 15 tone/ha masă verde sau 3,75 tone/ha fân sau produse derivate din fân, respectiv granule, peleţi sau făină, sau 200 de kg de sămânță certificată.

Termenul final de depunere la APIA a documentelor doveditoare este 31 martie a anului următor anului de cerere curent.

CUANTUM SPRIJIN CUPLAT LUCERNĂ ANUL 2018 - 95,08 euro/ha = 443,4341 lei/ha. Pentru anul 2019, valoarea pe hectar a sprijinului cuplat la lucernă nu a fost încă stabilită de APIA, fermierii având termen limită pentru depunerea actelor doveditoare data de 31 martie 2020.

ALTE MODIFICĂRI DIN ORDINUL 619/2015:

VEZI AICI: SUBVENȚIA APIA DE LA CARE SUNT EXCLUSE PĂȘUNILE!

VEZI AICI: CONDIȚIA CARE EXCLUDE UN ANIMAL DE LA PLATA SUBVENȚIEI APIA!

Vizualizat: 4323 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii