Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAEA: SPRIJIN MAI MARE pentru TINERII FERMIERI!

Publicat: 20 iunie 2018 - 11:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DAEA CERE UN SPRIJIN MAI MARE PENTRU TINERI FERMIERI. Ministrul agriculturii; Petre Daea, a subliniat, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură şi Pescuit de la Luxemburg, luni, că procentul de 2% din plafonul plăţilor directe alocat pentru susţinerea tinerilor nu este unul încurajator.  

Stimularea tinerilor fermieri, prin mecanismele propuse de Comisia Europeană, nu este suficient de bine conturată, "pentru a-i atrage şi a crea premise reale privind schimbarea de generaţii", ca obiectiv propus prin PAC, a spus ministrul agriculturii Petre Daea.

Dezvoltarea rurală cu alocare bugetară redusă constituie un supliment de îngrijorare pentru perspectivele spaţiului rural şi nu numai. România se confruntă cu cel mai mare şi profund exod al forţei de muncă din rândul tinerilor, pentru care în contextul general al PAC suntem chemaţi să găsim soluţii. Reducerea pilonului II (dezvoltare rurală, în noua Politică Agricolă Comună post 2020 n.r.) va accelera acest proces, cu influenţe uşor de întrezărit, dar foarte greu de rezolvat, a spus Daea, la Consiliul UE. Ministrul român al agriculturii i-a solicitat, astfel, comisarului european pentru Agricultură, Phil Hogan, prezent la lucrările Consiliului, un sprijin financiar mai mare pentru tinerii fermieri.

Potrivit propunerii pentru noul REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune (planurile strategice PAC), document care va sta la baza acordării tuturor schemelor de plată din agricultură și finanțării nerambursabile a proiectelor pe dezvoltare rurală, tinerii fermieri vor beneficia, după 2020, în noua PAC, de sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Ca parte a obligațiilor lor de a contribui la îndeplinirea obiectivului specific numit „atragerea tinerilor fermieri și facilitarea dezvoltării întreprinderilor din zonele rurale”, prevăzut la articolul 6 alineatul (1) litera (g) și de a dedica acestui obiectiv cel puțin 2 % din propriile alocări pentru plățile directe în conformitate cu articolul 86 alineatul (4), statele membre pot acorda un sprijin complementar pentru venit tinerilor fermieri care au înființat o nouă exploatație pentru prima oară și care au dreptul la o plată în temeiul sprijinului de bază pentru venit menționat la articolul 17.
Sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri ia forma unei plăți decuplate anuale per hectar eligibil, menționează articolul 27 din noul regulament european, care se va aplica în perioada 2021-2027.

sprijin-complementar-tineri_b

Același regulament european propune dublarea sprijinului financiar pentru instalarea tinerilor fermieri ca șefi de exploatație, și anume un sprijin financiar de 100.000 de euro. DETALII DESPRE ACEST SPRIJIN GĂSIȚI AICI!

Vizualizat: 3312 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii