Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OFICIAL! 100.000 DE EURO PENTRU FIECARE TÂNĂR FERMIER!

Publicat: 14 iunie 2018 - 13:51
4 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! SPRIJIN FINANCIAR DUBLU PENTRU TINERII FERMIERI! Tinerii fermieri vor primi un sprijin financiar dublu, 100.000 de euro pentru instalarea ca șefi de exploatație agricolă. În prezent, tinerii fermieri care accesează măsura 6.1 Sprijin pentru instalare tineri fermieri beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă de maxim 50.000 de euro. În noua propunere de regulament european, suma a fost dublată pentru a convinge cât mai mulți tineri să devină fermieri.

Suma de 100.000 de euro este acordată tinerilor fermieri, la instalare, dar și întreprinderilor nou-înființate, agricole și non-agricole, cu condiția să fie înființate în mediul rural. În acest fel, este posibilă reînnoirea generațiilor din agricultură, subiect dezbătut intens, în ultimul timp, la nivelul Comisiei Europene, și este evitată depopularea satelor, fenomen tot mai accentuat.

Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, a prezentat, pe 11 iunie 2018, în Parlamentul European, propunerea pentru noul regulament european după care va funcționa Politica Agricolă Comună (PAC) post 2020. Documentul este extrem de important pentru fermieri, aduce schimbări esențiale în modul de acordare a subvențiilor, în criteriile de eligibilitate, dar și schimbări majore pe partea de finanțare din fonduri europene nerambursabile a dezvoltării rurale, unde vorbim și despre afaceri non-agricole.

Potrivit acestui act oficial al Parlamentului European, statele membre în Uniunea Europeană pot acorda sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri și pentru întreprinderile rurale nou înființate în sumă maximă de 100.000 de euro.

Statele membre UE pot acorda sprijin în cadrul acestui tip de intervenții doar pentru a contribui la:
-  instalarea tinerilor fermieri care îndeplinesc condițiile incluse în definiția prevăzută la articolul 4 alineatul (1) litera (e) - o limită maximă de vârstă care nu poate depăși 40 de ani; să fie „șeful exploatației”; să aibă formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare necesare;
- noua înființare a unei întreprinderi rurale legate de agricultură și silvicultură sau la diversificarea veniturilor gospodăriei agricole;
- noua înființare a unei întreprinderi cu activități neagricole ca parte a strategiilor de dezvoltare locală.
Statele membre stabilesc condiții privind transmiterea și conținutul unui plan de afaceri.
Statele membre acordă sprijin sub formă de sume forfetare. Sprijinul este limitat la cuantumul maxim de 100 000 EUR și poate fi combinat cu instrumente financiare,
este stipulat în noul regulament european, care, odată adoptat, va abroga celelalte regulamente europene după care este ghidată actuala politica agricolă comună, 2014-2020.

regulament 2021_b

Propunerea pentru REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune (planurile strategice PAC) a fost prezentată luni, 11 iunie, de comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, la ședința Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, ținută la Strasbourg.

Vizualizat: 33017 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
jon
|
01. 06, 2019. Sunday 00:22
MINCIUNA TOTALA AM DEPUS PROIECT 2 ANI LA RIND SUNT TINAR FERMIER 43 Ha pula in brate am luato
3.
Alin chefalan
|
09. 20, 2018. Thursday 22:20
A-și vrea fonduri europene pentru o ferma d ovine
2.
Mihai12
|
06. 25, 2018. Monday 19:51
Când se duelează sumane?
1.
FLORICA Mos
|
06. 14, 2018. Thursday 22:38
Unde ne putem inscrie
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii