Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

APIA PROTESTEAZĂ! SOFTUL SE BLOCHEAZĂ, PLATA SUBVENȚIILOR STAGNEAZĂ!

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 15:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO! Fermierii sunt primii afectați de tot ce se întâmplă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Protestele spontane de la APIA nu ar împiedica autorizarea la plată a dosarelor de subvenții. În schimb, celebrul soft pune piedici și până la această oră niciun leu nu ar fi fost transferat în conturile crescătorilor de bovine pentru care plata avansului la subvenții a început din 16 noiembrie.

Mai mult decât atât, AGROINFO a aflat pe surse că din 30 octombrie 2017 centralizatorul cu numărul 15 ar aștepta în Centrul de suport IT APIA și că pe acest centralizator ar fi mii de fermieri din toată țara care au de încasat atât avansul pe suprafață, cât și avansul din subvențiile pe zootehnie. Rezolvarea unei probleme în Centrul de suport durează și 30 de zile. Nu o spunem noi, a declarat-o public șeful APIA, Adrian Pintea. Centralizatorul ar conține lista albă (whitelist) cu fermierii eligibili la plata avansului și ale căror cereri ar fi deja procesate, autorizate, dar nu se știe de ce nu pleacă banii spre conturile lor bancare.

Deci, nu ar fi afectați doar crescătorii de animale. Plata avansului pentru crescătorii de bovine a început din 16 noiembrie 2017, pur declarativ, pentru că niciun leu nu a fost transferat, până acum, în conturile fermierilor.

A venit domnul ministru aici, la APIA Olt, și s-a convins că nu funcționează aplicația. A venit să ne tragă la răspundere pentru câte dosare de subvenții am procesat în prima zi a protestului, dar s-a convins că aplicația nu este funcțională pentru plata zootehniei în momentul de față. Niciun fermier nu a primit avansul pe zootehnie. Așa s-a întâmplat și în 2015 și în 2016, când am avut probleme cu softul, au tras de noi după aceea. Fiind conștienți că avem salarii bune, am lucrat și noaptea, și sâmbete și duminici. Probabil, asta o să se întâmple, o să dea drumul la aplicație și o să zică: hai, veniți, și dați în două zile cât trebuia să dați în două săptămâni.

Asta ar trebui să înțeleagă că facem lucrul ăsta fiind motivați de niște salarii bune. În momentul în care o să ne ia din bani, nu o să mai avem această motivație și nu știu care dintre colegii mei o să mai fie dispuși să vină și să muncească sâmbete, duminici, noaptea fără plată. Până acum, nu ni s-a plătit nicio oră suplimentară, a declarat Octavian Mateescu, lider sindical Federația Națională a Sindicatelor APIA, exclusiv pentru AGROINFO.

Ce se întâmplă cu Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS) cu care APIA operează toate plățile către fermieri? Acest sistem informatic a rămas, cum s-ar spune, fără stăpân. De mentenanța și dezvoltarea lui nu se ocupă nicio companie IT pentru că licitația este în desfășurare. Contractul dintre APIA și SIVECO a expirat pe 30 iunie 2017, iar licitația anunțată în august 2017 pentru atribuirea serviciilor de mentenanță și dezvoltare IACS nu este finalizată nici acum. O companie care comercializează lubrifianți pentru motoare, Metalubs Balkans SRL, a contestat licitația în 6 octombrie 2017, blocând astfel declararea unui câștigător.

AGROINFO A DEZVĂLUIT AICI DESPRE BLOCAREA LICITAȚIEI!

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a luat-o decizie pe data de 24 octombrie 2017 cu privire la această contestație. AGROINFO a obținut decizia CNSC. Iat-o!

DECIZIE-CONTEST-APIA_b

Contestația făcută de Metalubs Balkans, firmă care nu prestează servicii IT, nu vinde nici măcar calculcatoare, a fost respinsă. Practic, s-a tras de timp prin contestarea licitației și s-ar fi făcut jocurile unor companii IT.

Când AGROINFO a dezvăluit că blocarea licitației va afecta plata subvențiilor către fermieri, APIA și Ministerul Agiculturii au insistat că plata avansului la subvențiile aferente campaniei 2017 nu este deloc afectată de ce se întâmplă la licitație. Partea de zootehnie din aplicația APIA, nefuncțională în acest moment, demonstrează cu vârf și îndesat că plata avansului este paralizată de aceste probleme tehnice, care și-ar fi găsit rezolvarea în condițiile în care de sistemul informatic, soft, cum vreți să-i spuneți, s-ar fi ocupat cineva.

Vizualizat: 6022 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii