KWS+
Reclama header after big part 2

APIA PROTESTEAZĂ! SOFTUL SE BLOCHEAZĂ, PLATA SUBVENȚIILOR STAGNEAZĂ!

Publicat: 20 noiembrie 2017 - 15:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO! Fermierii sunt primii afectați de tot ce se întâmplă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Protestele spontane de la APIA nu ar împiedica autorizarea la plată a dosarelor de subvenții. În schimb, celebrul soft pune piedici și până la această oră niciun leu nu ar fi fost transferat în conturile crescătorilor de bovine pentru care plata avansului la subvenții a început din 16 noiembrie.

Mai mult decât atât, AGROINFO a aflat pe surse că din 30 octombrie 2017 centralizatorul cu numărul 15 ar aștepta în Centrul de suport IT APIA și că pe acest centralizator ar fi mii de fermieri din toată țara care au de încasat atât avansul pe suprafață, cât și avansul din subvențiile pe zootehnie. Rezolvarea unei probleme în Centrul de suport durează și 30 de zile. Nu o spunem noi, a declarat-o public șeful APIA, Adrian Pintea. Centralizatorul ar conține lista albă (whitelist) cu fermierii eligibili la plata avansului și ale căror cereri ar fi deja procesate, autorizate, dar nu se știe de ce nu pleacă banii spre conturile lor bancare.

Deci, nu ar fi afectați doar crescătorii de animale. Plata avansului pentru crescătorii de bovine a început din 16 noiembrie 2017, pur declarativ, pentru că niciun leu nu a fost transferat, până acum, în conturile fermierilor.

A venit domnul ministru aici, la APIA Olt, și s-a convins că nu funcționează aplicația. A venit să ne tragă la răspundere pentru câte dosare de subvenții am procesat în prima zi a protestului, dar s-a convins că aplicația nu este funcțională pentru plata zootehniei în momentul de față. Niciun fermier nu a primit avansul pe zootehnie. Așa s-a întâmplat și în 2015 și în 2016, când am avut probleme cu softul, au tras de noi după aceea. Fiind conștienți că avem salarii bune, am lucrat și noaptea, și sâmbete și duminici. Probabil, asta o să se întâmple, o să dea drumul la aplicație și o să zică: hai, veniți, și dați în două zile cât trebuia să dați în două săptămâni.

Asta ar trebui să înțeleagă că facem lucrul ăsta fiind motivați de niște salarii bune. În momentul în care o să ne ia din bani, nu o să mai avem această motivație și nu știu care dintre colegii mei o să mai fie dispuși să vină și să muncească sâmbete, duminici, noaptea fără plată. Până acum, nu ni s-a plătit nicio oră suplimentară, a declarat Octavian Mateescu, lider sindical Federația Națională a Sindicatelor APIA, exclusiv pentru AGROINFO.

Ce se întâmplă cu Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS) cu care APIA operează toate plățile către fermieri? Acest sistem informatic a rămas, cum s-ar spune, fără stăpân. De mentenanța și dezvoltarea lui nu se ocupă nicio companie IT pentru că licitația este în desfășurare. Contractul dintre APIA și SIVECO a expirat pe 30 iunie 2017, iar licitația anunțată în august 2017 pentru atribuirea serviciilor de mentenanță și dezvoltare IACS nu este finalizată nici acum. O companie care comercializează lubrifianți pentru motoare, Metalubs Balkans SRL, a contestat licitația în 6 octombrie 2017, blocând astfel declararea unui câștigător.

AGROINFO A DEZVĂLUIT AICI DESPRE BLOCAREA LICITAȚIEI!

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a luat-o decizie pe data de 24 octombrie 2017 cu privire la această contestație. AGROINFO a obținut decizia CNSC. Iat-o!

DECIZIE-CONTEST-APIA_b

Contestația făcută de Metalubs Balkans, firmă care nu prestează servicii IT, nu vinde nici măcar calculcatoare, a fost respinsă. Practic, s-a tras de timp prin contestarea licitației și s-ar fi făcut jocurile unor companii IT.

Când AGROINFO a dezvăluit că blocarea licitației va afecta plata subvențiilor către fermieri, APIA și Ministerul Agiculturii au insistat că plata avansului la subvențiile aferente campaniei 2017 nu este deloc afectată de ce se întâmplă la licitație. Partea de zootehnie din aplicația APIA, nefuncțională în acest moment, demonstrează cu vârf și îndesat că plata avansului este paralizată de aceste probleme tehnice, care și-ar fi găsit rezolvarea în condițiile în care de sistemul informatic, soft, cum vreți să-i spuneți, s-ar fi ocupat cineva.

Vizualizat: 6045 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

18 ianuarie 2021 - 09:16

ÎN ROMÂNIA, VÂNĂTOAREA DE SUBVENȚII A LUAT AMPLOARE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va schimba paradigma, modelul, în acest an pentru a-i împiedica pe vânătorii de subvenții să ia banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul a spus pe șleau că sunt asociații profesionale ale fermierilor care-i ajută pe acești vânători de subvenții să ajungă la bani, în dezavantajul adevăraților fermieri și crescători de animale.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

17 ianuarie 2021 - 19:35

Caracteristici meteorologice. În acest interval va predomina o vreme mai rece decât în mod obişnuit, chiar deosebit de rece, în aproape toată țara.

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Supărare

Supărare
Soţul, întorcându-se seara de la serviciu, este întâmpinat de soţie cu un afiş în mâini: Detalii