Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ANUNȚ ȘOC pentru FERMIERI FĂCUT DE LIDERUL PRO AGRO: ROMÂNIA A PIERDUT BANII!

Publicat: 20 martie 2018 - 14:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EU SPUN FOARTE CLAR CĂ ROMÂNIA A PIERDUT BANII! Emil Dumitru, liderul Federației PRO AGRO, este convins că România a pierdut suma care i se cuvenea din rezerva europeană pentru situații de criză în sectorul agricol, constituită pentru anul 2017 și rămasă necheltuită. Comisia Europeană a împărțit 433 de milioane de euro între statele membre UE. În fiecare țară, banii ajung la fermieri ca un supliment la subvenție. Singura exclusă de pe lista cu sume este România.

AGROINFO  este singura publicație care v-a spus ce s-a întâmplat la Bruxelles. Comisia Europeană a exclus România de pe lista cu sume de plătit fermierilor pentru că autoritățile noastre, Ministerul Agriculturii și, implicit, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), au greșit declarația cu cheltuielile făcute cu plățile directe ale fermierilor. Concret, autoritățile noastre nu au ținut seama de pragul de 2.000 de euro de la care se calculează aceste cheltuieli. Nu au ținut seama de acest prag pentru că Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS), celebrul soft cu care împarte APIA subvențiile agricole nu este actualizat cu anumite funcționalități. De ce nu este? Pentru că nici acum nu s-a finalizat licitația pentru atribuirea serviciilor pentru mentenanța, reactualizarea acestui sistem informatic unei firme de IT. 

Rezerva europeană pentru situații de criză în sectorul agricol, constituită în 2017, în valoare totală de 433 de milioane de euro, s-a împărțit deja între statele membre UE, la sfârșitul lunii noiembrie 2017. Printr-un regulament european de punerea în aplicare a deciziei Comisiei Europene de a împărți rezerva de criză rămasă necheltuită, statele membre UE au distribuit banii fermierilor chiar începând de la 1 decembrie 2017. Fermierii noștri nu au primit nimic, niciun supliment la subvenție, pentru că România a fost exclusă de pe lista de plată. Neavând acel document, acea declarație, Comisia Europeană nu poate calcula ce sumă îi revine țării noastre din rezerva de criză.  Banii care au constituit rezerva de criză pentru 2017 au fost reținuți fiecărui stat membru în 2016. Pentru că rezerva nu s-a cheltuit anul trecut, Comisia Europeană a împărțit-o statelor membre UE ca să o dea fermierilor.

MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI: EXCLUSIV! MILIOANE DE EURO SUBVENȚII pentru FERMIERI ARUNCATE ÎN AER de o DECLARAȚIE GREȘITĂ de AUTORITĂȚILE ROMÂNE!

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat că este vorba despre 17 milioane de euro și că banii vor veni în țară în februarie 2018. A trecut februarie, suntem în martie 2018 și banii cuveniți fermierilor români se pare că nu au ajuns. Când vor ajunge? Emil Dumitru, președintele Federației PRO AGRO, declară că nu vor mai ajunge. Sunt pierduți!

Dacă e să ne referim la discuția care încă se face în spațiul public pe acea guvernanță fiscală pe care APIA ar fi trebuit să o instituie peste cei 2.000 de euro prin reținerea a unui procent pe fiecare hectar pe mecanismul european pe care-l știți cu toții și România a pierdut aproximativ 17 milioane de euro pe 2016, tocmai datorită faptului că sistemul informatic nu a fost upgradat cu prevederile de guvernanță fiscală. Domnul ministru poate are alte informații, noi ce am văzut în presă și eu vă spun foarte clar, România i-a pierdut (banii n.r.). Să clarificăm lucrul ăsta, că nu are rost să intrăm într-o polemică. Eu spun că i-a pierdut (banii n.r.). (...)

dumitru-si-rares_b

Emil Dumitru, președintele PRO AGRO, (stânga), alături de Rareș Hăbeanu, directorul PRO AGRO (dreapta)

Cred că fermierii ar trebui să fie mai nemulțumiți de faptul că s-au pierdut niște sume de bani. Sigur, nu par foarte mari, dar sunt bani care ar fi trebuit să intre în economia din România. Vorbim de faptul că trebuia să se instituie o funcționalitate la APIA pe ce înseamnă guvernanța fiscală peste 2.000 de euro astfel încât Comisia să poată să dea acei bani pe care-i reține ca un fond de rulment (e vorba despre rezerva europeană pentru situații de criză în sectorul agricol n.r.), după aceea să-i dea României, de fapt fermierilor din România. Politic nu știu să răspund, eu spun doar că în 2016 s-au pierdut, în 2017, sperăm să fie implementată funcționalitatea ca să nu mai pierdem, a declarat Emil Dumitru, în conferința organizată astăzi, marți, 20 martie 2018, de Federația PRO AGRO.

AGROINFO încă mai speră că Ministerul Agriculturii îi va informa pe fermierii români ce se întâmplă cu milioanele de euro care li se cuvin și care le-ar prinde bine acum în buzunare. Noi sperăm ca ministrul agriculturii, Petre Daea, care se întoarce astăzi de la Bruxelles să vină cu o veste bună care să răstoarne totul în favoarea fermierului român.

Vizualizat: 4172 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

01 octombrie 2020 - 21:32

OFICIAL! Guvernul a aprobat astăzi o Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine. Cuantumul sprijinului cuplat la ovine și caprine este 17,9 euro/cap de animal.

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

01 octombrie 2020 - 21:09

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștință opiniei publice, situația rezultată în urma finalizării tuturor controalelor administrative și a plăților aferente Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pentru fiecare județ în parte.

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 20:17

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR  activitatea de primire a cererilor.

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 08:59

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Stiai că o singură linguriță de sol productiv conține în general între 100 de milioane și 1 miliard de bacterii? Despre sol, sămânță și tratamente, în episodul 3 al ”Fermy Show”!

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Bancul zilei

La audieri

La audieri
La audieri, suspecta blondă: Detalii