Adama
Vinasa Rompak

OIERII DIN ROMÂNIA, O BOMBĂ CARE STĂ SĂ EXPLODEZE: AM AJUNS DE BATJOCURĂ!

Publicat: 08 aprilie 2019 - 16:15
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OIERII AMENINȚĂ CU PROTESTE! Prețul la kilogramul de miel în viu este de batjocură, 9 lei/kg! Samsarii ne forțează să le dăm gratis lâna oilor! Iarna a fost secetoasă și am cheltuit cu hrana oilor de am ajuns fără bani în buzunar! Primarii ne pretind chirii de 700 de lei pe hectarul de pășune! Am ajuns de batjocura Guvernului, a ministrului agriculturii, ne spune revoltat Ionică Sterp, unul dintre oierii care s-au încumetat să se plângă direct la Bruxelles, la instituțiile europene.

Noi, oierii din România, am ajuns de batjocura ministrului agriculturii și a Guvernului! Domnule ministru Petre Daea, unde sunt contractele de export promise?! Unde sunt alea 800.000 de ovine pentru care ne-ați anunțat că ați încheiat contract pentru export în țările arabe?! Ce se întâmplă cu exportul de miei în Iordania?! Aflăm de prin presă că doamna prim-ministru Viorica Dăncilă a stricat relația cu Iordania și cu alte țări arabe. Unde e sprijinul pe care l-ați promis ciobanilor din România, domnule ministru Daea?! Unde sunt contractele de export ovine cu care ați zis că ne scoateți din necazuri?!

Oierii sunt apăsați de necazuri. Iarna asta a fost secetă, am cheltuit cu hrana oilor de parca ar fi fost o iarnă și jumătate. Astăzi, în Bihor, mieii noștri se cumpără la un preț de nimic, 9 lei pe kilogramul de miel în viu. Pe oile reformă abia primim 2,5 lei/kg. Samsarii nu ne dau pace. Vin la fermele noastre și ne forțează să le dăm gratis lâna oilor. "Voi luați subvenție pe lână! Îți dau adeverință să duci la direcția agricolă ca să iei subvenția și tu dai la mine gratis lâna oilor. " Așa ne spun! Pentru leul ăla pe care-l primim ajutor de minimis pe kilogramul de lână, samsarii vor lâna gratis, nu mai vor să dea bani pe ea.

Care sunt centrele de colectare a lânii, domnule ministru?! Ați fost în Mărginimea Sibiului să vedeți unde se vinde lâna. Tot Sibiul este blocat, centrele de colectare a lânii nu mai cumpără lână pentru că nu mai au unde să o depoziteze!

Subvenția pe oaie pe care o primim majoritatea crescătorilor de oi din România e doar 20 de lei pe cap de ovină. Suntem batjocura baronilor locali. Primarii ne cer o chirie de 700 de lei pe hectarul de pășune. Voi primiți subvenții! Asta ne aruncă primarii în față. Am ajuns să fim doar un filtru prin care trec banii primiți de la Europa direct în buzunarele primăriilor.

Mă scol la 3 și jumătate, în puterea nopții, și eu și nevastă-mea, ca să mulgem 400 de oi și punem capul pe pernă la miezul nopții. Dacă nu am face brânză, falimentul ne-ar mânca, cu tot cu subvenția pe ovină, ajutorul național tranzitoriu de 20 de lei/cap de ovină, și cu tot cu leul pe kilogramul de lână.

Acum, aflăm că este interzis să ne vindem mieii în târguri și piețe. Păi, și asta ne-ați luat-o?! Am zis că ne mai scoatem un ban, înainte de Paște, cu vânzarea mieilor în piață. Nu mai avem voie să facem nici asta!  VEZI DETALII AICI: LOVITURĂ PENTRU OIERII ROMÂNI: INTERZISĂ VÂNZAREA MIEILOR ÎN TÂRGURI ȘI PIEȚE!

Cât să mai tăcem?! La os ne-au ajuns necazurile și suntem gata să venim în București, la Ministerul Agriculturii, să ne cerem drepturile noastre și să vă cerem să vă țineți promisiunile făcute ciobanilor din România, domnule ministru Petre Daea, spune revoltat crescătorul de ovine Ionică Sterp din Bihor, pentru AGROINFO.

În februarie 2019, ministrul agriculturii Petre Daea a anunțat, printr-un comunicat, că din România vor pleca spre Iran 800.000 de ovine.

Discuțiile între oamenii de afaceri români și companiile din Iran interesate de o astfel de colaborare se află într-un stadiu foarte avansat, iar în termen de șase luni, agenții economici din Romania vor trimite la export în Iran un efectiv de aproximativ 800.000 ovine, dintre care 200.000 vor fi trimise în țara de destinație de o societate comercială din București, iar restul de către o companie din județul Timiș, anunța comunicatul Ministerului Agriculturii.

Negocierile, probabil, s-au împotmolit pe undeva, în urma anunțului premierului României de a muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la sfârșitul lui martie că regele Iordaniei și-a anulat vizita în România pentru că ”s-a simțit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres din SUA”. Președintele a afirmat că una dintre puținele constante din politica externă a României a fost relația foarte bună cu lumea arabă. În așa condiții, greu de spus cum vor decurge contractele pentru export ovine.

În 2017, crescătorii de ovine Ionică Sterp, Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, din Sibiu, și Dan Petrescu din Argeș, au mers până la Bruxelles, în inima Europei, denunțând instituțiilor europene fraudele cu subvenția europeană din oierit. A fost o premieră pentru România. AGROINFO a fost singura publicație din România care i-a însoțit pe oieri până la instituțiile europene din Bruxelles, Parlamentul European, Comisia Europeană, OLAF. CITEȘTE DETALII AICI: PREMIERĂ pentru FERMIERII ROMÂNI! CIOBANII ASCULTAȚI la BRUXELLES, la DG AGRI unde se NEGOCIAZĂ SUBVENȚIILE APIA!

 

macovei-oieri-doi_b

Cei trei oieri, în Parlamentul European, la Bruxelles, discutând cu europarlamentarii români Monica Macovei și Daniel Buda

Anul trecut, pe 10 octombrie, cei trei oieri, cărora li s-au alăturat și alți crescători de oi, Alexandru Ciocaș din Bihor, Ioan Suciu din Făgăraș, au pichetat Ministerul Agriculturii. I-au tulburat liniștea ministrului Petre Daea, aducându-i doi berbeci chiar în curtea ministerului, chiar sub ferestrele cabinetului său și l-au făcut să întârzie la inaugurarea Zilei Produsului Românesc, zi de care e atât de mândru șeful de la Agricultură. Atunci au cerut să se schimbe legea pășunilor, să se termine cu certificatele de origine false pentru berbeci, să se împartă corect cea mai mare subvenție din oierit, sprijinul cuplat, a cărui valoare pe cap de oaie, pentru anul 2018, este de cca 15 euro.

 

Vizualizat: 5786 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
augustin
|
04. 10, 2019. Wednesday 07:11
RUSINE GUVERNANTILOR,VA BATE-TI JOC DE AGRICULTURA TARII,DEMISIA IN BLOC
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii