Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

LOVITURĂ PENTRU OIERII ROMÂNI: INTERZISĂ VÂNZAREA MIEILOR ÎN TÂRGURI ȘI PIEȚE!

Publicat: 08 aprilie 2019 - 12:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LOVITURĂ PUTERNICĂ PENTRU CIOBANII DIN ROMÂNIA! Pe lângă prețul mic pe kilogramul de miel în viu, care abia sare de 10 lei/kg, crescătorii români de ovine primesc o lovitură puternică. Este interzisă vânzarea mieilor în piețe și târguri sau unde sunt aglomerări de animale. Mieii pot fi comercializați doar între un proprietar sau altul, eventual la export. Anunțul este făcut de dr. Leontin Laslău, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA Hunedoara.

AAnul acesta, românii nu își vor mai putea alege mielul de Paște din târguri sau piețe. Ciobanii nu au voie să vândă mieii în piețe sau unde sunt aglomerări de animale vii. Este interzisă vânzarea mieilor! Lovitura este puternică pentru oierii din România ale căror ferme au de suferit și de pe urma prețului scăzut, de batjocură, pentru kilogramul de miel în viu. Mulți dintre crescătorii de ovine spun că abia și-au vândut mieii cu 11 lei/kg în viu. Nici exportatorii nu oferă un preț mai mare.

Interdicția pentru vânzarea mieilor este un efect al epidemiei de pestă porcină africană. Răspânidirea acestei boli mortale, care a provocat un dezastru în fermele de porci din toată țara, a venit cu o serie de restricții și interdicții care afectează toate fermele de animale.

Pentru vânzarea în târgurile de animale vii, nu putem discuta pentru că există încă restricții pentru circulația animalelor către târgurile autorizate sanitar veterinar și, bineînțeles, nu se pune problema către târgurile sau aglomerările de animale care nu sunt autorizate sanitar-veterinar.

Dar se pot comercializa animalele între proprietari, cu documentele sanitar-veterinare legale pe care le precizează legislația sanitară veterinară în vigoare și medicii noștri veterinari de liberă practică împuterniciți cunosc lucrurile astea, sunt informați de mai mult timp, și știu să elibereze certificatele sanitar veterinare pentru aceste animale care vor fi sacrificate în abator, formularul de mișcare și lanțul alimentar, și, bineînțeles, formularul de mișcare pentru animalele care se comercializează între proprietari.

Repet, fără să se interpună târgul de animale vii sau alte aglomerări de animale, care sunt interzise complet! A declarat dr. Leontin Laslău, șef Birou Sănătatea Animalelor, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, pentru emisiunea Satul hunedorean.

Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-a gândit la o soluție pentru vânzarea mieilor. Și anume, organizarea centreleor de sacrificare temporare în așa fel încât crescătorii de ovine să-și poată vinde mieii.

Un animal care este sacrificat într-un centru de tăiere, autorizat temporar și care este supravegheat permanent de un medic veterinar, cu ștate vechi de serviciu și cu experiență, sigur că prezintă siguranță mult mai mare pentru cumpărători. În momentul în care vom avea informații pentru organizarea acestor centre de tăiere, vom demara procedurile necesare de autorizare și, bineînțeles, vor fi informați și colegii din teritoriu care vor trebui să monitorizeze aceste centre de tăiere și automat vor ști și cumpărătorii unde sunt organizate ca să-și achiziționeze carne de miel de acolo, a mai spus medicul veterinar Leontin Laslău.

Vizualizat: 4745 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii