Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DAȚI SUBVENȚII LA CRESCĂTORII DE ANIMALE! NU LA ȘMECHERI!

Publicat: 10 mai 2020 - 11:09
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PE SPINAREA FERMIERILOR TRĂIESC MULȚI. Fermierii, crescătorii de animale din România, sunt revoltați de noile subvenții APIA de care vor beneficia procesatorii. Concret, Comisia Europeană a aprobat pe 30 aprilie 2020 ajutoare pentru depozitarea privată a cărnii de oaie, capră și vită și a produselor lactate. Fermierii consideră că subvențiile sunt cu țintă și că pe ei nu-i ajută deloc aceste măsuri excepționale.

Crescătorii de animale au transmis către AGROINFO mai multe mesaje pline de furie. Noile subvenții APIA, acordate în condițiile crizei sanitare, nu le sunt adresate lor, fermierilor, spun crescătorii revoltați. Beneficiarii subvențiilor sunt procesatorii.
AGROINFO a publicat în premieră cuantumul subvențiilor APIA pentru carnea de oaie și capră și pentru carnea de vită. Regulamentele europene, în baza cărora Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plătește aceste subvenții ,au intrat în vigoare pe 5 mai 2020, iar din 7 mai 2020 a început la APIA depunerea cererilor pentru ajutor.

Pentru carnea de oaie și capră, cuantumul subvenției APIA pentru depozitare privată este între 89 de euro/tonă și 915 euro/tonă, suma depinde de perioada de depozitare stabilită între 90 de zile și 150 de zile. DETALII DESPRE ACEASTĂ SUBVENȚIE AVEȚI AICI:CÂT ESTE SUBVENȚIA pentru DEPOZITAREA CĂRNII DE OAIE ȘI CAPRĂ ȘI CINE BENEFICIAZĂ DE BANI!

Pentru carnea de vită, cuantumul subvenției APIA pentru depozitare privată este între 1.008 euro/tonă și 1.058 euro/tonă. DETALII AVEȚI AICI: SUBVENȚIA APIA DE 1.000 DE EURO PENTRU CARNEA DE VITĂ!

Crescătorii de animale din România sunt extrem de nemulțumiți de acordarea acestor subvenții.

Daniel Călugăreanu: Auzi, ajutoare pentru șmecheri.

Anca Cristea: Rușine să vă fie! De ce nu ajutați și fermierii?! Că de pe spatele fermierilor trăiesc mulți!

Marius Gheorghiță: Ajută procesatorii, iar pe fermieri...Ce program tâmpit, auzi pentru depozitarea cărnii, auzi la ei. De ce nu dați la crescători 1.000 de euro și pentru crescătorii de animale producători de brânzeturi?!

Aurel Spiridon: Prostii, fleacuri, nu așa se ajută.

Chifor: Să dea o subvenție la crescători de ovine și caprine, pentru proprietari de animale care nu au putut vinde miei și sunt cu ei pe stabulație, furaje scumpe și cheltuieli cu personalul care în sectorul zootehnic este o problemă.

Octav Baciu: De ce nu dați bani fermierilor pentru a compensa scăderea prețului? Șmecherii care o depozitează (carnea n.r.) tot scump o vând.

Savel Teodor: De ce nu dați la fermieri să țină animalele încă 2-3 luni până când își dă drumul piața cărnii.

Pe lângă subvențiile APIA pentru depozitarea privată a cărnii, procesatorii beneficiază și de subvenții pentru depozitarea privată a produselor lactate, brânzeturi, lapte praf și unt și depozitarea privată a legumelor și fructelor. AGROINFO va publica detalii și despre aceste subvenții APIA.

Pentru plata acestor noi subvenții APIA, suma acordată de UE României este de 931 milioane de euro. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, săptămâna aceasta, că procesatorii care vor ajutorul pentru depozitarea privată a produselor lactate sunt obligați să fie la zi cu plata laptelui către fermieri și să stocheze doar produse fabricate din lapte românesc 100%, nu din lapte importat sau din înlocuitori de lapte.Vizualizat: 7666 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

27 mai 2020 - 17:09

URGENȚĂ DE GRAD ZERO PENTRU SALVAREA ȚĂRANILOR! Micile ferme se vor autodizolva, fermierii nu vor mai crește animale, nu vor mai cultiva pământul. Oierii nu au unde să-și vândă mieii și lâna, crescătorii de vaci nu au unde să vândă laptele, gospodăriile țărănești sunt în pericol, avertizează astăzi senatorul PMP Maramureș Severica Covaciu, într-o interpelare pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros.

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

27 mai 2020 - 13:51

SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FERMIERI! Ministerul Agriculturii va notifica la Comisia Europeană o nouă schemă de ajutor pentru fermieri, acordată pe hectarul de teren calamitat de secetă. Fermierii care au culturile agricole distruse de secetă vor primi o sumă forfetară (sumă fixă n.r.) care, cel mai probabil, se va acorda pe hectarul de teren calamitat. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Emil Florian Dumitru.

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

27 mai 2020 - 13:14

COMUNICAT! Președintele Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a transmis către AGROINFO o reacție la decizia Comisiei Europene de a reduce la jumătate utilizarea pesticidelor în culturile agricole. Vasile Iosif susține că România utilizează, în prezent, 700 gr/ha substanță activă din pesticide în timp ce media UE este de 2 kg/ha. Fără utilizarea neonicotinoidelor, fermierii români pierd un milion hectare de porumb și floarea soarelui, mai spune acesta.

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

27 mai 2020 - 10:09

LA CAPĂTUL PUTERILOR! Mistreții fac ravagii în mai multe comune din județul Alba. În Poiana Vadului, crescătorii de animale sunt la capătul puterilor. Zeci de hectare de pășune și fânațe sunt distruse de mistreți. În ritmul ăsta, crescătorii nu mai au unde să-și pășuneze animalele. Mulți localnici renunță să mai facă plângeri pentru că nu mai speră în despăgubiri. Gardul electric, sârma ghimpată nu mai sunt o piedică pentru sălbăticiuni. Prefectura Alba solicită ca 2.200 de mistreți să fie recoltați.

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

27 mai 2020 - 08:39

JALE. Fermierii români din mai multe zone ale țării își plâng în pumni truda și banii cheltuiți pentru cultivarea pământului. A bătut cu furie grindina, a și nins în Alba, Harghita, peste munca lor istovitoare, peste legumele puse cu grijă. Cine-i va despăgubi pentru trudă?!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

26 mai 2020 - 15:57

OFICIAL! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Flo
|
05. 10, 2020. Sunday 19:18
Numai cereți dar ce dati,consumatorilor (preturi foarte scumpe)v-ați creat o afacere pe spatele oamenilor prețurile sant cel puțin de 2 ori ca si an alte țări si salariul e sub minim.daca vreti ajutoare reduceri preturile
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1