KWS+
Reclama header after big part 2

DAȚI SUBVENȚII LA CRESCĂTORII DE ANIMALE! NU LA ȘMECHERI!

Publicat: 10 mai 2020 - 11:09
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PE SPINAREA FERMIERILOR TRĂIESC MULȚI. Fermierii, crescătorii de animale din România, sunt revoltați de noile subvenții APIA de care vor beneficia procesatorii. Concret, Comisia Europeană a aprobat pe 30 aprilie 2020 ajutoare pentru depozitarea privată a cărnii de oaie, capră și vită și a produselor lactate. Fermierii consideră că subvențiile sunt cu țintă și că pe ei nu-i ajută deloc aceste măsuri excepționale.

Crescătorii de animale au transmis către AGROINFO mai multe mesaje pline de furie. Noile subvenții APIA, acordate în condițiile crizei sanitare, nu le sunt adresate lor, fermierilor, spun crescătorii revoltați. Beneficiarii subvențiilor sunt procesatorii.
AGROINFO a publicat în premieră cuantumul subvențiilor APIA pentru carnea de oaie și capră și pentru carnea de vită. Regulamentele europene, în baza cărora Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plătește aceste subvenții ,au intrat în vigoare pe 5 mai 2020, iar din 7 mai 2020 a început la APIA depunerea cererilor pentru ajutor.

Pentru carnea de oaie și capră, cuantumul subvenției APIA pentru depozitare privată este între 89 de euro/tonă și 915 euro/tonă, suma depinde de perioada de depozitare stabilită între 90 de zile și 150 de zile. DETALII DESPRE ACEASTĂ SUBVENȚIE AVEȚI AICI:CÂT ESTE SUBVENȚIA pentru DEPOZITAREA CĂRNII DE OAIE ȘI CAPRĂ ȘI CINE BENEFICIAZĂ DE BANI!

Pentru carnea de vită, cuantumul subvenției APIA pentru depozitare privată este între 1.008 euro/tonă și 1.058 euro/tonă. DETALII AVEȚI AICI: SUBVENȚIA APIA DE 1.000 DE EURO PENTRU CARNEA DE VITĂ!

Crescătorii de animale din România sunt extrem de nemulțumiți de acordarea acestor subvenții.

Daniel Călugăreanu: Auzi, ajutoare pentru șmecheri.

Anca Cristea: Rușine să vă fie! De ce nu ajutați și fermierii?! Că de pe spatele fermierilor trăiesc mulți!

Marius Gheorghiță: Ajută procesatorii, iar pe fermieri...Ce program tâmpit, auzi pentru depozitarea cărnii, auzi la ei. De ce nu dați la crescători 1.000 de euro și pentru crescătorii de animale producători de brânzeturi?!

Aurel Spiridon: Prostii, fleacuri, nu așa se ajută.

Chifor: Să dea o subvenție la crescători de ovine și caprine, pentru proprietari de animale care nu au putut vinde miei și sunt cu ei pe stabulație, furaje scumpe și cheltuieli cu personalul care în sectorul zootehnic este o problemă.

Octav Baciu: De ce nu dați bani fermierilor pentru a compensa scăderea prețului? Șmecherii care o depozitează (carnea n.r.) tot scump o vând.

Savel Teodor: De ce nu dați la fermieri să țină animalele încă 2-3 luni până când își dă drumul piața cărnii.

Pe lângă subvențiile APIA pentru depozitarea privată a cărnii, procesatorii beneficiază și de subvenții pentru depozitarea privată a produselor lactate, brânzeturi, lapte praf și unt și depozitarea privată a legumelor și fructelor. AGROINFO va publica detalii și despre aceste subvenții APIA.

Pentru plata acestor noi subvenții APIA, suma acordată de UE României este de 931 milioane de euro. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, săptămâna aceasta, că procesatorii care vor ajutorul pentru depozitarea privată a produselor lactate sunt obligați să fie la zi cu plata laptelui către fermieri și să stocheze doar produse fabricate din lapte românesc 100%, nu din lapte importat sau din înlocuitori de lapte.Vizualizat: 8452 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

22 ianuarie 2021 - 14:01

În primele zece luni ale anului 2020, Uniunea Europeană (+UK) a exportat mai multă carne de porc decât în tot anul 2019, stabilind astfel un nou record. Această creştere a exporturilor de carne de porc din UE+UK a fost determinată de cererea puternică venită din partea Chinei şi în ciuda restricțiilor de transport, sacrificare și export datorate crizei coronavirusului, dar și apariția unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în unele state UE.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Flo
|
05. 10, 2020. Sunday 19:18
Numai cereți dar ce dati,consumatorilor (preturi foarte scumpe)v-ați creat o afacere pe spatele oamenilor prețurile sant cel puțin de 2 ori ca si an alte țări si salariul e sub minim.daca vreti ajutoare reduceri preturile
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii