Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CÂT ESTE SUBVENȚIA pentru DEPOZITAREA CĂRNII DE OAIE ȘI CAPRĂ ȘI CINE BENEFICIAZĂ DE BANI!

Publicat: 09 mai 2020 - 10:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat vineri, 8 mai 2020, că se pot depune cereri pentru obținerea ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii de oaie și capră. AGROINFO vă pune la dispoziție cuantumul acestui ajutor și condițiile care trebuie îndeplinite pentru obținerea banilor.

Acest ajutor este acordat în baza Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2020/595 al Comisiei Europene din 30 aprilie 2020, publicat în Jurnalul Oficial UE pe data de 4 mai 2020. În vigoare din data de 5 mai 2020. Care sunt argumentele Comisiei pentru acordarea ajutorului?

Din cauza actualei pandemii de COVID-19 și a restricțiilor importante de circulație instituite în statele membre, impactul asupra vânzărilor de anumite categorii de produse din carne de oaie și de capră, cum ar fi carcasele de miel și de capră cu vârsta mai mică de 12 luni, către industria ospitalității și a cateringului, a fost semnificativ.

În consecință, s-a constatat o scădere abruptă a cererii pentru anumite produse din carne de oaie și de capră. Prin urmare, sectorul cărnii de oaie și de capră se confruntă cu o perturbare a pieței din cauza dezechilibrului între cerere și ofertă. Acest fapt are un impact negativ semnificativ asupra marjelor din sector și compromite viabilitatea financiară a agricultorilor din Uniune. În absența unor măsuri împotriva acestei perturbări, se preconizează că prețurile la produsele din carne de oaie și de capră din Uniune vor scădea și este posibil ca presiunea descendentă să continue.

Actualul dezechilibru dintre cerere și ofertă pe piețele de carne de oaie și de capră poate fi atenuat prin depozitarea carcaselor de ovine și de caprine cu vârsta mai mică de 12 luni, majoritate lor fiind destinată industriei ospitalității și a cateringului.
Restricțiile importante de circulație instituite în statele membre pentru combaterea actualei pandemii de COVID-19 au afectat și disponibilitatea forței de muncă în abatoare și în unitățile de prelucrare a produselor alimentare și au redus capacitățile de transport și cele logistice.

Pentru a atenua aceste condiții dificile de piață și, în special pentru a reduce dezechilibrul dintre cerere și ofertă, care exercită o presiune descendentă asupra tuturor prețurilor la produsele din carne de oaie și de capră, precum și pentru a atenua acele condiții dificile de piață, este oportun să se acorde ajutoare pentru depozitarea de carne proaspătă și refrigerată de ovine și de caprine cu vârsta mai mică de 12 luni, precizează Regulamentul UE.

Ajutorul se acordă numai pentru cantitățile de carne proaspătă sau refrigerată care nu au fost încă depozitate. Depunerea cererilor de ajutor a început la APIA pe data de 7 mai 2020. Cantitatea minimă eligibilă pentru fiecare cerere este de 5 tone. La depunerea unei cereri de ajutor pentru produsele eligibile pentru ajutor, valoarea garanției necesare în conformitate cu articolul 4 litera (b) din Regulamentul delegat (UE) 2016/1238 este de 100 EUR/tonă. Ajutoarele pot fi acordate numai pentru o perioadă de depozitare de 90, 120 sau 150 de zile.

Cuantumul ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii de oaie și capră:
Carcase sau semicarcase de miel/capră cu vârsta mai mică de 12 luni, proaspete sau refrigerate - 866 euro/tonă pentru perioada de depozitare de 90 de zile; 89 euro/tonă pentru 120 de zile și 915 euro/tonă pentru 150 de zile.

depozitare-oaie-capra_b

REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/595 AL COMISIEI

Vizualizat: 2420 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

27 mai 2020 - 17:09

URGENȚĂ DE GRAD ZERO PENTRU SALVAREA ȚĂRANILOR! Micile ferme se vor autodizolva, fermierii nu vor mai crește animale, nu vor mai cultiva pământul. Oierii nu au unde să-și vândă mieii și lâna, crescătorii de vaci nu au unde să vândă laptele, gospodăriile țărănești sunt în pericol, avertizează astăzi senatorul PMP Maramureș Severica Covaciu, într-o interpelare pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros.

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

27 mai 2020 - 13:51

SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FERMIERI! Ministerul Agriculturii va notifica la Comisia Europeană o nouă schemă de ajutor pentru fermieri, acordată pe hectarul de teren calamitat de secetă. Fermierii care au culturile agricole distruse de secetă vor primi o sumă forfetară (sumă fixă n.r.) care, cel mai probabil, se va acorda pe hectarul de teren calamitat. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Emil Florian Dumitru.

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

27 mai 2020 - 13:14

COMUNICAT! Președintele Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a transmis către AGROINFO o reacție la decizia Comisiei Europene de a reduce la jumătate utilizarea pesticidelor în culturile agricole. Vasile Iosif susține că România utilizează, în prezent, 700 gr/ha substanță activă din pesticide în timp ce media UE este de 2 kg/ha. Fără utilizarea neonicotinoidelor, fermierii români pierd un milion hectare de porumb și floarea soarelui, mai spune acesta.

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

27 mai 2020 - 10:09

LA CAPĂTUL PUTERILOR! Mistreții fac ravagii în mai multe comune din județul Alba. În Poiana Vadului, crescătorii de animale sunt la capătul puterilor. Zeci de hectare de pășune și fânațe sunt distruse de mistreți. În ritmul ăsta, crescătorii nu mai au unde să-și pășuneze animalele. Mulți localnici renunță să mai facă plângeri pentru că nu mai speră în despăgubiri. Gardul electric, sârma ghimpată nu mai sunt o piedică pentru sălbăticiuni. Prefectura Alba solicită ca 2.200 de mistreți să fie recoltați.

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

27 mai 2020 - 08:39

JALE. Fermierii români din mai multe zone ale țării își plâng în pumni truda și banii cheltuiți pentru cultivarea pământului. A bătut cu furie grindina, a și nins în Alba, Harghita, peste munca lor istovitoare, peste legumele puse cu grijă. Cine-i va despăgubi pentru trudă?!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

26 mai 2020 - 15:57

OFICIAL! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!