Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SCANDALUL SUBVENȚIILOR MARI din OIERIT! OIERII ROMÂNI CER INTERVENȚIA BRUXELLES-ULUI!

Publicat: 25 octombrie 2017 - 07:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DECIȘI SĂ SPUNĂ TOTUL COMISIEI EUROPENE! În timp ce Ministerul Agriculturii lansează campania Alege Oaia, oierii adevărați, așa cum își spun, se pregătesc să meargă la Bruxelles, la Comisia Europeană, să dezvăluie ce se întâmplă cu subvenția europeană cea mai mare din oierit, sprijinul cuplat. Ghiță Ciobanul, Dan Petrescu și Ionică Sterp, cei trei crescători de ovine care i-au dezvăluit și ministrului agriculturii, Petre Daea, cum sunt fraudați banii europeni și cei ai bugetului de stat, sunt de neoprit!

După ce au depus plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA), memorii la Președintele României, la prim-ministrul Mihai Tudose, fermierii Gheorghe Dănulețiu (Ghiță Ciobanul) din Sibiu, Dan Petrescu, din Argeș și Ionică Sterp din Bihor au decis să meargă la Bruxelles.

Oierii sunt hotărâți să ceară intervenția Comisiei Europene după ce au văzut că în România bat la uși închise. Ei spun că degeaba au arătat ministrului agriculturii cum sunt învârtite afacerile în oierit, cum sunt îndesați banii europeni doar în anumite buzunare, până acum nu au văzut niciun fel de reacție din partea Ministerului Agriculturii. Pe scurt, nu s-a mișcat nimic! Lucrurile merg așa înainte.

colaj-oieri_b

Am vorbit deja cu o casă de avocatură, ne face petiția pentru Comisia Europeană, am luat legătură și cu europarlamentarii români, Daniel Buda, care este în Comisia de agricultură din Parlamentul European, Cătălin Ivan, care am înțeles că se ocupă de probleme juridice și Laurențiu Rebega. Alături de noi, la Bruxelles vin și alți oieri supărați pe tot ce se întâmplă cu subvenția mare la oaie și cu ajutoarele de minimis, care nu știm cum au fost acordate băieților deștepți din oierit, spune fermierul Dan Petrescu.

Sprijinul cuplat la ovine, subvenția europeană a cărei valoare pentru 2017 este de aproximativ 23 de euro/cap de animal, se acordă berbecilor de rasă, înscriși în registrele genealogice. Diferența dintre această subvenție de care beneficiază un număr mic de oieri și ajutorul național tranzitoriu (ANTZ), subvenție acordată de la bugetul de stat, de care beneficiază mai toți oierii români, este uriașă. ANTZ are o valoare de aproximativ 20 de lei/cap de animal. 

Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au decis, pentru prima oară, ca avansul la subvențiile cuvente pe 2017 să fie plătit  anul acesta și crescătorilor de ovine și/sau caprine. Avansul de 70% este acordat din sprijinul cuplat la ovine și caprine. Oierii primesc în avans 16 euro/cap de animal. Firește, banii sunt încasați doar de fermierii care au ovinele în registrele genealogice, fapt care a declanșat între oierii din România o adevărată revoltă. Crescătorii de ovine ne-au asaltat cu mesaje în care ne cereau să le spunem de ce nu primesc avans și cei care încasează doar ANTZ. Nu mai punem la socoteală mesajele sau comentariile în care crescătorii de ovine acuzau Ministerul Agriculturii că se dau banii, cu prioritate, din nou, băieților deștepți din oierit.

Este ciudat, dar în România nu prea se mai știe care e berbec de rasă. Crescătorul de ovine Dan Petrescu dezvăluie un lucru uluitor. În țara noastră nu există un laborator unde să se analizeze ADN-ul berbecului și care să stabilească cu certitudine care e animal de rasă și care nu.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, mi-a spus acum că a alocat două milioane de euro să se facă un laborator unde să fie confirmată, prin analize de sânge, rasa. Întrebarea este: cum s-a dat până acum sprijinul cuplat? Cine a stabilit că berbecii ăștia sunt de rasă și cărei rase aparțin?! Acuză fermierul Dan Petrescu.

De sprijinul cuplat la ovine beneficiază aproximativ un milion de oi din cele aproape 11 milioane de oi care sunt în România. Legarea acestei subvenții de registrele genealogice stârnește furia multor oieri, mai ales că este suspectă eliberarea certificatelor de origine pe bandă rulantă pentru berbeci care nu ar avea nicio rasă, dar ei, în scripte, sunt toți de rasă. Cu ajutoarele de minimis, acordate de Ministerul Agriculturii, pentru achiziționarea berbecilor de rasă, s-a îtâmplat la fel. Au înflorit afacerile băieților deștepți din oierit de câte ori s-a dat acest ajutor de stat. Între oieri circulă istorii cu berbeci reformă sau cu berbeci de 45 de kilograme vânduți pe post de berbeci de rasă. În plângerea de la DNA și-n memoriile depuse, cei trei oieri acuză și Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și de Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în sporirea pe hârtie a numărului de oi.  Un alt capăt de acuzare este atribuirea prin licitații trucate a pășunilor.

Dosarul deschis la DNA, în urma plângerii depusă de oieri, este instrumentat de Serviciul Teritorial DNA Pitești. Lucrurile au început să se miște destul de repede. Luni, 23 octombrie, Dan Petrescu a fost chemat de procurorul care anchetează afacerile din oierit. Două ore a durat audierea.

Mi-a cerut să aduc toate actele pe care le am, răspunsurile primite de la Ministerul Agriculturii la toate sesizările făcute de noi, actele pentru licitația care a fost la Primăria Curtea de Argeș și pentru care s-a cerut anulare. Știți că la licitație s-a scos o pășune montană. După ce 10 ani am avut contract cu primăria pentru această pășune, licitația s-a adjudecat în favoarea cuiva care nici măcar nu poate asigura încărcătura cu animale, așa cum prevede legea, spune Dan Petrescu.

Ghiță Ciobanul, Dan Petrescu și Ionică Sterp spun că vin joi la București! Vor veni chiar la INDAGRA, unde, după deschiderea oficială a târgului făcută de ministrul agriculturii, în zona unde sunt expuse ovinele, în jurul prânzului vor răspunde la întrebările jurnaliștilor despre tot ce au de gând să facă până se face curățenie în oieritul din România.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! SCANDALUL OIERILOR BUBUIE LA DNA! PLÂNGEREA OIERILOR pe MASA PROCURORILOR!

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! NEMULŢUMIREA lui GHIŢĂ CIOBANUL la DNA! Ce RĂSPUNDE unul dintre „BĂIEŢII DEŞTEPŢI” acuzaţi?

Vizualizat: 11031 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

27 noiembrie 2020 - 07:16

PORC NĂSCUT ȘI CRESCUT ÎN ROMÂNIA 100%! Retailerul german Kaufland a lansat programul Porc născut și crescut în România 100%. Potrivit comunicatului companiei, porcii sunt crescuți inclusiv cu furaje din România. Retailerul  lucrează deja cu şapte ferme din România, care livrează 2.000 porci/ săptămână către magazinele reţelei, iar în doi ani speră să dubleze cantitatea.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

26 noiembrie 2020 - 10:34

ANIMALE CHINUITE. Autoritățile din Sibiu au intervenit pe 24 noiembrie 2020 pentru ridicarea a două cadavre de bovine din curtea unui sibian care locuiește în cartierul Valea Aurie. În grajdul improvizat au rămas alte trei bovine - spun martorii, care trăiesc în condiții sub orice critică. Flămânzite, ținute în mocirlă și bălegar de un metru. Proprietarul este același care în urmă cu doi ani și-a omorât calul în bătaie.

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

26 noiembrie 2020 - 09:48

COMUNICAT ANSVSA. În cadrul programului de audit planificat al Direcției Generale Sănătate și Siguranță Alimentară (DG Sănătate și Siguranță Alimentară) se va desfășura, în perioada 7-16 decembrie 2020, în sistem videoconferință, Misiunea de audit a Comisiei Europene (DG-SANTE)/2020-6934. Obiectivul principal al auditului este evaluarea controalelor oficiale privind siguranța laptelui și a produselor din lapte efectuate de către autoritățile competente din România.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii