Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! SCANDALUL OIERILOR BUBUIE LA DNA! PLÂNGEREA OIERILOR pe MASA PROCURORILOR!

Publicat: 22 septembrie 2017 - 19:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ACUZAȚII DE CORUPȚIE! Oierii au depus astăzi, vineri, 22 septembrie, o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție! În plângere, fermierii acuză că subvențiile europene pentru ovine au fost acordate ilegal, în baza unor acte false și cu complicitatea unor funcționari din instituțiile subordonate Ministerului Agriculturii, și cer procurorilor să ancheteze modul în care au fost distribuiți banii europeni.

Am avut o întâlnire cu ministrul agriculturii. cu domnul Petre Daea, și după întâlnirea cu ministrul ne-am dus direct la DNA! Aveam plângerea deja pregătită. NU este împotriva ministrului agriculturii. Plângerea am formulat-o împotriva Ministerului Agriculturii, noi cererm procurorilor să ancheteze și cei vinovați că subvențiile mari la oi și ajutoarele de minimis au ajuns în buzunarele băieților deștepți din oierit să răspundă. Procurorul i-a dat număr de înregistrare și așteptăm să înceapă ancheta, a declarat Ghiță Ciobanul, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Gheorghe Dănulețiu, Ghiță Ciobanul, cum îl cunoaște toată lumea, și Dan Petrescu, oierul din Curtea de Argeș care a blocat orașul Curtea de Argeș cu oile sale, disperat că o licitație aranjată l-a lăsat fără pășune, și Ionică Sterp sunt cei trei fermieri care vor să se scoată odată la lumină toate aranjamentele băieților deștepți din oierit.

Oierii cer ajutorul procurorilor, să-i scape de băieții deștepți, care, prin aranjamente suspecte, pun mâna pe subvențiile europene cu cel mai mare cuantum, cum este sprijinul cuplat, pe ajutoarele de minimis, pe pășuni. Afacerile dubioase din oierit au ajuns așa de departe încât unii dintre acești băieți isteți ar influența toate deciziile care se iau pentru banii din milioanele de euro din oierit.

AGROINFO deține ÎN EXCLUSIVITATE COPIA PLÂNGERII DEPUSĂ DE OIERI LA DNA!

Inserăm pasaje din plângerea depusă de oieri astăzi la DNA! Oierii acuză că 80% dintre licitațiile organizate pentru pășuni sunt câștigate în mod fraudulos!

pasaj-acuzatii_b

O altă acuzație este că în adeverințele sanitare veterinare eliberate sunt trecute date care nu corespund realității, scopul fiind încasarea subvențiilor de către băieții deștepți!

acuzat-2_b

Oierii acuză deturnarea fondurilor europene, corupția din Ministerul Agriculturii și cum sunt distribuite fondurile europene doar la înțelegerea cu șefii federațiilor din oierit!

Toate contestațiile pe care le-am formulat către autorități au ajuns tot la funcționarii publici care au format grupuri de interese cu scopul fraudării fondurilor europene. Spre exemplu, cea mai mare fraudare din sectorul zootehnic se face cu ajutorul Ministerului Agriculturii care, în prezent, oferă subvenții europene și guvernamentale prin Programul MINIMIS de milioane de euro anual pentru animalele care sunt certificate ca fiind rasă și având origine. NUmai că certificarea raselor de ovine a fost lăsată la aprecierea unor persoane care susțin că fac parte din federații ale fermierilor întrucât nu există autorități ale statului care să elibereze certificatele necesare pentru rasă și origine, așa cum ar fi normal. Astfel, șefii de federații, în complicitate directă cu funcționarii publici din MADR și ANSVSA; o instituție care nu poate fi controlată de nimeni, eliberează fără drept certificate care atestă rasa și originea, profitând de faptul că în România nu există autorități competente și nici laboratoare specializate. spun oierii în plângere. 

Fermierii mai spun în plângere că ministrul agriculturii, Petre Daea, le-a răspuns că toate datele comunicate la Comisia Europeană, în scopul acordării de subvenții, sunt extrase din Registrul Național al Exploatațiilor.

Datele din Registrul Național al Exploatațiilor nu corespund, sub nicio formă, datelor din teren întrucât medicii veterinari concesionari fac abuz de pozițiile lor, înregistrând în evidențele lor cifre nereale, pe de o parte, iar, pe de altă parte, nu operează în calculator animalele care nu mai există fizic, atrag atenția fermierii în actul depus vineri la DNA.

Plângerea depusă de cei trei oieri a primit număr de înregistrare și se va ocupa de ea unul dintre anchetatorii DNA.

acuzat-3_bplangere-dna_b

 

Vizualizat: 12418 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii