ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Vulcan Profi S80 (sulf elementar): ameliorator de sol și materie nutritivă cu efect de îndepărtare al animalelor sălbatice!

Publicat: 03 mai 2022 - 12:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Sulful elementar are mult mai multe efecte decât am fi crezut. Vă arătăm, de ce.

Toată lumea a văzut deja sulf elementar. Cu acesta am dezinfectat – sulfitat – butoaiele. L-am folosit în soluții pulverizate sau pentru combaterea făinării. Dar sulful are mult mai mult de oferit decât am enumerat!

Vulcan Profi S80 (sulf elementar)_b

Efectul fungicid al sulfului elementar este cunoscut de secole, dar este potrivit pentru multe alte utilizări - foto: VulcanAgro Kft.

 

Transformarea sulfului elementar

 

La suprafața solului sau în sol, sulful elementar începe să se transforme într-un sulfat care poate fi utilizat de către plante. În acest timp se formează gaze sulfuroase toxice, mai grele decât aerul. Acest gaz se infiltrează în sol, și se așază la suprafața acestuia. Gazul are efect iritant asupra organelor olfactive și de îndepărtare a animalelor sălbatice, a păsărilor și a insectelor.

 

Cum îmbunătățește solul?

 

În urma acțiunii apei și a bacteriilor, sulful elementar se transformă parțial în acid sulfuros. Administrat în cantități mari (150–300 kg/ha), are capacitatea de a opri creșterea pH-ului, care intervine în cazul solurilor calcaroase, deseori sărate. Un pH ridicat al solului cauzează dezechilibre în asimilarea materiilor nutritive. În aceste soluri, conținutul de potasiu, de magneziu și de oligoelemente este redus. Datorită acestei deficiențe ale materiilor nutritive, plantele se vor dezvolta mai slab și vor rezista cu greutate perioadelor de secetă. Deci, cu ajutorul sulfului granulat putem nu numai să administrăm nutrienți, ci și să regularizăm aciditatea solului, așadar să îmbunătățim asimilarea a numeroase materii nutritive.

 

Sulful oferă mai mult decât nutrienți

 

În cadrul culturilor intensive, prevenția este de importanță principală. Efectul fungicid al sulfului elementar este cunoscut de secole. Daunele cauzate de făinare sunt eliminate total, având totodată și un efect de controlare a acarienilor. În cazul terenurilor cu gaze sulfurate, roirea insectelor are loc mai târziu, iar daunele cauzate vor fi mai mici. Acest efect suplimentar face din sulf un element multilateral.

 

Protejează cultura și împotriva animalelor sălbatice

 

În cazul în care administrăm sulf lichid pe un teren, formarea gazului va îndepărta animalele sălbatice pentru mai multe săptămâni. Pentru aceasta, desigur, trebuie să administrăm doza corespunzătoare (în general 6-10 litri/ha), dar și vremea trebuie să țină cu noi. Suspensia de sulf poate fi de ajutor imediat după însămânțare, pentru combaterea daunelor cauzate de mistreți sau de păsări. Pentru protecția anumitor plante, cum ar fi floarea-soarelui, sulful trebuie utilizat mai des, în mai multe ocazii în perioada de vegetație. În stadiul de 2-4 frunze trebuie deja să asigurăm protecție împotriva iepurilor, iar împotriva căprioarelor, până la stadiul de formare a inflorescenței.

Vulcan Profi S80 (sulf elementar) (1)_bSulful elementar are un miros pătrunzător, iritând organele olfactive. Mai mult sulf = mai puține daune cauzate de animale sălbatice – foto: VulcanAgro Kft.

 

Sulful în grădinărit

 

În cantități mari, sulful are efecte asemănătoare cu dezinfectanții de sol. Administrat în doze medii-mari (20-30 litri/ha) și încorporat în straturile de suprafață, sulful reduce semnificativ daunele cauzate de viermi-sârmă și de nematozi. Utilizat în cazul unor spații de cultivare închise (sere de folie sau de sticlă), se poate aplica chiar și în perioada de maturare a culturii. Datorită transformării în gaz, sulful are capacitatea de a îndepărta ploșnițele sau alți dăunători. Din fericire, putem folosi sulf în cantitățile dorite, de câte ori dorim. Nu există timp de așteptare, recolta se poate consuma chiar și imediat după aplicare.

VulcanAgro_logo(1)_n

Consiliere de specialitate: +40-756162952
info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

 

 

Vizualizat: 163 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

„Nu există viață fără agricultură. Simplu ca buna ziua.” - Dr. Ing. Josef Horstmann

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii