Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VOCEA FERMIERILOR TREBUIE AUZITĂ! SUBVENȚIILE APIA DEPIND DE VOI!

Publicat: 25 iunie 2019 - 12:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

URGENT! NU-I LĂSAȚI PE ALȚII SĂ DECIDĂ ÎN LOCUL VOSTRU! Fermierii români trebuie să-și impună acum voința! Opiniile pot schimba soarta subvențiilor care vor fi acordate în agricultură în perioada 2021-2027. Fermierii trebuie să pună punctul pe i. Ei sunt chemați să completeze un chestionar despre viitoarele plăți directe.

În vederea finalizării Planul Național Strategic pentru perioada 2021-2027, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Direcția Generală Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală adresează tuturor actorilor interesați rugămintea de a completa “Chestionarul cu privire la Planul Național Strategic în contextul Politicii Agricole Comune (PAC) 2021-2027”, publicat pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (www.madr.ro – secțiunea Dezvoltare Rurală).

APASĂ AICI SĂ COMPLETEZI CHESTIONARUL! 

Chestionarul trebuie transmis până în data de 31.07.2019, la adresa de e-mail pns2021@madr.ro, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

În prezent, cele trei regulamente ce vizează Politica Agricola Comună, respectiv planurile strategice, finanțarea, gestionarea și monitorizarea, organizarea comună de piață, sunt în plin proces de analiză și negociere, căutându-se cele mai potrivite căi de legiferare pentru o implementare cât mai eficientă.

Acum este momentul, fermieri, să vă impuneți voința!

Propunerea Comisiei prevede o abordare în care statele membre vor avea mult mai multă flexibilitate în elaborarea intervențiilor și în garantarea rezultatelor.

Elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea documentelor de programare națională trebuie să respecte principiul european al parteneriatului și să se realizeze pe baza unor proceduri transparente.

Ministerul Agriculturii răspunde nevoilor-cheie identificate la nivelul Uniunii Europene și implicit la nivelul țării noastre privind sprijinul pentru finanțarea investițiilor în agricultură și dezvoltare rurală.
În prezent, cele trei regulamente ce vizează Politica Agricola Comună, respectiv planurile strategice, finanțarea, gestionarea și monitorizarea, organizarea comună de piață, sunt în plin proces de analiză și negociere, căutându-se cele mai potrivite căi de legiferare pentru o implementare cât mai eficientă.

chestionar-pns_b

Chestionarul cuprinde 13 întrebări. AGROINFO vă spune care sunt acestea:

1. Date personale.
2. Persoana chestionată este/reprezintă*: fermier  ONG  Institut de cercetare/stațiune   Universitate/facultate/liceu  Grup de producători  Cooperativă  Altă formă asociativă   Consiliu local/Primărie  GAL  Asociații reprezentative  Altele
3. Sectorul în care activează* persoana chestionată: zootehnic  vegetal  legume - fructe  nonagricol  mixt (vegetal și zootehnic)  îmbunătățiri funciare  cercetare/inovare  mediu și climă  industrie alimentară  silvicultură  administrație publică  tehnologia informației  financiar/asigurări  altele
4. Aveți cunoștință de viitoarea Politică Agricolă Comună și de ce presupune aceasta? Dacă răspunsul este nu, nu se mai continuă chestionarul.

5. Conform proiectului de Regulament sunt prezentate 9 obiective specifice. În acest sens, vă rugăm să notați cele 9 obiective de la 1 la 9 în funcție de importanța necesității de finanțare ținând cont de faptul că cifra 1 corespunde nivelului cel mai puţin important, iar cifra 9 corespunde nivelului foarte important. Fiecărui obiectiv i se va atribui o notă diferită.

Sprijinirea veniturilor fiabile ale fermelor și a rezilienței în întreaga Uniune, în vederea îmbunătățirii securității alimentare;
Îmbunătățirea orientării spre piață și sporirea competitivității, inclusiv punerea unui accent mai puternic asupra cercetării, tehnologiei și digitalizării;
Îmbunătățirea poziției fermierilor în cadrul lanțului valoric;
Contribuirea la energia sustenabilă, precum și la atenuarea schimbărilor climatice și la adaptarea la acestea;
Promovarea dezvoltării sustenabile și a gospodăririi eficiente a unor resurse naturale precum apa, solul și aerul;
Contribuirea la protejarea biodiversității, îmbunătățirea serviciilor ecosistemice și conservarea habitatelor și a peisajelor;
Atragerea tinerilor fermieri și facilitarea dezvoltării întreprinderilor din zonele rurale;
Promovarea ocupării forței de muncă, a creșterii economice, a incluziunii sociale și a dezvoltării locale în zonele rurale, inclusiv a bioeconomiei și a silviculturii sustenabile.
Îmbunătățirea răspunsului dat de agricultura UE exigențelor societale referitoare la hrană și la sănătate, inclusiv la alimentele sigure, hrănitoare și sustenabile, la deșeurile alimentare și la bunăstarea animalelor.

6. Vă rugăm să notați de la 1 la 5 în funcție de importanță, intervențiile de mai jos, permise de propunerea de Regulament pentru următoarea perioadă de programare, ținând cont de faptul că cifra 1 corespunde nivelului cel mai puţin important, iar cifra 5 corespunde nivelului foarte important. Se poate acorda același nr. de puncte pentru mai multe intervenții.
TIP DE INTERVENȚIE
1. Angajamente în materie de mediu și climă  
2. Constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice anumitor zone 
3.Dezavantaje specifice anumitor zone, generate de anumite cerințe obligatorii 
4. Investiții 
5. Instalarea tinerilor fermieri și înființarea întreprinderilor rurale  
6. Instrumente de gestionare a riscurilor 
7. Cooperare 
8. Schimb de cunoștințe și informare  

7. Vă rugăm să notați de la 1 la 5 în funcție de importanța necesității de finanțare a sectoarelor/subsectoarelor/temelor de mai jos ținând cont de faptul că cifra 1 corespunde nivelului cel mai puţin important, iar cifra 5 corespunde nivelului foarte important. Se poate acorda același nr. de puncte pentru mai multe intervenții sectoare/subsectoare/teme.

agricultură - sector zootehnic 
agricultură – sector vegetal 
industrie alimentară 
irigații 
silvicultură 
pomicultură si legumicultură 
infrastructura rurală și servicii de bază 
patrimoniu cultural 
formare profesională și consultanță 
protecția mediului 
instrumente financiare 
activități non-agricole (IMM-uri, turism, meșteșugărit) 
LEADER 
inovare 
asociere și cooperare 
reînnoirea generațiilor 
sprijinirea fermelor mici  
gestionarea riscurilor în agricultură  
economia circulară 
digitalizare, agricultură de precizie 

8. În cadrul sectorului nonagricol, care dintre următoarele domenii considerați că sunt cele mai importante. Vă rugăm să notați de la 1 la 5 în funcție de importanță ținând cont de faptul că cifra 1 corespunde nivelului cel mai puţin important, iar cifra 5 corespunde nivelului foarte important. Se poate acorda același nr. de puncte pentru mai multe domenii.

Activități de producție (ex: fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie și carton; fabricare produse electrice, electronice) 
Activități meșteșugărești (ex: activități de artizanat și alte activități tradiționale non-agricole (ex: olărit, brodat, prelucrarea manuală a fierului, lânii, lemnului, pielii etc.) 
Activități turistice (ex: servicii de cazare, servicii turistice de agrement și alimentație publică) 
Servicii (ex: medicale, sanitar-veterinare; reparații mașini, unelte, obiecte casnice; consultanță, contabilitate, servicii în tehnologia informației) 

9. Vă rugăm să completați în caseta de mai jos tipurile de investiții neproductive care ar trebui finanțate prin intermediul Planului Național Strategic (PNS) 2021-2027
(maxim 1000 caractere)

10. Având în vedere actuala perioadă de programare (PNDR 2014-2020) și viitoare Politică Agricolă Comună (PAC), vă rugăm să completați în tabelul de mai jos informațiile solicitate.

Tabelul cuprinde următoarele întrebări:
Care au fost punctele slabe ale PNDR 2014-2020? (maxim 1000 caractere)
Care au fost punctele tari ale PNDR 2014-2020? (maxim 1000 caractere)
Care sunt recomandările dvs.cu privire la viitoarea PAC? (maxim 1000 caractere)

11. Vă rugăm să completați în caseta de mai jos tipurile de intervenții cele mai potrivite a se realiza prin LEADER (de ex. Investiții sociale, investiții publice, sprijinirea activităților nonagricole)
12. Vă rugăm să completați în caseta de mai jos valoarea maximă optimă a unui proiect finanțat prin LEADER
13. Considerați că dezvoltarea de sate inteligente în mediul rural prin intermediul LEADER ar contribui la dezvoltarea durabilă a zonelor rurale din România?
(se răspunde cu da sau nu)

ATENȚIE! TERMENUL LIMITĂ ESTE 31 IULIE 2019!


Vizualizat: 1758 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

02 iulie 2020 - 16:09

AJUTOR TINERI FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri va fi lansată pe data de 15 iulie 2020 și va fi deschisă până-n data de 15 octombrie 2020.

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

02 iulie 2020 - 15:16

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, în cadrul conferinței de presă, în desfășurare la Ministerul Agriculturii, sumele pe hectar pentru despăgubirea fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

02 iulie 2020 - 10:52

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului vor fi transmise live pe pagina sa oficială Facebook și pagina Ministerului Agriculturii, anunță Ministerul Agriculturii, într-o informare transmisă pentru AGROINFO.

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

02 iulie 2020 - 10:40

APELUL APICULTORILOR! AGROINFO a primit scrisoarea deschisă a apicultorilor români, semnată de mai multe organizații din sectorul apicol, adresată, în principal, europarlamentarului Carmen Avram (S&D). Inserăm integral textul scrisorii.

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:56

AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE! Suma de 14,5 milioane de euro care ar fi trebuit alocată pentru plata subvenției la lâna de oaie va fi folosită pentru acordarea unui ajutor de cap de ovină, în condițiile în care subvenția la lână a fost anulată. Secretarul de stat MADR George Scarlat a anunțat miercuri seara, 1 iulie, că această sumă a crescut la 43,5 milioane de euro, iar ajutorul care va fi acordat oierilor este de 10 lei pe cap de ovină.

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

02 iulie 2020 - 08:56

AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI. Sectorul apicol a fost foarte afectat în acest an de seceta extremă. Apicultorii au nevoie de ajutor, iar Ministerul Agriculturii a pregătit deja un proiect de hotărâre de Guvern pentru acordarea unui ajutor de minimis pe familie de albine, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, miercuri seara, la Agro TV.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ ASTĂZI: 12,5 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERII ROMÂNI!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ ASTĂZI: 12,5 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERII ROMÂNI!

01 iulie 2020 - 20:14

COMUNICAT.Finanțarea va fi asigurată prin intermediul Agricover Credit IFN. BEI, cu sprijinul FEIS și BERD oferă o nouă finanţare în valoare de 7,5 milioane de euro, respectiv 5 milioane de euro, pentru Agricover Credit IFN. Principalii finanțatori ai agriculturii din România extind accesul fermierilor la finanțare. Împrumuturile vor ajuta producătorii locali să depășească impactul pandemiei de coronavirus, anunță Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat transmis AGROINFO.

AFIR: DE ASTĂZI, 43,7 MILIOANE DE EURO! VALOARE MAXIMĂ PROIECT, UN MILION EURO!

AFIR: DE ASTĂZI, 43,7 MILIOANE DE EURO! VALOARE MAXIMĂ PROIECT, UN MILION EURO!

01 iulie 2020 - 17:48

ANUNȚ OFICIAL. De astăzi, 1 iulie 2020, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pune la dispoziție peste 43,7 de milioane de euro pentru proiecte de investiții în infrastructura de irigații. Valoarea maximă pentru un proiect este un milion de euro, anunță AFIR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii