KWS+
Reclama header after big part 2

VOCEA FERMIERILOR TREBUIE AUZITĂ! SUBVENȚIILE APIA DEPIND DE VOI!

Publicat: 25 iunie 2019 - 12:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

URGENT! NU-I LĂSAȚI PE ALȚII SĂ DECIDĂ ÎN LOCUL VOSTRU! Fermierii români trebuie să-și impună acum voința! Opiniile pot schimba soarta subvențiilor care vor fi acordate în agricultură în perioada 2021-2027. Fermierii trebuie să pună punctul pe i. Ei sunt chemați să completeze un chestionar despre viitoarele plăți directe.

În vederea finalizării Planul Național Strategic pentru perioada 2021-2027, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Direcția Generală Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală adresează tuturor actorilor interesați rugămintea de a completa “Chestionarul cu privire la Planul Național Strategic în contextul Politicii Agricole Comune (PAC) 2021-2027”, publicat pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (www.madr.ro – secțiunea Dezvoltare Rurală).

APASĂ AICI SĂ COMPLETEZI CHESTIONARUL! 

Chestionarul trebuie transmis până în data de 31.07.2019, la adresa de e-mail pns2021@madr.ro, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

În prezent, cele trei regulamente ce vizează Politica Agricola Comună, respectiv planurile strategice, finanțarea, gestionarea și monitorizarea, organizarea comună de piață, sunt în plin proces de analiză și negociere, căutându-se cele mai potrivite căi de legiferare pentru o implementare cât mai eficientă.

Acum este momentul, fermieri, să vă impuneți voința!

Propunerea Comisiei prevede o abordare în care statele membre vor avea mult mai multă flexibilitate în elaborarea intervențiilor și în garantarea rezultatelor.

Elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea documentelor de programare națională trebuie să respecte principiul european al parteneriatului și să se realizeze pe baza unor proceduri transparente.

Ministerul Agriculturii răspunde nevoilor-cheie identificate la nivelul Uniunii Europene și implicit la nivelul țării noastre privind sprijinul pentru finanțarea investițiilor în agricultură și dezvoltare rurală.
În prezent, cele trei regulamente ce vizează Politica Agricola Comună, respectiv planurile strategice, finanțarea, gestionarea și monitorizarea, organizarea comună de piață, sunt în plin proces de analiză și negociere, căutându-se cele mai potrivite căi de legiferare pentru o implementare cât mai eficientă.

chestionar-pns_b

Chestionarul cuprinde 13 întrebări. AGROINFO vă spune care sunt acestea:

1. Date personale.
2. Persoana chestionată este/reprezintă*: fermier  ONG  Institut de cercetare/stațiune   Universitate/facultate/liceu  Grup de producători  Cooperativă  Altă formă asociativă   Consiliu local/Primărie  GAL  Asociații reprezentative  Altele
3. Sectorul în care activează* persoana chestionată: zootehnic  vegetal  legume - fructe  nonagricol  mixt (vegetal și zootehnic)  îmbunătățiri funciare  cercetare/inovare  mediu și climă  industrie alimentară  silvicultură  administrație publică  tehnologia informației  financiar/asigurări  altele
4. Aveți cunoștință de viitoarea Politică Agricolă Comună și de ce presupune aceasta? Dacă răspunsul este nu, nu se mai continuă chestionarul.

5. Conform proiectului de Regulament sunt prezentate 9 obiective specifice. În acest sens, vă rugăm să notați cele 9 obiective de la 1 la 9 în funcție de importanța necesității de finanțare ținând cont de faptul că cifra 1 corespunde nivelului cel mai puţin important, iar cifra 9 corespunde nivelului foarte important. Fiecărui obiectiv i se va atribui o notă diferită.

Sprijinirea veniturilor fiabile ale fermelor și a rezilienței în întreaga Uniune, în vederea îmbunătățirii securității alimentare;
Îmbunătățirea orientării spre piață și sporirea competitivității, inclusiv punerea unui accent mai puternic asupra cercetării, tehnologiei și digitalizării;
Îmbunătățirea poziției fermierilor în cadrul lanțului valoric;
Contribuirea la energia sustenabilă, precum și la atenuarea schimbărilor climatice și la adaptarea la acestea;
Promovarea dezvoltării sustenabile și a gospodăririi eficiente a unor resurse naturale precum apa, solul și aerul;
Contribuirea la protejarea biodiversității, îmbunătățirea serviciilor ecosistemice și conservarea habitatelor și a peisajelor;
Atragerea tinerilor fermieri și facilitarea dezvoltării întreprinderilor din zonele rurale;
Promovarea ocupării forței de muncă, a creșterii economice, a incluziunii sociale și a dezvoltării locale în zonele rurale, inclusiv a bioeconomiei și a silviculturii sustenabile.
Îmbunătățirea răspunsului dat de agricultura UE exigențelor societale referitoare la hrană și la sănătate, inclusiv la alimentele sigure, hrănitoare și sustenabile, la deșeurile alimentare și la bunăstarea animalelor.

6. Vă rugăm să notați de la 1 la 5 în funcție de importanță, intervențiile de mai jos, permise de propunerea de Regulament pentru următoarea perioadă de programare, ținând cont de faptul că cifra 1 corespunde nivelului cel mai puţin important, iar cifra 5 corespunde nivelului foarte important. Se poate acorda același nr. de puncte pentru mai multe intervenții.
TIP DE INTERVENȚIE
1. Angajamente în materie de mediu și climă  
2. Constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice anumitor zone 
3.Dezavantaje specifice anumitor zone, generate de anumite cerințe obligatorii 
4. Investiții 
5. Instalarea tinerilor fermieri și înființarea întreprinderilor rurale  
6. Instrumente de gestionare a riscurilor 
7. Cooperare 
8. Schimb de cunoștințe și informare  

7. Vă rugăm să notați de la 1 la 5 în funcție de importanța necesității de finanțare a sectoarelor/subsectoarelor/temelor de mai jos ținând cont de faptul că cifra 1 corespunde nivelului cel mai puţin important, iar cifra 5 corespunde nivelului foarte important. Se poate acorda același nr. de puncte pentru mai multe intervenții sectoare/subsectoare/teme.

agricultură - sector zootehnic 
agricultură – sector vegetal 
industrie alimentară 
irigații 
silvicultură 
pomicultură si legumicultură 
infrastructura rurală și servicii de bază 
patrimoniu cultural 
formare profesională și consultanță 
protecția mediului 
instrumente financiare 
activități non-agricole (IMM-uri, turism, meșteșugărit) 
LEADER 
inovare 
asociere și cooperare 
reînnoirea generațiilor 
sprijinirea fermelor mici  
gestionarea riscurilor în agricultură  
economia circulară 
digitalizare, agricultură de precizie 

8. În cadrul sectorului nonagricol, care dintre următoarele domenii considerați că sunt cele mai importante. Vă rugăm să notați de la 1 la 5 în funcție de importanță ținând cont de faptul că cifra 1 corespunde nivelului cel mai puţin important, iar cifra 5 corespunde nivelului foarte important. Se poate acorda același nr. de puncte pentru mai multe domenii.

Activități de producție (ex: fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie și carton; fabricare produse electrice, electronice) 
Activități meșteșugărești (ex: activități de artizanat și alte activități tradiționale non-agricole (ex: olărit, brodat, prelucrarea manuală a fierului, lânii, lemnului, pielii etc.) 
Activități turistice (ex: servicii de cazare, servicii turistice de agrement și alimentație publică) 
Servicii (ex: medicale, sanitar-veterinare; reparații mașini, unelte, obiecte casnice; consultanță, contabilitate, servicii în tehnologia informației) 

9. Vă rugăm să completați în caseta de mai jos tipurile de investiții neproductive care ar trebui finanțate prin intermediul Planului Național Strategic (PNS) 2021-2027
(maxim 1000 caractere)

10. Având în vedere actuala perioadă de programare (PNDR 2014-2020) și viitoare Politică Agricolă Comună (PAC), vă rugăm să completați în tabelul de mai jos informațiile solicitate.

Tabelul cuprinde următoarele întrebări:
Care au fost punctele slabe ale PNDR 2014-2020? (maxim 1000 caractere)
Care au fost punctele tari ale PNDR 2014-2020? (maxim 1000 caractere)
Care sunt recomandările dvs.cu privire la viitoarea PAC? (maxim 1000 caractere)

11. Vă rugăm să completați în caseta de mai jos tipurile de intervenții cele mai potrivite a se realiza prin LEADER (de ex. Investiții sociale, investiții publice, sprijinirea activităților nonagricole)
12. Vă rugăm să completați în caseta de mai jos valoarea maximă optimă a unui proiect finanțat prin LEADER
13. Considerați că dezvoltarea de sate inteligente în mediul rural prin intermediul LEADER ar contribui la dezvoltarea durabilă a zonelor rurale din România?
(se răspunde cu da sau nu)

ATENȚIE! TERMENUL LIMITĂ ESTE 31 IULIE 2019!


Vizualizat: 1989 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

21 ianuarie 2021 - 14:15

MESAJUL UNUI FERMIER PENTRU MINISTRUL AGRICULTURII! Claudia Elena Matei, fermier din județul Satu Mare, i-a scris ministrului agriculturii, Adrian Oros, un mesaj prin care îi solicită ca fermierii români să beneficieze de un ajutor financiar pentru înființarea culturilor agricole de primăvară.

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

21 ianuarie 2021 - 13:56

OBLIGATE SĂ VÂNDĂ PRODUSE LOCALE. Deputaţii cehi au adoptat miercuri un amendament care obligă magazinele cu o suprafaţă de pese 400 de metri pătraţi să vândă în principal produse alimentare locale, începând de anul viitor, în pofida criticilor formulate de mai multe state europene, transmite AFP, citată de Agerpres.

LISTA SUBVENȚIILOR APIA ANUNȚATE PENTRU ANUL 2021!

LISTA SUBVENȚIILOR APIA ANUNȚATE PENTRU ANUL 2021!

21 ianuarie 2021 - 11:06

SUBVENȚII APIA PENTRU ANUL 2021! Schemele de plăți directe pe care pot să le ceară anul acesta fermierii, crescătorii de animale, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost anunțate miercuri, 20 ianuarie 2021, de ministrul agriculturii, Adrian Oros. AGROINFO vă pune la dispoziție lista subvențiilor APIA, alcătuită pe baza declarației făcută de șeful MADR și conform regulamentului european în vigoare pentru anii de tranziție 2021-2022.

SPRIJIN PENTRU FERMIERII MICI!

SPRIJIN PENTRU FERMIERII MICI!

21 ianuarie 2021 - 09:09

BANI ÎN 2021 PENTRU FERMELE MICI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că fermele mici vor beneficia anul acesta de sprijin financiar, Submăsura 6.3 - Dezvoltare ferme mici.

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

20 ianuarie 2021 - 18:57

OFICIAL. Fermierii români vor beneficia și anul acesta de plățile compensatorii pe hectar și pentru animale acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurale. Sunt menținute și pentru anul 2021 Măsura 10 - Agro-mediu și climă, Măsura 11 - Agricultură ecologică și Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul agriculturii Adrian Oros, la o conferință de presă susținută la minister.

MINISTRUL AGRICULTURII: SUMA PE HECTAR PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

MINISTRUL AGRICULTURII: SUMA PE HECTAR PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

20 ianuarie 2021 - 17:41

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul MADR, subvențiile APIA care rămân neschimbate pentru acest an. Șeful de la Agricultură a precizat cuantumul pe hectar pentru mai multe plăți directe, printre care și sprijinul cuplat vegetal acordat fermierilor pentru legume cultivate în spații protejate.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii