Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VIN LA DUNĂRE! ROMÂNIA ÎN 10 STRUGURI!

Publicat: 06 august 2018 - 12:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EVENIMENT! După 650 de ani de existenţă atestată documentar, iată că în municipiul Brăila a fost organizat primul târg de vinuri.  Inițiativa aparține Asociaţiei Danubius Wines (organizaţie ce se ocupă cu educaţia consumatorilor în domeniul vinului, cu accent deosebit pe promovarea oeno-turismului românesc).

Au contribuit la organizarea evenimentului și compania de distribuţie Premium Wines Distribution (ce livrează vinuri pentru reţeaua HoReCa în judeţele Brăila şi Galaţi), cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila, al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Brăila şi a Casei de Cultură din Brăila.

De asemenea, pentru reuşita deplină a acestui eveniment s-au alăturat şi companiile: Carrefour Brăila, Kiss Fm Brăila, Unita Turism - Hotel Traian - Brăila, My Security Brăila, Hochland, Delaco, Est Motors - Ford Brăila, Brăila Chirei, Vinul.ro, GeorgeFoto.ro.

Târgul s-a desfăşurat pe durata a trei zile (20 - 22 iulie 2108), timp în care vizitatorii brăileni, consumatori şi iubitori ai vinurilor nobile prezenţi au putut degusta peste 150 de vinuri diferite de la diverşi producători din ţară, dar şi de peste hotare.
Evenimentele conexe ale Târgului de vinuri - VIN la Dunăre! care au dat rotunjime şi substanţă, conturând succesul au fost: Wine Roulette cu Istvan Pentek, Masterclass cu pahare Riedl, susţinut de Vali Ceafalău, ambasador Riedl în România, Masterclass de Bordeaux-uri mature, de la crame de top şi vintage-uri deosebite, condus de Ciprian Haret, dar şi degustări de miere de albine şi produse derivate.

De mare interes din partea publicului s-a bucurat “România în 10 struguri! Degustarea de vinuri din diferite soiuri româneşti”, prilej cu care bloggerul pasionat de istorie George Mitea a reuşit să redea un câmpei din istoria vinului. Astfel, vizitatorii au redescoperit varietăţile de struguri din cele mai reprezentative podgorii româneşti, dar şi soiurile mai rar întâlnite de Mustoasă de Măderat sau Novac, au sorbit cu nesaţ poveştile legate de istoria vinului Fetească neagră, controversele din jurul soiului Fetească regală, dacă Tămâioasa românească este într-adevăr românească, precum și justețea legendei privind Grasa de Cotnari, Ștefan cel Mare și Matei Corvin!

Vinurile prezentate în cadrul “turului lichid” al României în au fost: CVC Colocviu la Viena spumant din Frâncușă – brut natur; CVC Colocviu la Moscova Grasă de Cotnari - sec; Prince Stirbey Crâmpoșie selecţionată - sec; Liliac Fetească Regală - sec; A. Vişinescu Artisan Tămâioasă românească – sec; Hermeziu Cest Soir Busuioacă de Bohotin – sec; Vinarte Negru de Drăgășani – sec; Ştirbey Novac - sec; Davino Monogram Fetească Neagră – sec şi Balla Geza Clarus spumant din Mustoasa de Maderat – brut.
15 expozanţi cu peste 150 de vinuri

„Este primul târg de vinuri în Brăila după 650 de ani de atestare documentară. Am urmărit să aducem brăilenilor cât mai multe crame şi cât mai multe sortimente de vinuri. Am avut 15 expozanţi, dintre care un producător de vinuri cu cramă din Republica Moldova, un importator de vinuri din afara României, un producător de miere de albine, dar şi un magazin specializat în desfacerea vinurilor din Brăila.

Din păcate, participarea a fost destul de redusă, nu ştim motivele, cu toate că noi am promovat evenimentul pe toate canalele şi mijloacele media. Supărarea noastră, ca să zic aşa, a fost că proprietarii de restaurante nu şi-au dat foarte mult osteneala să participe, deşi evenimentul a fost organizat şi în interesul lor. Una peste alta, fiind prima ediţie, noi suntem mulţumiţi de modul cum s-au desfăşurat lucrurile”, ne-a declarat Iulian Grigorescu, principalul organizator, omul care a dat viaţă acestui proiect. 
Mierea de albine – “aurul zeilor”

În ultima zi a Târgului, brăilenii prezenţi au descoperit fascinanta lume a albinelor, degustând şi învăţând cum şi ce să aprecieze la "aurul zeilor".

“Am avut un stand cu 10 produse apicole din stupina mea Loriana din Dobrogea. Astfel, publicul vizitator avizat a avut ocazia să remarce diferenţele dintre mierea de rapiţă, salcâm, tei, mur, amorfă, mană, polifloră şi floarea soarelui, precum şi să constate beneficiile oferite de produsele apicole apilarnil şi lăptişor de matcă. De asemenea, a încercat o băutură alcoolică pe bază de miere de albine. În cadrul evenimentului, copiii  au avut ocazia să fie Regina Albinuţa şi Regele Albinel şi să înveţe să se hrănească sănătos cu delicatese din miere, să facă poze în costum de apicultor şi să primească diploma “Apicultorul cel Isteţ”, ne-a declarat Dan Iorga, un cunoscut crescător de albine brăilean.

 

 

 

Vizualizat: 888 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii