Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VIDEO! ULTIMA ORĂ! CIOBANII ÎI CER LUI DAEA: DREPTATE ȘI EGALITATE ÎNTRE CIOBANII DIN ROMÂNIA!

Publicat: 10 octombrie 2018 - 13:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CIOBANII LA MINISTRUL AGRICULTURII PETRE DAEA! Crescători de ovine din județele Alba, Argeș, Bihor, Brașov, Sibiu și Hunedoara sunt ASTĂZI la Ministerul Agriculturii. Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp din Bihor, Dan Petrescu din Argeș, Ioan Suciu din Brașov și alți oieri care li s-au alăturat au discutat deja cu secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu și cu directorul ANZ, Lelior Iacob.

I-am adus la domnul Daea un mior din Bihor! I-am promis că-i aduc să-l vadă! A spus Alexandru Ciocaș, crescător de ovine din Bihor, care a adus astăzi, miercuri, un berbec la Ministerul Agriculturii. Nu este un berbec cu certificat de origine și nici înscris în registrul genealogic al rasei Țurcană din care face parte. Dar diferența dintre acest berbec frumos, solid și un alt berbec cu certificat de origine, adus drept dovadă la Ministerul Agriculturii, de Ghiță Ciobanul, se vede cu ochiul liber. Berbecul cu certificat de origine este mult mai mic și pricăjit, iar Ghiță Ciobanul ne-a declarat că are și slabă rezistență la scrapie, ceea ce constituie un pericol pentru turmă. Scrapie este o boală mortală pentru ovine. Odată intrată în turmă trebuie sacrificat întreg efectivul fermei.

VIDEO AICI CU TOT CE S-A ÎNTÂMPLAT LA MINISTERUL AGRICULTURII!

Crescătorii de ovine au venit în București pentru că le-a ajuns cuțitul la os, ghita-oct-madr_bciobanii-oct-madr_bs-au săturat de atâtea promisiuni și vor dreptate și egalitate între ciobanii din România și chiar între ciobanii europeni. Ciobanii, îmbrăcați în cojoace, și cu berbecii lângă ei, îi cer ministrului agriculturii, Petre Daea, schimbarea criteriilor de eligibilitate pentru cea mai mare subvenție din oierit, sprijinul cuplat.

Sprijinul cuplat să se dea pentru producție de miei, de carne, de brânză și lână. Nu cum se dă acum, pentru berbeci cu certificate de origine. Ia, uitați-vă, cum arată amărâtul ăsta de berbec pe care l-am adus de la mine, de la stână, ca să-l vadă domnul ministrul că numai certificatul de origine este de el. Ce performanță fac io cu berbecul ăsta în turma mea?! Am dat pe el 1.300 de lei și l-am cumpărat ca să demonstrez ce berbeci de rasă cu certificate de origine se vând în țara asta. Cum să fac performanță cu mâțul ăsta, ne-a declarat Ghiță Ciobanul.

Oierii nemulțumiți, strânși astăzi în fața ușii ministrului, acuză că între crescătorii de ovine s-a creat un grup privilegiat care încasează și sprijinul cuplat, 25 de euro/ovină la nivelul anului 2017, dar care ar învârti afaceri profitabile cu așa-ziși berbeci de rasă, vânduți cu miile, și cu certificate de origine suspectate a fi false. Cert este, că bonitarea berbecilor pentru înscrierea în registrele genealogice și eliberarea certificatelor de origine nu a fost făcută corect, spun oierii supărați. Altfel, pe piață nu s-ar fi vândut berbeci slabi, care nu îndeplinesc condițiile unui berbec cu origine, și, culmea, între ei ar fi fost vânduți și berbeci castrați. Și asta, în condițiile în care un criteriu obligatoriu pentru obținerea sprijinului cuplat este proporția un berbec cu origine la 35 de ovine. Concret, cu un berbec cu origine se face montă dirijată cu 35 de ovine femele. Ce montă să se facă dacă berbecul respectiv este castrat?! Ăla e bun, cum se vede, să producă numa certificate de origine, spune Ghiță Ciobanul.

coperta-buna oct_b

Crescătorii de ovine au mai spus că prețul la miel este o cruntă bătaie de joc. Ciobanii irlandezi vând kilogramul de miel în viu cu 4 euro și noi îl vindem cu 4 lei. Cum să supraviețuim?! O oaie reformă abia o vindem cu 70 de lei! Ne-a declarat un oier din Blaj, care are 500 de oi.

Un alt necaz al ciobanilor, care au îndrăznit să aducă berbecii în inima Bucureștiului și să-i pună sub ferestrele cabinetului ministrului Petre Daea, este atribuirea incorectă a pășunilor.

Am cerut să se schimbe legea pășunilor, dar ce să se mai schimbe, dacă ea a fost dată și subvențiile le iau cine nu trebuie pe 10 ani de acum încolo? Ce facem noi? Noi în 10 ani murim. Noi suntem terminați. Deci e al 2-lea an deja în care pășunile au început să se dea politic, au început să se dea în gașcă, în mafie, în primării, la primari, la popi, la cine nu trebuie să se dea. Noi, ciobanii, suntem terminați. Nu numai noi, tot sectorul. În primul rând nu avem unde să pășunăm animalele. Noi, subvenție nu avem. Dacă cineva crede că cu subvenția ANT pe cap de oaie, 20 de lei, credeți că putem să ținem o oaie sau să creștem ceva e o păcăleală. Se vând berbeci fără buletine de analiză, ne băgăm boala în oi. De unde-i cumpărăm? De la șefii de federații! Ăștia ne reprezintă pe noi! Sunt un grup, sunt câțiva care împreună cu Ministerul Agriculturii au alcătuit o mafie,  ne-a declarat Dan Petrescu de la Argeș, unul dintre cei trei crescători români de ovine, primii dealtfel, care au ajuns până la Bruxelles, la instituțiile europene, cu necazurile din oierit.

Am depus nenumărate memorii, la Ministerul Agriculturii, la președintele României, la Guvernul României și am primit doar răspunsuri paralele, a spus Ionică Sterp, crescător de ovine din Bihor.

Ciobanii care-și spun adevărați au strigat sub ferestrele lui Daea: Vrem dreptate! Vrem egalitate între ciobanii din România! Ministrul agriculturii i-a poftit la discuții. Petre Daea nu a stat decât 5 minute cu oierii pentru că a trebuit să plece să inaugureze în Parcul Izvor Ziua Produsului Românesc. Dar le-a promis crescătorilor de ovine că va discuta cu ei, pe îndelete,  în această după-amiază. După plecarea ministrului Daea, oierii au intrat la discuții cu secretarul de stat MADR, Daniel Botănoiu, și cu directorul Agenției Naționale de Zootehnie, Lelior Iacob. Ciobanii ne-au spus că au discutat punctual despre criteriile de acordare a sprijinului cuplat și pășuni.

În așteptarea ministrului agriculturii, ciobanii au dat de mâncare celor doi berbeci chiar în curtea ministerului. Animalele erau obosite de dumul lung și s-au așezat pe pavajul din curte.

AGROINFO va reveni cu informații proaspete.


Vizualizat: 12314 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

01 octombrie 2020 - 21:32

OFICIAL! Guvernul a aprobat astăzi o Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine. Cuantumul sprijinului cuplat la ovine și caprine este 17,9 euro/cap de animal.

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

01 octombrie 2020 - 21:09

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștință opiniei publice, situația rezultată în urma finalizării tuturor controalelor administrative și a plăților aferente Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pentru fiecare județ în parte.

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 20:17

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR  activitatea de primire a cererilor.

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 08:59

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Stiai că o singură linguriță de sol productiv conține în general între 100 de milioane și 1 miliard de bacterii? Despre sol, sămânță și tratamente, în episodul 3 al ”Fermy Show”!

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Bancul zilei

La audieri

La audieri
La audieri, suspecta blondă: Detalii