KWS+
Reclama header after big part 2

VIDEO! ULTIMA ORĂ! CIOBANII ÎI CER LUI DAEA: DREPTATE ȘI EGALITATE ÎNTRE CIOBANII DIN ROMÂNIA!

Publicat: 10 octombrie 2018 - 13:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CIOBANII LA MINISTRUL AGRICULTURII PETRE DAEA! Crescători de ovine din județele Alba, Argeș, Bihor, Brașov, Sibiu și Hunedoara sunt ASTĂZI la Ministerul Agriculturii. Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp din Bihor, Dan Petrescu din Argeș, Ioan Suciu din Brașov și alți oieri care li s-au alăturat au discutat deja cu secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu și cu directorul ANZ, Lelior Iacob.

I-am adus la domnul Daea un mior din Bihor! I-am promis că-i aduc să-l vadă! A spus Alexandru Ciocaș, crescător de ovine din Bihor, care a adus astăzi, miercuri, un berbec la Ministerul Agriculturii. Nu este un berbec cu certificat de origine și nici înscris în registrul genealogic al rasei Țurcană din care face parte. Dar diferența dintre acest berbec frumos, solid și un alt berbec cu certificat de origine, adus drept dovadă la Ministerul Agriculturii, de Ghiță Ciobanul, se vede cu ochiul liber. Berbecul cu certificat de origine este mult mai mic și pricăjit, iar Ghiță Ciobanul ne-a declarat că are și slabă rezistență la scrapie, ceea ce constituie un pericol pentru turmă. Scrapie este o boală mortală pentru ovine. Odată intrată în turmă trebuie sacrificat întreg efectivul fermei.

VIDEO AICI CU TOT CE S-A ÎNTÂMPLAT LA MINISTERUL AGRICULTURII!

Crescătorii de ovine au venit în București pentru că le-a ajuns cuțitul la os, ghita-oct-madr_bciobanii-oct-madr_bs-au săturat de atâtea promisiuni și vor dreptate și egalitate între ciobanii din România și chiar între ciobanii europeni. Ciobanii, îmbrăcați în cojoace, și cu berbecii lângă ei, îi cer ministrului agriculturii, Petre Daea, schimbarea criteriilor de eligibilitate pentru cea mai mare subvenție din oierit, sprijinul cuplat.

Sprijinul cuplat să se dea pentru producție de miei, de carne, de brânză și lână. Nu cum se dă acum, pentru berbeci cu certificate de origine. Ia, uitați-vă, cum arată amărâtul ăsta de berbec pe care l-am adus de la mine, de la stână, ca să-l vadă domnul ministrul că numai certificatul de origine este de el. Ce performanță fac io cu berbecul ăsta în turma mea?! Am dat pe el 1.300 de lei și l-am cumpărat ca să demonstrez ce berbeci de rasă cu certificate de origine se vând în țara asta. Cum să fac performanță cu mâțul ăsta, ne-a declarat Ghiță Ciobanul.

Oierii nemulțumiți, strânși astăzi în fața ușii ministrului, acuză că între crescătorii de ovine s-a creat un grup privilegiat care încasează și sprijinul cuplat, 25 de euro/ovină la nivelul anului 2017, dar care ar învârti afaceri profitabile cu așa-ziși berbeci de rasă, vânduți cu miile, și cu certificate de origine suspectate a fi false. Cert este, că bonitarea berbecilor pentru înscrierea în registrele genealogice și eliberarea certificatelor de origine nu a fost făcută corect, spun oierii supărați. Altfel, pe piață nu s-ar fi vândut berbeci slabi, care nu îndeplinesc condițiile unui berbec cu origine, și, culmea, între ei ar fi fost vânduți și berbeci castrați. Și asta, în condițiile în care un criteriu obligatoriu pentru obținerea sprijinului cuplat este proporția un berbec cu origine la 35 de ovine. Concret, cu un berbec cu origine se face montă dirijată cu 35 de ovine femele. Ce montă să se facă dacă berbecul respectiv este castrat?! Ăla e bun, cum se vede, să producă numa certificate de origine, spune Ghiță Ciobanul.

coperta-buna oct_b

Crescătorii de ovine au mai spus că prețul la miel este o cruntă bătaie de joc. Ciobanii irlandezi vând kilogramul de miel în viu cu 4 euro și noi îl vindem cu 4 lei. Cum să supraviețuim?! O oaie reformă abia o vindem cu 70 de lei! Ne-a declarat un oier din Blaj, care are 500 de oi.

Un alt necaz al ciobanilor, care au îndrăznit să aducă berbecii în inima Bucureștiului și să-i pună sub ferestrele cabinetului ministrului Petre Daea, este atribuirea incorectă a pășunilor.

Am cerut să se schimbe legea pășunilor, dar ce să se mai schimbe, dacă ea a fost dată și subvențiile le iau cine nu trebuie pe 10 ani de acum încolo? Ce facem noi? Noi în 10 ani murim. Noi suntem terminați. Deci e al 2-lea an deja în care pășunile au început să se dea politic, au început să se dea în gașcă, în mafie, în primării, la primari, la popi, la cine nu trebuie să se dea. Noi, ciobanii, suntem terminați. Nu numai noi, tot sectorul. În primul rând nu avem unde să pășunăm animalele. Noi, subvenție nu avem. Dacă cineva crede că cu subvenția ANT pe cap de oaie, 20 de lei, credeți că putem să ținem o oaie sau să creștem ceva e o păcăleală. Se vând berbeci fără buletine de analiză, ne băgăm boala în oi. De unde-i cumpărăm? De la șefii de federații! Ăștia ne reprezintă pe noi! Sunt un grup, sunt câțiva care împreună cu Ministerul Agriculturii au alcătuit o mafie,  ne-a declarat Dan Petrescu de la Argeș, unul dintre cei trei crescători români de ovine, primii dealtfel, care au ajuns până la Bruxelles, la instituțiile europene, cu necazurile din oierit.

Am depus nenumărate memorii, la Ministerul Agriculturii, la președintele României, la Guvernul României și am primit doar răspunsuri paralele, a spus Ionică Sterp, crescător de ovine din Bihor.

Ciobanii care-și spun adevărați au strigat sub ferestrele lui Daea: Vrem dreptate! Vrem egalitate între ciobanii din România! Ministrul agriculturii i-a poftit la discuții. Petre Daea nu a stat decât 5 minute cu oierii pentru că a trebuit să plece să inaugureze în Parcul Izvor Ziua Produsului Românesc. Dar le-a promis crescătorilor de ovine că va discuta cu ei, pe îndelete,  în această după-amiază. După plecarea ministrului Daea, oierii au intrat la discuții cu secretarul de stat MADR, Daniel Botănoiu, și cu directorul Agenției Naționale de Zootehnie, Lelior Iacob. Ciobanii ne-au spus că au discutat punctual despre criteriile de acordare a sprijinului cuplat și pășuni.

În așteptarea ministrului agriculturii, ciobanii au dat de mâncare celor doi berbeci chiar în curtea ministerului. Animalele erau obosite de dumul lung și s-au așezat pe pavajul din curte.

AGROINFO va reveni cu informații proaspete.


Vizualizat: 12388 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

14 ianuarie 2021 - 08:19

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

13 ianuarie 2021 - 19:58

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în Egipt a anulat licitația de marţi (12.01.2021) după ce ofertele primite au crescut cu 30USD/tonă, comparativ cu licitaţia din decembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii