Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VEȘTI PROASTE de la APIA pentru CRESCĂTORII de ANIMALE! PIERDEȚI BANII!

Publicat: 06 februarie 2018 - 19:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NU VOR FI ACCEPTAȚI LA PLATĂ! Toți crescătorii de bovine, ovine și caprine care nu au reușit să-și ridice de la primării, în ianuarie 2018, atestatele de producători nu vor beneficia de un ajutor de stat, ne dezvăluie un consilier al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Vina nu le aparține fermierilor. Și dacă s-ar fi prezentat, punctuali, să ridice aceste înscrisuri, nu ar fi avut ce, pentru că primăriile au primit abia în februarie atestatele.

Primele atestate de producător au fost distribuite către primăriile din țară, după data de 1 februarie 2018, fapt care a avut drept consecință neeliberarea de atestate în luna ianuarie 2018. În aceste condiții toți crescătorii de bovine , ovine și caprine, beneficiari ai prevederilor HG 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, care trebuiau să dobândească atestate in luna ianuarie 2018, valabilitatea atestatelor  vechi eliberate în luna ianuarie 2017 expirând, nu vor putea fi acceptați la plată, ne-a anunțat Dan Moroșanu, consilier APIA Bacău.

Cine va răspunde? NIMENI. Cine nu va încasa, pentru ianuarie 2018, ajutorul de stat la care ar fi avut dreptul? Fermierii, crescătorii de animale!

Despre ce ajutor de stat este vorba?

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1.179/2014 a fost instituită o schemă de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru perioada 2015-2020, a cărei valoare maximă este de 759,25 milioane de lei.

Crescătorii de animale, membri în asociații, primesc acest ajutor de stat pentru următoarele:
a) de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii și menținerii registrelor genealogice;
b) de până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terți sau în numele unor terți pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului, cu excepția controalelor efectuate de proprietarul șeptelului și a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui.

Decontul pentru aceste servicii se depune lunar la APIA, iar acest ajutor de stat este condiționat de existența atestatului de producător, pentru fermierii persoane fizice. În condițiile în care, pentru decontul pe luna ianuarie, asociația crescătorilor de taurine, de exemplu, nu poate să-mi atașeze pentru beneficiari, fermieri, atestatele de producător, acei fermieri nu pot beneficia de sprijinul respectiv, a explicat consilierul APIA, exclusiv pentru AGROINFO.

Valabilitatea atestatului de producător este de 5 ani de la data emiterii. Atestatul de producător conține o filă distinctă pentru fiecare an, se completează anulal cu datele din registrul agricol și se vizează prin aplicarea ștampilei și a semnăturii comunei, orașului, municipiului, sectorului municipiului București, după caz.

Vizualizat: 11286 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

Amânare

Amânare
Nu lăsa nimica pe mâine. Detalii