Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VERIFICĂRILE APIA pentru FIECARE SCHEMĂ DE PLATĂ CERUTĂ de FERMIERI!

Publicat: 03 iulie 2018 - 19:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONTROL APIA! În această perioadă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) desfășoară controlul în teren. Verificările sunt făcute pe un eșantion de cereri, extras de APIA din totalul fermierilor care au depus cerut subvenții pentru anul 2018. Ce verifică inspectorii APIA pentru fiecare schemă de plată?

Fiecare parcelă agricolă pentru care fermierii cer sprijin direct presupune următoarele verificări:

- eligibilitatea suprafeței declarate, inclusiv verificarea activității agricole minime;
- conformitatea cu suprafața minimă a parcelei agricole;
- utilizarea declarată a suprafeței, în limitele prevăzute de regulament (pajiști permanente, sprijin cuplat pe suprafață, diversificarea culturilor etc.) inclusiv tipurile de suprafețe agricole declarate (pășune permanentă, teren arabil, cultură permanentă)
- numărul și/sau poziționarea copacilor și a altor elemente;
- alte condiții stabilite pentru a asigura faptul că parcelele declarate sunt, într-adevăr, parcelele pentru care fermierul este îndreptățit să ceară sprijin, cât și declararea tuturor parcelelor;
- toate obligațiile privind practicile de ecologizare sau echivalente ce trebuie respectate de beneficiar;
- conformitatea pentru exceptarea de la înverzire.

CE VERIFICĂ INSPECTORII APIA PENTRU FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ DE FERMIERI?

Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile eco, în cazul identificării lor pe teren;
Plata redistributivă (RED) - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile eco, în cazul identificării lor pe teren;
Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pe înverzire:
- diversificarea culturilor - se măsoară și se calculează condiția de diversificare, prin măsurarea tuturor parcelelor cu TA, măsurarea culturilor pe genuri dintr-o parcelă și calcularea ponderii acestora.
- menținerea pajiștilor permanente existente - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura de pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, în cazul în care au fost identificate.
- prezența unei zone de interes ecologic (ZIE) pe suprafața agricolă - se identifică elementele ZIE declarate de fermier, se măsoară și se calculează îndeplinirea condiției ZIE.
Plata pentru tinerii fermieri - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura existentă pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, în cazul în care au fost identificate.

Sprijin cuplat - se măsoară parcelele SAPS pe care sunt culturile solicitate pentru sprijinul cuplat, se constată cultura existentă pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, dacă sunt identificate. În cazul în care cultura
pentru care se solicită sprijinul cuplat face parte dintr-o parcelă cu mai multe culturi, cultura pentru care se cere sprijin cuplat trebuie să îndeplinească cerința privind suprafața minimă eligibilă a parcelei, un hectar, cu excepția legumelor din sere și solarii, pentru care suprafața minimă a exploatației este de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelei este de 0,03 ha.

Schema simplificată pentru micii fermieri - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura declarată și se înregistrează neconformitățile eco., dacă este cazul.
Pe durata participării la schemă, micii fermieri sunt exceptați de la utlizarea practicilor agricole benefice pentru climă și mediu și nu se aplică sancțiuni administrative pentru nerespectarea normelor de ecocondiționalitate.

IMPORTANT! Dacă fermierii care optează pentru schema simplificată pentru micii fermieri solicită și plăți compensatorii, pe Măsurile 10 agromediu și climă, 11 agricultură ecologică sau 13 zone defavorizate, au obligația să respecte ecocondiționalitatea pe întreaga suprafață a exploatației agricole și cerințele specifice pachetelor respective.

PLĂȚI COMPENSATORII

Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice - se măsoară parcelele declarate de fermier în zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice, se constată cultura pe aceste parcele, se înregistrează neconformitățile eco., dacă este cazul.
Măsura 10 - Agromediu și climă - se măsoară parcelele aflate sub angajament, se verifică, potrivit procedurilor de control, cerințele specifice, cerințele de bază, cerințele minime și activitatea agricolă de pe aceste parcele.
Măsura 11 - Agricultură ecologică - se măsoară parcelele aflate sub angajament, se verifică potrivit procedurilor de control, cerințele specifice, cerințele de bază, cerințele minime și activitatea agricolă de pe aceste parcele.

Sursa: APIA; foto BASF 

Vizualizat: 2898 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii