Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VERIFICĂRILE APIA pentru FIECARE SCHEMĂ DE PLATĂ CERUTĂ de FERMIERI!

Publicat: 03 iulie 2018 - 19:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONTROL APIA! În această perioadă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) desfășoară controlul în teren. Verificările sunt făcute pe un eșantion de cereri, extras de APIA din totalul fermierilor care au depus cerut subvenții pentru anul 2018. Ce verifică inspectorii APIA pentru fiecare schemă de plată?

Fiecare parcelă agricolă pentru care fermierii cer sprijin direct presupune următoarele verificări:

- eligibilitatea suprafeței declarate, inclusiv verificarea activității agricole minime;
- conformitatea cu suprafața minimă a parcelei agricole;
- utilizarea declarată a suprafeței, în limitele prevăzute de regulament (pajiști permanente, sprijin cuplat pe suprafață, diversificarea culturilor etc.) inclusiv tipurile de suprafețe agricole declarate (pășune permanentă, teren arabil, cultură permanentă)
- numărul și/sau poziționarea copacilor și a altor elemente;
- alte condiții stabilite pentru a asigura faptul că parcelele declarate sunt, într-adevăr, parcelele pentru care fermierul este îndreptățit să ceară sprijin, cât și declararea tuturor parcelelor;
- toate obligațiile privind practicile de ecologizare sau echivalente ce trebuie respectate de beneficiar;
- conformitatea pentru exceptarea de la înverzire.

CE VERIFICĂ INSPECTORII APIA PENTRU FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ DE FERMIERI?

Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile eco, în cazul identificării lor pe teren;
Plata redistributivă (RED) - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile eco, în cazul identificării lor pe teren;
Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pe înverzire:
- diversificarea culturilor - se măsoară și se calculează condiția de diversificare, prin măsurarea tuturor parcelelor cu TA, măsurarea culturilor pe genuri dintr-o parcelă și calcularea ponderii acestora.
- menținerea pajiștilor permanente existente - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura de pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, în cazul în care au fost identificate.
- prezența unei zone de interes ecologic (ZIE) pe suprafața agricolă - se identifică elementele ZIE declarate de fermier, se măsoară și se calculează îndeplinirea condiției ZIE.
Plata pentru tinerii fermieri - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura existentă pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, în cazul în care au fost identificate.

Sprijin cuplat - se măsoară parcelele SAPS pe care sunt culturile solicitate pentru sprijinul cuplat, se constată cultura existentă pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, dacă sunt identificate. În cazul în care cultura
pentru care se solicită sprijinul cuplat face parte dintr-o parcelă cu mai multe culturi, cultura pentru care se cere sprijin cuplat trebuie să îndeplinească cerința privind suprafața minimă eligibilă a parcelei, un hectar, cu excepția legumelor din sere și solarii, pentru care suprafața minimă a exploatației este de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelei este de 0,03 ha.

Schema simplificată pentru micii fermieri - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura declarată și se înregistrează neconformitățile eco., dacă este cazul.
Pe durata participării la schemă, micii fermieri sunt exceptați de la utlizarea practicilor agricole benefice pentru climă și mediu și nu se aplică sancțiuni administrative pentru nerespectarea normelor de ecocondiționalitate.

IMPORTANT! Dacă fermierii care optează pentru schema simplificată pentru micii fermieri solicită și plăți compensatorii, pe Măsurile 10 agromediu și climă, 11 agricultură ecologică sau 13 zone defavorizate, au obligația să respecte ecocondiționalitatea pe întreaga suprafață a exploatației agricole și cerințele specifice pachetelor respective.

PLĂȚI COMPENSATORII

Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice - se măsoară parcelele declarate de fermier în zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice, se constată cultura pe aceste parcele, se înregistrează neconformitățile eco., dacă este cazul.
Măsura 10 - Agromediu și climă - se măsoară parcelele aflate sub angajament, se verifică, potrivit procedurilor de control, cerințele specifice, cerințele de bază, cerințele minime și activitatea agricolă de pe aceste parcele.
Măsura 11 - Agricultură ecologică - se măsoară parcelele aflate sub angajament, se verifică potrivit procedurilor de control, cerințele specifice, cerințele de bază, cerințele minime și activitatea agricolă de pe aceste parcele.

Sursa: APIA; foto BASF 

Vizualizat: 3174 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

20 octombrie 2020 - 21:27

SUBVENȚII EGALE PENTRU FERMIERII DIN EST ȘI VEST! Subvenția pe suprafață încasată de un fermier din Franța sau Germania are un cuantum mai mare decât subvenția pe suprafață încasată de un fermier din România, Estonia sau Bulgaria. Și asta în condițiile în care toți acești agricultori concurează pe aceeași piață. Un europarlamentar din Estonia a pus astăzi punctul pe i în cadrul ședinței plenare din Parlamentul European, la dezbaterea noilor regulamente pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC).

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

20 octombrie 2020 - 20:25

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Eco-schemele sunt noile subvenții care-i dau mari emoții ministrului agriculturii, Adrian Oros. Dealtfel, a și declarat că România este în pericol să piardă acești bani în exercițiul 2021-2027. Astăzi, în Parlamentul European, s-a vehiculat un procent de 30% din bugetul plăților directe pentru aceste subvenții. Ministrul Oros a declarat luni la Consiliul Agrifish că se opune stabilirii unui procent obligatoriu pentru eco-scheme.

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

20 octombrie 2020 - 15:15

SUBVENȚIILE FERMIERILOR, NEGOCIERI CRUCIALE. La Luxembourg a avut loc luni, 19 octombrie 2020, Consiliul AgriFish(Consiliul Agricultură și Pescuit), la care s-au întâlnit miniștrii agriculturii din țările membre UE. Prin vocea ministrului agriculturii Adrian Oros, România s-a opus cu vehemență plafonării subvențiilor pentru fermele mari.

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

20 octombrie 2020 - 14:26

DIRECT BRUXELLES! Țările care nu au agricultură nu au viitor, iar inima agriculturii sunt fermele mici, a spus astăzi comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare în cadrul dezbaterilor desfășurate în Parlamentul European, Bruxelles, pentru votarea reformei Politicii Agricole Comune 2021-2027.

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

20 octombrie 2020 - 13:11

MESAJ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), reamintește fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din PNDR 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv.

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

20 octombrie 2020 - 12:29

ZI MARE PENTRU SOARTA FERMIERILOR ROMÂNI! În acest moment, la Bruxelles, în Parlamentul European, este în plină desfășurare ședința plenară în cadrul căreia este dezbătută și supusă votării reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027. Subvenție de 2.000 de euro pentru fermele mici, subvenții mai mari pentru tinerii fermieri, banii PAC să fie direcționați spre fermierii autentici, reducerea pesticidelor, plafonare subvenții, sunt câteva dintre subiectele dezbătute până la ora publicării acestui articol.

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

20 octombrie 2020 - 10:18

PĂȘUNEA, NECAZUL CEL MARE AL CRESCĂTORULUI. Cele mai multe mesaje pe care le primește AGROINFO vin de la crescătorii de animale care se plâng de modul de atribuire al pășunilor. Mulți crescători nu au pășune, iar cei care au reușit să încheie un contract de închiriere cu primăriile pentru un petec de pășune sunt nemulțumiți de valoarea chiriei, a redevenței stabilită pe hectarul de pășune de către consiliile locale. Sunt și localități unde consiliile locale au decis o taxă de pășunat pe cap de animal, nu pe hectar.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

20 octombrie 2020 - 08:01

Caracteristici meteorologice. Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 2...14°C în prima parte a perioadei, limite apropiate de mediile climatologice şi 5...19°C în restul zilelor, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...24°C, în aproape toate regiunile agricole.

AJUTOR DE 90.000 DE LEI PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE, OVINE ȘI CAPRINE!

AJUTOR DE 90.000 DE LEI PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE, OVINE ȘI CAPRINE!

20 octombrie 2020 - 06:43

SPRIJIN FERMIERI. Crescătorii de bovine, ovine și caprine din județul Harghita pot să acceseze ajutorul financiar acordat în cadrul ”Programului anual de sprijinire a asociaţiilor din judeţul Harghita”. Programul este derulat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean, iar bugetul total al programului pentru anul 2020 este de 150.000 de lei.

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Pentru demararea unui proiect în domeniul horticol pentru construirea de sere sau solarii este necesară urmărirea unor "paşi" relativ simpli dar de foarte multe ori mai puţin cunoscuţi. Ciprian Suciu, consultant oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să înceapă un proiect horticol prin accesarea de fonduri europene. Specialiştii Brinkman oferă proiecte tehnice complete în domeniul horticol.

Interviu cu Ciprian Suciu, consultant.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii