KWS+
Reclama header after big part 2

VERIFICĂRILE APIA pentru FIECARE SCHEMĂ DE PLATĂ CERUTĂ de FERMIERI!

Publicat: 03 iulie 2018 - 19:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONTROL APIA! În această perioadă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) desfășoară controlul în teren. Verificările sunt făcute pe un eșantion de cereri, extras de APIA din totalul fermierilor care au depus cerut subvenții pentru anul 2018. Ce verifică inspectorii APIA pentru fiecare schemă de plată?

Fiecare parcelă agricolă pentru care fermierii cer sprijin direct presupune următoarele verificări:

- eligibilitatea suprafeței declarate, inclusiv verificarea activității agricole minime;
- conformitatea cu suprafața minimă a parcelei agricole;
- utilizarea declarată a suprafeței, în limitele prevăzute de regulament (pajiști permanente, sprijin cuplat pe suprafață, diversificarea culturilor etc.) inclusiv tipurile de suprafețe agricole declarate (pășune permanentă, teren arabil, cultură permanentă)
- numărul și/sau poziționarea copacilor și a altor elemente;
- alte condiții stabilite pentru a asigura faptul că parcelele declarate sunt, într-adevăr, parcelele pentru care fermierul este îndreptățit să ceară sprijin, cât și declararea tuturor parcelelor;
- toate obligațiile privind practicile de ecologizare sau echivalente ce trebuie respectate de beneficiar;
- conformitatea pentru exceptarea de la înverzire.

CE VERIFICĂ INSPECTORII APIA PENTRU FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ DE FERMIERI?

Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile eco, în cazul identificării lor pe teren;
Plata redistributivă (RED) - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile eco, în cazul identificării lor pe teren;
Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pe înverzire:
- diversificarea culturilor - se măsoară și se calculează condiția de diversificare, prin măsurarea tuturor parcelelor cu TA, măsurarea culturilor pe genuri dintr-o parcelă și calcularea ponderii acestora.
- menținerea pajiștilor permanente existente - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura de pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, în cazul în care au fost identificate.
- prezența unei zone de interes ecologic (ZIE) pe suprafața agricolă - se identifică elementele ZIE declarate de fermier, se măsoară și se calculează îndeplinirea condiției ZIE.
Plata pentru tinerii fermieri - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura existentă pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, în cazul în care au fost identificate.

Sprijin cuplat - se măsoară parcelele SAPS pe care sunt culturile solicitate pentru sprijinul cuplat, se constată cultura existentă pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, dacă sunt identificate. În cazul în care cultura
pentru care se solicită sprijinul cuplat face parte dintr-o parcelă cu mai multe culturi, cultura pentru care se cere sprijin cuplat trebuie să îndeplinească cerința privind suprafața minimă eligibilă a parcelei, un hectar, cu excepția legumelor din sere și solarii, pentru care suprafața minimă a exploatației este de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelei este de 0,03 ha.

Schema simplificată pentru micii fermieri - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura declarată și se înregistrează neconformitățile eco., dacă este cazul.
Pe durata participării la schemă, micii fermieri sunt exceptați de la utlizarea practicilor agricole benefice pentru climă și mediu și nu se aplică sancțiuni administrative pentru nerespectarea normelor de ecocondiționalitate.

IMPORTANT! Dacă fermierii care optează pentru schema simplificată pentru micii fermieri solicită și plăți compensatorii, pe Măsurile 10 agromediu și climă, 11 agricultură ecologică sau 13 zone defavorizate, au obligația să respecte ecocondiționalitatea pe întreaga suprafață a exploatației agricole și cerințele specifice pachetelor respective.

PLĂȚI COMPENSATORII

Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice - se măsoară parcelele declarate de fermier în zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice, se constată cultura pe aceste parcele, se înregistrează neconformitățile eco., dacă este cazul.
Măsura 10 - Agromediu și climă - se măsoară parcelele aflate sub angajament, se verifică, potrivit procedurilor de control, cerințele specifice, cerințele de bază, cerințele minime și activitatea agricolă de pe aceste parcele.
Măsura 11 - Agricultură ecologică - se măsoară parcelele aflate sub angajament, se verifică potrivit procedurilor de control, cerințele specifice, cerințele de bază, cerințele minime și activitatea agricolă de pe aceste parcele.

Sursa: APIA; foto BASF 

Vizualizat: 3233 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

14 ianuarie 2021 - 08:19

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

13 ianuarie 2021 - 19:58

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în Egipt a anulat licitația de marţi (12.01.2021) după ce ofertele primite au crescut cu 30USD/tonă, comparativ cu licitaţia din decembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii