Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VERIFICĂRILE APIA pentru FIECARE SCHEMĂ DE PLATĂ CERUTĂ de FERMIERI!

Publicat: 03 iulie 2018 - 19:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONTROL APIA! În această perioadă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) desfășoară controlul în teren. Verificările sunt făcute pe un eșantion de cereri, extras de APIA din totalul fermierilor care au depus cerut subvenții pentru anul 2018. Ce verifică inspectorii APIA pentru fiecare schemă de plată?

Fiecare parcelă agricolă pentru care fermierii cer sprijin direct presupune următoarele verificări:

- eligibilitatea suprafeței declarate, inclusiv verificarea activității agricole minime;
- conformitatea cu suprafața minimă a parcelei agricole;
- utilizarea declarată a suprafeței, în limitele prevăzute de regulament (pajiști permanente, sprijin cuplat pe suprafață, diversificarea culturilor etc.) inclusiv tipurile de suprafețe agricole declarate (pășune permanentă, teren arabil, cultură permanentă)
- numărul și/sau poziționarea copacilor și a altor elemente;
- alte condiții stabilite pentru a asigura faptul că parcelele declarate sunt, într-adevăr, parcelele pentru care fermierul este îndreptățit să ceară sprijin, cât și declararea tuturor parcelelor;
- toate obligațiile privind practicile de ecologizare sau echivalente ce trebuie respectate de beneficiar;
- conformitatea pentru exceptarea de la înverzire.

CE VERIFICĂ INSPECTORII APIA PENTRU FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ DE FERMIERI?

Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile eco, în cazul identificării lor pe teren;
Plata redistributivă (RED) - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile eco, în cazul identificării lor pe teren;
Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pe înverzire:
- diversificarea culturilor - se măsoară și se calculează condiția de diversificare, prin măsurarea tuturor parcelelor cu TA, măsurarea culturilor pe genuri dintr-o parcelă și calcularea ponderii acestora.
- menținerea pajiștilor permanente existente - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura de pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, în cazul în care au fost identificate.
- prezența unei zone de interes ecologic (ZIE) pe suprafața agricolă - se identifică elementele ZIE declarate de fermier, se măsoară și se calculează îndeplinirea condiției ZIE.
Plata pentru tinerii fermieri - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura existentă pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, în cazul în care au fost identificate.

Sprijin cuplat - se măsoară parcelele SAPS pe care sunt culturile solicitate pentru sprijinul cuplat, se constată cultura existentă pe aceste parcele și se înregistrează neconformitățile de ecocondiționalitate, dacă sunt identificate. În cazul în care cultura
pentru care se solicită sprijinul cuplat face parte dintr-o parcelă cu mai multe culturi, cultura pentru care se cere sprijin cuplat trebuie să îndeplinească cerința privind suprafața minimă eligibilă a parcelei, un hectar, cu excepția legumelor din sere și solarii, pentru care suprafața minimă a exploatației este de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelei este de 0,03 ha.

Schema simplificată pentru micii fermieri - se măsoară parcelele declarate de fermier, se constată cultura declarată și se înregistrează neconformitățile eco., dacă este cazul.
Pe durata participării la schemă, micii fermieri sunt exceptați de la utlizarea practicilor agricole benefice pentru climă și mediu și nu se aplică sancțiuni administrative pentru nerespectarea normelor de ecocondiționalitate.

IMPORTANT! Dacă fermierii care optează pentru schema simplificată pentru micii fermieri solicită și plăți compensatorii, pe Măsurile 10 agromediu și climă, 11 agricultură ecologică sau 13 zone defavorizate, au obligația să respecte ecocondiționalitatea pe întreaga suprafață a exploatației agricole și cerințele specifice pachetelor respective.

PLĂȚI COMPENSATORII

Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice - se măsoară parcelele declarate de fermier în zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice, se constată cultura pe aceste parcele, se înregistrează neconformitățile eco., dacă este cazul.
Măsura 10 - Agromediu și climă - se măsoară parcelele aflate sub angajament, se verifică, potrivit procedurilor de control, cerințele specifice, cerințele de bază, cerințele minime și activitatea agricolă de pe aceste parcele.
Măsura 11 - Agricultură ecologică - se măsoară parcelele aflate sub angajament, se verifică potrivit procedurilor de control, cerințele specifice, cerințele de bază, cerințele minime și activitatea agricolă de pe aceste parcele.

Sursa: APIA; foto BASF 

Vizualizat: 3119 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

AVERTISMENTUL EURODEPUTATULUI DANIEL BUDA ASUPRA IMPORTURILOR DE CARNE, LAPTE, BRÂNZĂ!

AVERTISMENTUL EURODEPUTATULUI DANIEL BUDA ASUPRA IMPORTURILOR DE CARNE, LAPTE, BRÂNZĂ!

16 iulie 2020 - 13:41

INTERVENȚIE. Comisia Europeană trebuie să se asigure că țările de unde importăm produse alimentare respectă standardele de sănătate a animalelor la fel ca în UE! Avertizează europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

CALENDAR AJUTOARE FERMIERI DIN BANI EUROPENI!

CALENDAR AJUTOARE FERMIERI DIN BANI EUROPENI!

16 iulie 2020 - 11:42

BANI PENTRU FERMIERI. AGROINFO vă pune la dispoziție versiunea cea mai recentă a calendarului pentru obținerea ajutoarelor din bani europeni, cu toate sesiunile depunere proiecte care sunt lansate în acest an și submăsurile pentru anul 2020 pentru care mai sunt disponibili bani.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Ofertă redusă, cerere mare

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Ofertă redusă, cerere mare

16 iulie 2020 - 11:06

Zvonurile privind oferta redusă grâu furajer din regiunea Mării Negre au fost alimentate şi de ştirile potrivit cărora traderii se străduiesc să acopere volumul de marfă și caută să își cumpere ieșirea din obligațiile contractuale de export, pe fondul lipsei de oferte fizice. Procesul, care este cunoscut sub denumirea de „washout” ("spălare"), vine după ce oferta de grâu lipseşte de mai bine de o lună în regiunea Mării Negre.

VESTEA AȘTEPTATĂ DE TOȚI FERMIERII!

VESTEA AȘTEPTATĂ DE TOȚI FERMIERII!

15 iulie 2020 - 14:31

CÂND ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI DE 7000 DE EURO! Fermierii români au dreptul la un ajutor de criză de maxim 7.000 de euro/fermă. Decizia Comisiei Europene a fost deja publicată în Jurnalul Oficial UE, este în vigoare. Ministrul agriculturii a anunțat astăzi că vor fi acordate scheme de ajutor pentru fiecare sector din agricultură în parte. Șeful MADR le dă fermierilor vestea așteptată, când se vor face aceste plăți.

MINISTRUL OROS: AVEM O VESTE BUNĂ pentru APICULTORI!

MINISTRUL OROS: AVEM O VESTE BUNĂ pentru APICULTORI!

15 iulie 2020 - 14:03

AJUTOARE APICULTORI. Avem o veste bună pentru apicultori, a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros, în conferința de presă susținută la sediul MADR. Vestea este legată de ajutoarele de care beneficiază apicultorii.

START DE ASTĂZI: BANI pentru TINERII FERMIERI!

START DE ASTĂZI: BANI pentru TINERII FERMIERI!

15 iulie 2020 - 13:31

ANUNȚ OFICIAL. Astăzi, 15 iulie, lansăm măsura Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, la conferința de presă susținută la sediul MADR. Ajutorul acordat tinerilor fermieri este de 40.000 de euro, pentru exploatațiile agricole cu o valoare a producției standard mai mică și, respectiv, de 50.000 de euro. Pentru prima oară, de acești bani beneficiază și tinerii fermieri români care muncesc în străinătate.

MESAJUL MINISTRULUI OROS pentru FERMIERI: VIN BANII! STAȚI LINIȘTIȚI!

MESAJUL MINISTRULUI OROS pentru FERMIERI: VIN BANII! STAȚI LINIȘTIȚI!

15 iulie 2020 - 12:58

AJUTOARE FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, în conferința susținută la Ministerul Agriculturii, că acordarea ajutorului de stat pentru pagubele cauzate de secetă nu are legătură cu declararea neconstituțională de către Curtea Constituțională a României a unei legi care stabilește chiar plata unor despăgubiri pentru fermierii care au culturile afectate de secetă sau de alte fenomene naturale. Șeful MADR le transmite fermierilor să stea liniștiți că-și vor primi banii.

UE - perspectivele agricole pe termen scurt

UE - perspectivele agricole pe termen scurt

15 iulie 2020 - 11:49

La începutul lunii iulie Comisia Europeană a publicat perspectivele pe termen scurt privind producţia şi consumul de produse agricole. Sunt încă incertitudini în ceea ce priveşte impactul crizei coronavirusului și costurile redresării economice. Cu toate că lanțul de aprovizionare cu alimente a rezistat pe parcursul crizei, odată cu ridicarea progresivă a măsurilor de blocare în toată Europa ar trebui să crească cererea, în special pentru restaurante, baruri și cafenele. Dar pe termen scurt, nu se va reveni la nivelul din 2019 din cauza reducerii puterii de cumpărare. În consecință, prețurile vor creşte.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 12!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 12!

15 iulie 2020 - 09:04

COMUNICAT. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, la ora 12, o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului agriculturii sunt transmise în direct pe pagina Facebook a Ministerului Agriculturii, preluate pe pagina Facebook AGROINFO.

DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE pentru LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE pentru LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

14 iulie 2020 - 20:44

OFICIAL! Curtea Constituțională a României a decis astăzi că Legea pentru modificarea și completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole din extravilan este constituțională. Legea impune o serie de condiții la vânzarea terenurilor agricole astfel încât cetățenii străini să nu mai poată cumpăra teren în România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR

Singura companie privată din România care investeşte în genetică pentru crearea de soiuri şi hibrizi autohtoni, Agrosel, trece printr-un proces de rebranding, iar la INDAGRA a apărut cu noul nume - HEKTAR, care va defini de acum înainte gama de produse profesionale.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii