Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Unii fermieri la protest, alții la cules de informații pentru recolte mai bune

Publicat: 08 iunie 2016 - 16:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ziua „megaprotestului”, o parte din fermierii mari au ales să „protesteze” la INCDA Fundulea. Chiar de Ziua Grâului și Orzului, la sărbătoarea  geneticii românești. 

Într-un mod mai puțin pașnic. Fără a se prinde „războinic” în brațe cu ministrul Agriculturii sau membrii Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. Fermierii prezenți printre cercetători au căutat un alt fel de soluții la problemele lor de zi cu zi. S-au luat la trântă cu fuzarioza și densitățile. Sau cu metodele conservative de abordare tehnologică.

sarbatoarea-graului-la-icda-fundulea_b

Dimitrie Muscă (administrator CAI Curtici), Gavrilă Tuchiluș (Agrimat Matca), Arnaud Perrein (președinte APPR), Gheorghe Nițu (Agrozootehnica Mihăilești), Lucian Buzdugan (Agricost IMB), Nelu Cioroianu (Asociația Fermierilor din România) și mulți alții au ascultat „sfaturile” lui „Tata” Itu în locul promisiunilor parlamentarilor.
Despre noutățile din cercetarea INCDA Fundulea în ce privește grâul, orzul, titricalele dar și despre mazăre și platforma tehnologică a practicilor agricole de tip conservativ, pe larg în numărul viitor al revistei Ferma.

Vizualizat: 1644 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze şi să descopere întregul potenţial al solurilor lor. Sistemul conţine un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii