KWS+
Reclama header after big part 2

ÎNCASEAZĂ SUBVENȚII APIA DE MILIOANE DE EURO, DAR AU PROFIT ZERO!

Publicat: 14 august 2017 - 11:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA DE MILIOANE DE EURO! Fermierii nemți care lucrează pământ românesc sunt primii în clasamentul subvențiilor uriașe încasate de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  (APIA) pentru suprafața exploatată în județul Iași. Paradoxal, aproape în fiecare an, agricultorii nemți declară pierderi de câte un milion de euro și profitul zero.

Potrivit informațiilor APIA, cetățeanul german Bert Wigger controlează două firme în județul Iași, amândouă cu obiect de activitate  cultivarea cerealelor (mai puțin orez), cultivarea plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. Pentru ambele exploatații agricole, nemții au încasat, pentru 2016, din subvenții pe suprafață, ajutor de stat la motorină și plăți compensatorii pe agricultură ecologică, aproape 15 milioane de lei, reușind să ocupe primul loc și al doilea în clasamentul fermierilor din Iași cu cele mai mari subvenții.

Primul loc a fost adjudecat de Orgapic SRL, cu 8 milioane de lei subvenții, iar cel de-al doilea de Agro Iulia SRL, cu 6,8 milioane de lei subvenții. Cele două firme exploatează împreună 8.000 ha și sunt controlate, așa cum am spus, de cetățeanul german Bert Wigger.

În ultimii ani, nemții au încasat de la APIA  subvenții de peste 5 milioane de euro, cu toate acestea fermierii străini au declarat că au pierderi uriașe, de la 300.000 de euro până la un milion de euro pe an, și că nu reușesc să aducă fermele pe profit. Într-un singur an, nemții și-au declarat profitul, în 2012. Ori subvențiile uriașe nu-i ajută să-și redreseze fermele, ori cheltuielile sunt așa de mari încât nu fac profit și dacă, totuși, fac profit, întrebarea de bun simț este: unde se duce acest profit?

În topul celor mai bogati fermieri din Iași sunt și primari. Pe locul 3, pentru anul trecut, se află  S.C. Agrocomplex Lunca Pașcani, controlată de familia primarului Dumitru Pantazi de la Pașcani, care a primit de la APIA 5,7 milioane de lei pentru administrarea a 3.312 hectare de teren agricol. S.C. Agricola 96 S.A. a obținut 4 milioane de lei din subventii, iar S.C. Panifcom S.R.L., controlată de familia Holicov, 3,4 milioane de lei.

Pe locurile 6 si 7 sunt firmele Agrocom Strunga S.A., care aparține omului de afaceri Florin Stegariu și Moldova Țigănași, proprietatea lui Aurel Placinschi, cu peste 2 milioane de lei încasate pentru suprafețe cuprinse între 2.000 si 3.000 ha. S.C. Agromec Movileni S.A. a obtinut subvenții în valoare de 1,8 milioane de lei, iar S.C. Agralmixt S.A., 1,5 milioane de lei pentru 1.725 ha pe care le administrează.

Pe locul 10 in topul celor mai bogați fermieri din judet este proprietarul S.C. Agrofruct Plugari care a primit subvenții de aproximativ 1,3 milioane de lei. Cel din urmă era pe primele 3 pozitii în anii precedenți din punct de vedere al subvențiilor încasate de la APIA.

Sursa: APIA, Bună ziua, Iași

Vizualizat: 10711 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii