Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN ȘEF APIA: SUNT FERMIERI BLOCAȚI DEOCAMDATĂ LA PLATA AVANSULUI APIA!

Publicat: 18 noiembrie 2018 - 09:56
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PLATA AVANS SUBVENȚII APIA! În acest moment, sunt fermieri blocați la plata avansului din subvențiile aferente anului 2018, a declarat Ionel Partene, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vrancea. Fermierii blocați la plată sunt cei aflați în control clasic sau prin teledetecție, spune aceeași sursă. Situația este la fel în toată țara, banii fiind virați în conturi de APIA Aparat Central

Sunt circa 3.600 de fermieri blocați (fermieri doar din județul Vrancea, la nivelul țării numărul este mult mai mare n.r.) deocamdată la plată, fermieri supuși diferitelor forme de control, precum şi fermieri impactați de zone cu teledetecție; deci în perioada imediat următoare, așteptăm rapoartele de la prestator, urmând ca şi pentru fermierii din teledetecție să poată fi rezolvate dosarele, să intre la plată, a declarat Ionel Partene, șeful APIA Vrancea, pentru Express Sud-Est.

Situația este aceeași în toată țară, plata subvențiilor, implicit a avansului din subvenții, este făcută de APIA Aparat Central. Fermierii care sunt în eșantionul de control ar urma să intre pe listele de plată pe măsură ce sunt introduse în sistem rapoartele de control și dosarele clarificate. Mai sunt însă și cazuri în care fermierii care au depus cererea unică de plată pentru 2018 să nu primească niciun leu.

Sunt o parte din dosare care sunt caz închis sau închis cu decizie negativă; dosare care nu au fost eligibile sunt 115 ( numărul de dosare precizat este la nivelul județului Vrancea n.r.), a declarat șeful APIA Vrancea.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le plătește în avans fermierilor români, care au depus cererea unică pentru anul 2018, 70% din cuantumul pe hectar al plăților directe pe suprafață și același procent le este achitat și crescătorilor de ovine și/sau caprine din sprijinul cuplat. Valorile pe hectar și pe cap de animal sunt în euro, dar fermierii vor primi în lei sumele care li se cuvin la un curs leu-euro anunțat oficial de APIA. Plata avansului la subvenția pe suprafață a fost demarat de APIA pe data de 16 octombrie 2018, iar plata avansului la sprijinul cuplat ovine/caprine, pe data de 5 noiembrie 2018.

CUNTUMUL PE HECTAR ȘI PE CAP DE ANIMAL PENTRU TOATE SCHEMELE DE PLATĂ PENTRU CARE APIA ACHITĂ AVANS LE AVEȚI AICI: TOATE SCHEMELE DE PLATĂ din AGRICULTURĂ pentru care APIA PLĂTEȘTE AVANSUL 2018!

 

Vizualizat: 16686 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Emiltoma
|
11. 18, 2018. Sunday 18:43
Nici în Dâmbovița până astăzi nu sunt in cont acești bani
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii