Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN ȘEF APIA AVERTIZEAZĂ FERMIERII CARE CER SUBVENȚIA PENTRU PĂȘUNI!

Publicat: 27 ianuarie 2019 - 15:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SĂ NU VĂ PRINDĂ APIA CU PĂȘUNEA NECOSITĂ! Fermierii care solicită subvenția pentru pășuni în acest an, mai ales cei care au și angajamente pentru pachete de agro-mediu, trebuie să fie foarte atenți să nu fie prinși cu pășunea necosită la un control al funcționarilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).  Prin ultimele modificări, există un termen de care atârnă toate subvențiile pe suprafață solicitate de fermieri.

Prin ultimele modificări din legislație, fermierii care vor să beneficieze de subvenția pe suprafață, indiferent că este vorba de terenuri agricole sau pășuni, trebuie să aibă până la 1 august minim o lucrare agricolă executată pe aceste suprafețe. Care este problema? Controlul APIA, conform unui ordin administrativ al ministrului agriculturii, Petre Daea, începe la 1 iulie, iar dacă în eșantionul de control sunt fermieri care solicită subvenția pentru pășune și care au obligația să o cosească după data de 1 iulie, riscul să fie prinși cu pășunea necosită, deci cu nicio lucrare agricolă executată, este mare. Șeful APIA Hunedoara le atrage atenția să nu amâne cositul ca nu cumva să riște să-și piardă, nu doar subvenția pe pășune, toate subvențiile.

Acum două zile a apărut un ordin al ministrului agriculturii prin care se fac precizări vizavi de condițiile în care se vor acorda în anul 2019 aceste subvenții. (...) Calendarul pentru plata subvențiilor APIA, stabilit prin ordin al ministrului agriculturii, a rămas neschimbat.

Depunerea cererii unice de plată se face între 1 martie și 15 mai, controlul 1 iulie - 30 septembrie, avansul la subvenții 15 octombrie - 30 noiembrie și plățile finale 1 decembrie - 30 iunie, respectiv 31 martie, anul 2020. Dar sunt câteva lucruri importante care au apărut și acest ordin al ministrului clarifică un aspect care până acum a fost lăsat un pic în bătaia vântului în ceea ce privește termenele. Se știe că pentru a beneficia de subvenții de la APIA este necesar - pe terenurile arabile, pe pășuni - să facă fermierul cel puțin o lucrare agricolă.

Acum, dacă termenul de control începe la 1 iulie sunt scheme de plată la care trebuie respectat un termen. De exemplu, pășunile să fie cosite numai după 1 iulie. Dar nu se spune până când (în lege nu este precizat un termen până când pot fi cosite pășunile n.r.). Nespunând acest lucru, dacă eșantionarea este făcută pe un fermier care are astfel de pășuni, el poate să spună: păi, am respectat condiția dumneavoastră, o să cosesc după 1 iulie, dar în august. Și noi mergem în 1 iulie în control sau în august, când el nu a cosit. Și dacă nu a cosit unde să-l încadrăm. Dar în acest ordin este specificat că până la data de 1 august a acestui an 2019 trebuie executată cel puțin o lucrare pe fiecare parcelă. Neexcutându-se această lucrare, cererea fermierului devine inadmisibilă și nu se plătește. Întreaga cerere nu se plătește! Fermierii care au agro-mediu trebuie să cosească neapărat între 1 iulie și 1 august, a declarat Ioan Marcel Socol, director executiv Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Hunedoara, pentru emisiunea Satul hunedorean.

Vizualizat: 7224 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii