Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN MILION de LEI SUBVENȚII ÎNCASATE ILEGAL!

Publicat: 11 septembrie 2016 - 10:51
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DNA LA APIA.  Cu complicitatea unui secretar de primărie, nouă indivizi și-au băgat în buzunare suma uriașă de 1.100.000 de lei din banii pentru subvenții agricole. Aceștia au încasat subvenția pe suprafață pentru terenuri agricole care nu sunt în proprietatea lor și care nu sunt exploatate agricol de ei.

În timp ce fermierii adevărați așteaptă să-și încaseze drepturile bănești care li se cuvin, iar fermele lor sunt amenințate cu falimentul, din fondurile europene s-a scurs o sumă importantă în alte buzunare dornice de înavuțire. Banii au fost însușiți prin fals.

Potrivit comunicatului emis de Direcția Națională Anticorupție, în perioada 2009 – 2014, Olimpiu Ioan Onacă, secretarul primăriei din comuna Iara, județul Cluj, a eliberat mai multe adeverințe false care au fost folosite ulterior de către nouă persoane, la obținerea de fonduri europene, acordate în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru suprafețe de teren agricole, pe care aceștia nu le dețineau în realitate.

Până în prezent s-a stabilit că cele nouă persoane beneficiare a fondurilor europene au obținut  peste 1.100.000 lei.

O mică parte din sumele încasate în mod nelegal de către beneficiari a fost restituită către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, după identificarea neregulilor de către această agenție.

Pentru serviciile făcute, Olimpiu Ioan Onacă a solicitat și a primit de la două dintre persoanele beneficiare de fonduri europene, cu titlu de mită, suma de 37.200 lei, pentru punerea la dispoziția acestora a documentelor falsificate. Suma de bani menționată anterior a fost plătită de cei doi beneficiari în anul 2015, în două tranșe, imediat după primirea fondurilor nerambursabile.

Totodată, în timpul desfășurării anchetei penale, inculpatul Onacă Olimpiu Ioan a făcut demersuri pentru influențarea comportamentului celorlalte persoane implicate în prezentul dosar. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Olimpiu Ioan Onacă a fost dus de procurori în fața judecătorilor Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Secretarul primăriei este acuzat de luare de mită, complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și
fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

(Sursa: Direcția Națională Anticorupție)

Vizualizat: 6608 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Adi
|
09. 11, 2016. Sunday 15:06

Mai sunt sute de astfel de exemple nedescoperite.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii