Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

UN FERMIER SAS din ROMÂNIA a dat MAREA LOVITURĂ: UN MILION de EURO dintr-o SINGURĂ SUBVENȚIE!

Publicat: 24 august 2016 - 12:25
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AVEREA CARE I-A CĂZUT ÎN BRAȚE DE LA APIA! Un fermier sas din Brașov a dat MAREA LOVITURĂ! Agricultorul a încasat aproape un milion de euro dintr-o singură subvenție agricolă! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) l-a făcut cu o avere impresionantă printr-o simplă cerere unică de plată! Am câștigat la loto deși nu am jucat, declară fermierul, în exclusivitate pentru AGROINFO!

Sunt mulți fermieri care mă invidiază și fabricile cu care lucrez, unde livrez cartofi, au ajuns să mă invidieze! Eu nu am crezut că voi încasa această sumă uriașă din subvenții agricole până nu mi-am văzut banii în cont. Când APIA mi-a virat banii în cont, abia atunci am zis că e adevărat, declară fermierul norocos, exclusiv pentru AGROINFO.

Să nu vă imaginați că acest fermier deține mii de hectare de teren arabil în România sau că ar fi unul dintre marii fermieri, cu un lanț alimentar integrat, cu mii de capete de animale. Nici vorbă! Este un fermier care muncește și se încadrează mai degrabă în categoria agricultorilor de condiție medie. Norocul i-a surâs însă din plin anul acesta!

Cu rădăcini în altă parte decât România, fermierul cu origini de sas, Eugen Truetsch, a lovit nu mai puțin de 837.143,8 euro. Este suma exactă încasată de fermier dintr-o singură subvenție! Eugen Truetsch, sas get beget, cum îi place să spună, administrează firma AGRO-ZOO TRUETSCH din Râșnov, județul Brașov.

Agricultorul a încasat aproape un milion de euro pentru o suprafață cultivată de 74,34 ha de teren arabil. Ce a cultivat fermierul? Nimic spectaculos! O cultură banală de cartofi care sunt folosiți pentru fabricarea chipsurilor. Concret, schema de plată solicitată pentru această suprafață, în campania agricolă 2015, a fost sprijinul cuplat pentru cartoful timpuriu pentru industrializare.

Această subvenție este uriașă: 11.257,47 euro/ha. Dacă inițial cuantumul estimat pentru această subvenție era 700 de euro/ha, suma a crescut uluitor pentru că numărul hectarelor eligibile pentru această schemă de plată s-au restrâns foarte tare. Criteriile de eligibilitate au fost stricte și puțini fermieri români au reușit să le îndeplinească. Ghinionul i-a încolțit tocmai pe marii cultivatori de cartofi din România. Mulți dintre ei nu au luat niciun leu din sprijinul cuplat!

Potrivit datelor furnizate nouă de APIA, sunt doar 70 de fermieri din România care încasează sprijinul cuplat pentru cartoful timpuriu pentru industrializare, pentru campania agricolă 2015. Plafonul sau bugetul alocat pentru această subvenție, 15.750.000 de euro, se împarte doar între acești fermieri. 

Printre ei, și norocosul fermier Eugen Truetsch, care ar fi și primul în acest top al fermierilor cu subvenții uriașe. Agricultorul cultivă pe 90 ha cartof industrial și cartof pentru consum din soiurile Lady Rozetta, Red Lady, Opal, soiuri noi, mai puțin cunoscute și mai puțin cultivate la noi.

Cultiv soiurile pe care mi le cer fabricile pentru chipsuri, ne spune agricultorul.

În ordinea sumelor uriașe încasate din subvenții, al doilea fermier român care lovește o avere nu atât de mare, dar considerabilă este Gabriel Ungureanu, tot cultivator de cartofi, tot din zona Brașov. Fermierul are întreprindere individuală și încasează 164.000 de euro sprijin cuplat pentru cartoful timpuriu pentru industrializare.

Iată și criteriile de eligibilitate pentru această subvenție, așa cum sunt prevăzute în lege!

Sprijinul cuplat pentru cultura de cartofi timpurii, semitimpurii şi de vară pentru industrializare se acordă fermierilor activi care: 
a)  cultivă cartofi timpurii, semitimpurii şi de vară pentru industrializare; 
b)  fac dovada comercializării unei producţii minime de 12,5 tone/ha, pe bază de contract cu o unitate de procesare înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008, pe care îl prezintă la APIA împreună cu factura fiscală până la data de 1 octombrie a anului de cerere; fac dovada comercializării producţiei contractate, pe baza facturii fiscale sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, în cazul persoanelor fizice, care se depun la APIA până la data de 30 octombrie a anului de cerere. 

Pentru cultura înfiinţată începând cu anul de cerere 2016, fermierii trebuie să facă dovada că utilizează sămânţa certificată oficial din categoriile Prebază, Bază şi Certificată, în conformitate cu Legea nr. 266/2002 şi cu Ordinul nr. 1.266/2005. 

Documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea "sămânţă admisă" pentru însămânţare" sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea "Necesar propriu" şi "Interzisă comercializarea" sau Documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate se prezintă la APIA până la data de 1 august a anului de cerere.

Vizualizat: 22125 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL DE ASTĂZI AL PREMIERULUI pentru FERMIERI!

ANUNȚUL DE ASTĂZI AL PREMIERULUI pentru FERMIERI!

25 februarie 2021 - 18:35

PROGRAM AJUTOR FERMIERI! Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat astăzi că va aloca sume pentru finanțarea unui nou program de sprijinire a fermierilor români.

CALENDARUL DE CARE DEPINDE PLATA ANT, SUBVENȚIA APIA MICĂ!

CALENDARUL DE CARE DEPINDE PLATA ANT, SUBVENȚIA APIA MICĂ!

25 februarie 2021 - 12:50

PLATA APIA CEA MAI AȘTEPTATĂ! Crescătorii români de animale, mai ales cei mici, așteaptă cu nerăbdare ca Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să le achite ajutorul național tranzitoriu, ANT, botezată de ei, subvenția mică. AGROINFO este întrebat de câteva ori pe zi când intră ANT la plată. Pentru că micii crescători nu au priceput de ce APIA nu poate începe plățile aferente anului 2020 deși suntem imediat în martie 2021, le prezentăm calendarul de care depinde plata acestei subvenții.

PREȘEDINTE COMISIE AGRICULTURĂ: I-AU MINȚIT PE FERMIERI ÎNTR-UN MOD INCALIFICABIL!

PREȘEDINTE COMISIE AGRICULTURĂ: I-AU MINȚIT PE FERMIERI ÎNTR-UN MOD INCALIFICABIL!

25 februarie 2021 - 10:19

AJUTOARE FERMIERI. Nu știu ce credibilitate mai are domnul Oros în fața cuiva. I-au mințit pe fermieri într-un mod incalificabil. Oamenii nu au mai căutat surse alternative pentru diminuarea pierderilor, la bănci, de exemplu, pentru că au crezut în cele spuse de Oros. Și el a mințit, acuză președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, referindu-se la plata ajutoarelor la secetă promise fermierilor pentru culturile din primăvară, dar care nu au fost incluse în bugetul MADR pentru acest an.

DUPĂ ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI, URMEAZĂ LEGI!

DUPĂ ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI, URMEAZĂ LEGI!

25 februarie 2021 - 09:19

CREȘTEREA PORCULUI ÎN ROMÂNIA! Ordinul MADR maxim 5 porci în gospodăriile țărănești a fost pus în debzatere de Minsterul Agriculturii pentru a stârni o discuție care trebuie concretizată în legi pentru stabilirea regulilor creșterii porcului în România, în așa fel încât să fie stopată răspândirea pestei porcine africane și să fie relansat acest sector, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros. Nu voi ceda în fața samsarilor, avertizează șeful MADR. Ordinul MADR nu a fost deocamdată retras din consultare publică.

UN MILIARD DE EURO pentru PLATA ACESTOR SUBVENȚII APIA!

UN MILIARD DE EURO pentru PLATA ACESTOR SUBVENȚII APIA!

25 februarie 2021 - 07:45

SUBVENȚII APIA 2021-2022. Un miliard de euro este alocat pentru plata subvențiilor APIA acordate fermierilor anul acesta și anul viitor pe măsurile de dezvoltare rurală, Măsura 10 Agro-mediu și climă, Măsura 11 Agricultură ecologică și Măsura 13 Zone care se confruntă cu constrângeri naturale și alte constrângeri specifice. Sunt plățile compensatorii ale fermierilor. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Adrian Oros, marți seara, la Agro TV.

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

24 februarie 2021 - 23:25

ORDINUL SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022. Dan Sergiu Moroșanu, fost coordonator Serviciu Măsuri Specifice APIA Bacău, actualmente pensionar, a transmis către AGROINFO opinia sa de specialist APIA cu privire la modificările făcute peste noapte la proiectul de Ordin MADR pentru stabilirea condițiilor de eligibilitate pentru subvențiile agricole din acest an. În urma modificărilor, a rezultat un Ordin MADR care încurajează furtul, susține specialistul APIA.

SUBVENȚIILE APIA, ACORDATE DOAR PE FACTURĂ ȘI LEGATE DE PRODUCȚIE?

SUBVENȚIILE APIA, ACORDATE DOAR PE FACTURĂ ȘI LEGATE DE PRODUCȚIE?

24 februarie 2021 - 21:35

SUBVENȚII APIA. Propunerea făcută de ministrul agriculturii, Adrian Oros, pentru condițiile care ar trebui impuse la acordarea subvențiilor din agricultură, subvenții pe factură și legate de producție. Așa ar fi evitată fraudarea banilor alocați pentru plata subvențiilor, dar și alte probleme legate de terenurile agricole luate în arendă de fermieri, spune ministrul agriculturii.

DECIZIA DE ASTĂZI A GUVERNULUI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

DECIZIA DE ASTĂZI A GUVERNULUI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

24 februarie 2021 - 20:43

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR APROBATĂ! Guvernul a adoptat astăzi, în ședință, Ordonanța de Urgență pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

CREȘTE AJUTORUL PENTRU TINERI FERMIERI LA 70.000 DE EURO! CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE PENTRU ACEȘTI BANI!

CREȘTE AJUTORUL PENTRU TINERI FERMIERI LA 70.000 DE EURO! CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE PENTRU ACEȘTI BANI!

24 februarie 2021 - 11:21

SPRIJIN INSTALARE TÂNĂR FERMIER 2021-2022. Sprijinul pentru tinerii fermieri, submăsura 6.1, crește anul acesta la 70.000 de euro/fermă. Această sumă este însă pentru fermele mari. Pentru fermele mai mici, ajutorul maxim va fi de 60.000 de euro/fermă, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, marți seara, la Agro TV. Ce condiții trebuie însă îndeplinite pentru încasarea acestor bani? Anul trecut, sprijinul pentru tinerii fermieri a fost de maxim 50.000 de euro/fermă.

AJUTOR MAXIM DE 1,5 MILIOANE EURO/FERMĂ pentru FERMELE ZOOTEHNICE!

AJUTOR MAXIM DE 1,5 MILIOANE EURO/FERMĂ pentru FERMELE ZOOTEHNICE!

24 februarie 2021 - 10:45

AJUTOARE EUROPENE 2021-2022! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că a alocat 760 de milioane de euro, pentru cei doi ani de tranziție 2021-2022, pentru ajutoarele acordate fermierilor pentru investiții în exploatațiile agricole. Ajutorul pentru achiziții simple de utilaje agricole și de irigații se ridică la 350.000 de euro, iar ajutorul maxim pentru investiții în ferme zootehnice, legume în spații protejate, cooperative este de 1,5 milioane de euro, a spus șeful MADR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Timaru
|
08. 25, 2016. Thursday 01:37

Referitor la conditiile de eligibilitate la punctul a) soiurile la cartoful chips sunt si timpuriu dar marea majoritate sunt soiuri tarziu.Cum se face dovada daca este timpuriu sau tarziu? Poate cu factura care este emisa pana la 30 octombrie? Cu regula actuala daca ramana un singur fermier eligibil pt anul 2016 suma de 15.750.000 euro revine lui.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii