Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ULTIMELE VEȘTI despre SPRIJINUL CUPLAT!

Publicat: 01 februarie 2017 - 18:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MINISTRUL AGRICULTURII INVITĂ FERMIERII LA BRUXELLES! Zi de FOC la Ministerul Agriculturii! Liderii fermierilor români au discutat cu ministrul agriculturii, Petre Daea, și cu secretarul de stat Alexandru Potor despre sprijinul cuplat, acordat atât fermierilor din zootehnie, cât și celor din vegetal.

Negocierile de la Bruxelles, de pe 8 februarie 2017, privesc continuarea acordării acestei scheme de plată, sprijin cuplat, pentru fermierii români și în campania 2017. Pentru campania 2016, pentru care fermierii români au depus deja cererile unice, au solicitat deja acest sprijin cuplat, lucrurile ar fi bătute în cuie. Concret, nu s-ar pune niciun fel de probleme în achitarea acestui sprijin pentru campania 2016.

Comisia Europeană ar sta pe gânduri dacă să le mai acorde fermierilor români acest sprijin și în 2017. Fermierii români au încasat sume impresionante pentru campania 2015, cca 900 de euro/cap de vacă de lapte, 1.200 de euro/cap de vită de carne. Cât privește sprijinul cuplat acordat pentru diferite culturi, sumele au ajuns și la cca 24.000 de euro/ha dacă ne referim la cartoful de sămânță.

Emil Dumitru, liderul Federației Pro Agro, a participat la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii.

Am stabilit că este nevoie și de niște date de la asociațiile profesionale care să-l susțină pe domnul Potor la întâlnirea de la Bruxelles, de pe 8 februarie. Domnul ministru vrea să coopeteze în delegația României pentru Bruxelles și reprezentanți ai fermierilor, alături de reprezentanții Ministerului Agriculturii. Nu cred că a mai existat în istorie o astfel de abordare.

Trebuie să argumentăm foarte clar de ce am notificat sprijinul pentru bovine de lapte, bovine de carne și ovine și să venim cu argumente credibile pentru menținerea sprijinului cuplat zootehnic pentru anul 2017.

Pentru sprijinul cuplat din 2016, așa cum știm, este adoptat programul de guvernare. Înțeleg că la 1 martie se vor efectua plățile (plata subvențiilor aferente campaniei 2016 n.r) și pentru sectorul vegetal și pentru sectorul zootehnic, declară Emil Dumitru, liderul Federației Pro Agro, exclusiv pentru AGROINFO.

Sprijinul cuplat pentru 2016 care urmează să fie achitat fermierilor români până la data de 1 martie 2017 nu ar fi intrat în dezbaterea de la Ministerul Agriculturii și această schemă de plată nu ar fi în pericol de a nu fi achitată.

Sprijinul cuplat din 2016 a fost notificat în 2013 la Comisia Europeană. Nu face obiectul niciunei discuții legat de vreo corecție sau vreo obiecție a Comisiei Europene. Sprijinul cuplat din 2015, care a fost plătit deja fermierilor, și cel din 2016 care urmează să fie achitat fermierilor români au fost acordate conform regulamentelor europene. Acolo este o prevedere expresă care spune că un stat membru poate da până la maxim de 10 ori sprijinul notificat în condițiile în care se încadrează în alocarea bugetară notificată. Și noi ne-am încadrat și nu a fost niciun fel de încălcare a literei regulamentului, subliniază Dumitru.

Cu alte cuvinte, la acest moment, nu se pune vreo problemă legată de sprijinul cuplat aferent anului 2016! Potrivit liderului Pro Agro, discuțiile de la Bruxelles vor fi doar despre sprijinul cuplat acordat în agricultură, atât în zootehnie, cât și în vegetal.

România va trebui să convingă Comisia Europeană să nu vitregească fermierul român de acest sprijin. Oricum, au beneficiat foarte puțini fermieri de această schemă de plată, pentru că au fost tot felul de criterii de eligibilitate, care au permis ca un număr mic de fermieri să beneficieze de sprijin. De asta au fost și sumele atât de mari, mai spune liderul Pro Agro.
Vizualizat: 9703 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

09 iulie 2020 - 10:42

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

08 iulie 2020 - 11:11

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii