Adama
Vinasa Rompak

ULTIMELE VEȘTI de la BRUXELLES! UN MILIARD de EURO pentru AGRICULTORI!

Publicat: 30 octombrie 2017 - 13:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT OFICIAL COMISIA EUROPEANĂ! Un miliard de euro va fi investit pentru creșterea durabilității agriculturii, alimentației mai sănătoase și a diversității teritoriilor rurale, un loc mai bun de a trăi și de a lucra, pentru proiecte de cercetare și inovare și pentru atragerea tinerilor în agricultură, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat.

Pe 27 octombrie 2017 a fost prezentat noul program de lucru Orizont 2020 al UE, care include o investiție de 1 miliard EUR pentru cunoașterea și inovarea în agricultură, alimentație și produse alimentare.

În scopul creșterii durabilității agriculturii, alimentației mai sănătoase și a diversității teritoriilor rurale, un loc mai bun de a trăi și de a lucra, vor fi disponibile fonduri pentru proiecte de cercetare și inovare care contribuie la protejarea ecosistemului, cultivarea solurilor, valorificarea resurselor genetice și adaptarea la schimbările climatice.

Proiectele care promovează o nouă generație de actori rurali și lanțuri de valori care sunt mai bine conectate, mai verzi, mai circulare și mai bine susținute de un nou set de politici modernizate vor beneficia, de asemenea, de noua finanțare.

Orizont 2020 este programul-cadru al UE pentru cercetare și inovare, iar noul program de lucru acoperă ultimii trei ani ai programului din 2018-2020. Posibilitățile de finanțare a programelor legate de agricultură și dezvoltarea rurală se află în principal în subiectele (cunoscute ca "apeluri") de securitate alimentară durabilă și de renaștere rurală, cu unele oportunități suplimentare în cadrul rubricii privind tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC).

Aceste solicitări se bazează pe abordarea strategică pe termen lung a cercetării și inovării agricole a UE publicată în 2016. Prioritățile lor sunt, de asemenea, aliniate puternic la obiectivele actuale și viitoare ale politicii agricole comune. Aceasta include ajutarea sectorului agricol să devină mai inteligent, mai rezistent și durabil din punct de vedere ecologic, încurajând mai mulți tineri să se implice în agricultură și în viața rurală și prin consolidarea vieții socio-economice în zonele rurale.

Începând cu 2014, programele de cercetare și inovare agricolă au fost derulate pe baza așa-numitei abordări "multi-actori", în cadrul căreia oamenii de știință, fermierii și alte părți interesate se alătură echipei pentru a crea soluții la problemele reale întâlnite în domeniu. Au fost deja lansate peste 60 de proiecte multi-actori, inclusiv 17 rețele tematice, care arată în mod clar că această abordare poate aduce noi părți în domeniul mai larg de cercetare și inovare, cu un mare succes.

Acest nou program de lucru dublează investiția totală în proiectele Orizont 2020, ajungând la un miliard de euro distribuit prin intermediul a 180 de granturi în cei șapte ani ai programului Orizont 2020. După cum a spus comisarul pentru dezvoltare rurală, Phil Hogan, la Agenția pentru Inovare de la Lisabona Summit-ul de la Lisabona, din 11-12 octombrie,"acest lucru reprezintă un efort fără precedent pentru a pune agricultorii în fruntea inovării ".

CUM SE ÎMPARTE MILIARDUL DE EURO!

753 de milioane de euro sunt alocate pentru securitate alimentară în scopul utilizării mai durabile a resurselor și producției de alimente mai bune, construind în special ecosisteme și resurse naturale mai bine gestionate. Îmbunătățirea gestionării ecosistemelor poate contribui la combaterea dăunătorilor și a bolilor în moduri durabile, scăderea cantităților de substanțe chimice sau utilizarea de antimicrobiene.

Din 753 de milioane de euro, 75 de milioane de euro sunt alocate pentru gestionarea solului, inclusiv crearea unui program comun european de gestionare a solului în valoare de 40 milioane euro, ca o contribuție majoră la eforturile de atenuare a schimbărilor climatice. Acest lucru va fi pus în aplicare în tandem cu o inițiativă globală pentru cercetarea solului. Dincolo de soluri, programul de lucru investește, de asemenea, 45 de milioane de euro în sisteme de agricultură inteligente pentru mediul înconjurător și climă, precum și 63 de milioane de euro în resurse de reproducere și genetică. Apelul va sprijini, de asemenea, activitățile de cooperare internațională, în special cu China și Africa (112 milioane EUR).

263 milioane de euro sunt pentru promovarea comunităților rurale și a lanțurilor de valori mai inteligente, mai tinere, mai ecologice, mai circulare și mai bine conectate.

Aproximativ 100 de milioane de euro sunt dedicate activităților desfășurate atât în cadrul RUR, cât și în partea TIC a programului de lucru axat pe adoptarea și dezvoltarea tehnologiilor digitale în mediul rural și pe explorarea impactului acestor schimbări asupra pregătirii pentru viitor.

Aproape 100 de milioane de euro vor fi, de asemenea, investite în inovare în lanțurile de valori, cu accent pe bioeconomia circulară. Aceasta va fi o sursă de oportunitate pentru noile întreprinderi și industrii care cresc bunăstarea în zonele rurale. Apelul RUR va oferi, de asemenea, finanțare în valoare de 60 de milioane de euro pentru proiecte care vor contribui la modernizarea politicilor în favoarea așa-numitei reînnoiri a generațiilor (adică creșterea numărului de tineri interesați de agricultură și de mediul rural în general), creșterea capacității de adaptare la schimbările climatice și socio- schimbările economice și o mai bună protecție a mediului. În fine, se va investi și în dezvoltarea în continuare a sistemelor de schimb de cunoștințe și de inovare.

Mai multe informații despre oportunitățile de cercetare și inovare în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale sunt disponibile în cadrul Proiectului "Ombudsmanul 2020" 2 Infoweek la Bruxelles în perioada 14-17 noiembrie 2017. Săptămâna include un eveniment politic la nivel înalt privind digitizarea agriculturii și a lanțurilor de valori alimentare .

Vizualizat: 6865 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii