Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ULTIMELE VEȘTI de la BRUXELLES! UN MILIARD de EURO pentru AGRICULTORI!

Publicat: 30 octombrie 2017 - 13:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT OFICIAL COMISIA EUROPEANĂ! Un miliard de euro va fi investit pentru creșterea durabilității agriculturii, alimentației mai sănătoase și a diversității teritoriilor rurale, un loc mai bun de a trăi și de a lucra, pentru proiecte de cercetare și inovare și pentru atragerea tinerilor în agricultură, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat.

Pe 27 octombrie 2017 a fost prezentat noul program de lucru Orizont 2020 al UE, care include o investiție de 1 miliard EUR pentru cunoașterea și inovarea în agricultură, alimentație și produse alimentare.

În scopul creșterii durabilității agriculturii, alimentației mai sănătoase și a diversității teritoriilor rurale, un loc mai bun de a trăi și de a lucra, vor fi disponibile fonduri pentru proiecte de cercetare și inovare care contribuie la protejarea ecosistemului, cultivarea solurilor, valorificarea resurselor genetice și adaptarea la schimbările climatice.

Proiectele care promovează o nouă generație de actori rurali și lanțuri de valori care sunt mai bine conectate, mai verzi, mai circulare și mai bine susținute de un nou set de politici modernizate vor beneficia, de asemenea, de noua finanțare.

Orizont 2020 este programul-cadru al UE pentru cercetare și inovare, iar noul program de lucru acoperă ultimii trei ani ai programului din 2018-2020. Posibilitățile de finanțare a programelor legate de agricultură și dezvoltarea rurală se află în principal în subiectele (cunoscute ca "apeluri") de securitate alimentară durabilă și de renaștere rurală, cu unele oportunități suplimentare în cadrul rubricii privind tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC).

Aceste solicitări se bazează pe abordarea strategică pe termen lung a cercetării și inovării agricole a UE publicată în 2016. Prioritățile lor sunt, de asemenea, aliniate puternic la obiectivele actuale și viitoare ale politicii agricole comune. Aceasta include ajutarea sectorului agricol să devină mai inteligent, mai rezistent și durabil din punct de vedere ecologic, încurajând mai mulți tineri să se implice în agricultură și în viața rurală și prin consolidarea vieții socio-economice în zonele rurale.

Începând cu 2014, programele de cercetare și inovare agricolă au fost derulate pe baza așa-numitei abordări "multi-actori", în cadrul căreia oamenii de știință, fermierii și alte părți interesate se alătură echipei pentru a crea soluții la problemele reale întâlnite în domeniu. Au fost deja lansate peste 60 de proiecte multi-actori, inclusiv 17 rețele tematice, care arată în mod clar că această abordare poate aduce noi părți în domeniul mai larg de cercetare și inovare, cu un mare succes.

Acest nou program de lucru dublează investiția totală în proiectele Orizont 2020, ajungând la un miliard de euro distribuit prin intermediul a 180 de granturi în cei șapte ani ai programului Orizont 2020. După cum a spus comisarul pentru dezvoltare rurală, Phil Hogan, la Agenția pentru Inovare de la Lisabona Summit-ul de la Lisabona, din 11-12 octombrie,"acest lucru reprezintă un efort fără precedent pentru a pune agricultorii în fruntea inovării ".

CUM SE ÎMPARTE MILIARDUL DE EURO!

753 de milioane de euro sunt alocate pentru securitate alimentară în scopul utilizării mai durabile a resurselor și producției de alimente mai bune, construind în special ecosisteme și resurse naturale mai bine gestionate. Îmbunătățirea gestionării ecosistemelor poate contribui la combaterea dăunătorilor și a bolilor în moduri durabile, scăderea cantităților de substanțe chimice sau utilizarea de antimicrobiene.

Din 753 de milioane de euro, 75 de milioane de euro sunt alocate pentru gestionarea solului, inclusiv crearea unui program comun european de gestionare a solului în valoare de 40 milioane euro, ca o contribuție majoră la eforturile de atenuare a schimbărilor climatice. Acest lucru va fi pus în aplicare în tandem cu o inițiativă globală pentru cercetarea solului. Dincolo de soluri, programul de lucru investește, de asemenea, 45 de milioane de euro în sisteme de agricultură inteligente pentru mediul înconjurător și climă, precum și 63 de milioane de euro în resurse de reproducere și genetică. Apelul va sprijini, de asemenea, activitățile de cooperare internațională, în special cu China și Africa (112 milioane EUR).

263 milioane de euro sunt pentru promovarea comunităților rurale și a lanțurilor de valori mai inteligente, mai tinere, mai ecologice, mai circulare și mai bine conectate.

Aproximativ 100 de milioane de euro sunt dedicate activităților desfășurate atât în cadrul RUR, cât și în partea TIC a programului de lucru axat pe adoptarea și dezvoltarea tehnologiilor digitale în mediul rural și pe explorarea impactului acestor schimbări asupra pregătirii pentru viitor.

Aproape 100 de milioane de euro vor fi, de asemenea, investite în inovare în lanțurile de valori, cu accent pe bioeconomia circulară. Aceasta va fi o sursă de oportunitate pentru noile întreprinderi și industrii care cresc bunăstarea în zonele rurale. Apelul RUR va oferi, de asemenea, finanțare în valoare de 60 de milioane de euro pentru proiecte care vor contribui la modernizarea politicilor în favoarea așa-numitei reînnoiri a generațiilor (adică creșterea numărului de tineri interesați de agricultură și de mediul rural în general), creșterea capacității de adaptare la schimbările climatice și socio- schimbările economice și o mai bună protecție a mediului. În fine, se va investi și în dezvoltarea în continuare a sistemelor de schimb de cunoștințe și de inovare.

Mai multe informații despre oportunitățile de cercetare și inovare în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale sunt disponibile în cadrul Proiectului "Ombudsmanul 2020" 2 Infoweek la Bruxelles în perioada 14-17 noiembrie 2017. Săptămâna include un eveniment politic la nivel înalt privind digitizarea agriculturii și a lanțurilor de valori alimentare .

Vizualizat: 6554 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

URGENT APIA! TERMENE ACTE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR DE MAXIM 500 DE EURO/HA!

26 noiembrie 2020 - 07:16

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele obligatorii în decembrie 2020 pentru depunerea unor documente pentru plata subvențiilor pe hectar aferente acestui an. Cuantumul acestor subvenții ajunge și la peste 500 de euro pe hectar. Fermierii trebuie să țină seama de aceste termene limită pentru a se califica la plata subvențiilor APIA. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către APIA.

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

DNA: CONSILIER AFIR, REȚINUT PENTRU MITA PRETINSĂ UNUI TÂNĂR FERMIER!

25 noiembrie 2020 - 17:49

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au emis astăzi un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Niagu Martin Ianăș, consilier în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii DNA îl acuză de luare de mită, anunță un comunicat DNA transmis media.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii