Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ULTIMELE VEȘTI de la BRUXELLES! UN MILIARD de EURO pentru AGRICULTORI!

Publicat: 30 octombrie 2017 - 13:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT OFICIAL COMISIA EUROPEANĂ! Un miliard de euro va fi investit pentru creșterea durabilității agriculturii, alimentației mai sănătoase și a diversității teritoriilor rurale, un loc mai bun de a trăi și de a lucra, pentru proiecte de cercetare și inovare și pentru atragerea tinerilor în agricultură, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat.

Pe 27 octombrie 2017 a fost prezentat noul program de lucru Orizont 2020 al UE, care include o investiție de 1 miliard EUR pentru cunoașterea și inovarea în agricultură, alimentație și produse alimentare.

În scopul creșterii durabilității agriculturii, alimentației mai sănătoase și a diversității teritoriilor rurale, un loc mai bun de a trăi și de a lucra, vor fi disponibile fonduri pentru proiecte de cercetare și inovare care contribuie la protejarea ecosistemului, cultivarea solurilor, valorificarea resurselor genetice și adaptarea la schimbările climatice.

Proiectele care promovează o nouă generație de actori rurali și lanțuri de valori care sunt mai bine conectate, mai verzi, mai circulare și mai bine susținute de un nou set de politici modernizate vor beneficia, de asemenea, de noua finanțare.

Orizont 2020 este programul-cadru al UE pentru cercetare și inovare, iar noul program de lucru acoperă ultimii trei ani ai programului din 2018-2020. Posibilitățile de finanțare a programelor legate de agricultură și dezvoltarea rurală se află în principal în subiectele (cunoscute ca "apeluri") de securitate alimentară durabilă și de renaștere rurală, cu unele oportunități suplimentare în cadrul rubricii privind tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC).

Aceste solicitări se bazează pe abordarea strategică pe termen lung a cercetării și inovării agricole a UE publicată în 2016. Prioritățile lor sunt, de asemenea, aliniate puternic la obiectivele actuale și viitoare ale politicii agricole comune. Aceasta include ajutarea sectorului agricol să devină mai inteligent, mai rezistent și durabil din punct de vedere ecologic, încurajând mai mulți tineri să se implice în agricultură și în viața rurală și prin consolidarea vieții socio-economice în zonele rurale.

Începând cu 2014, programele de cercetare și inovare agricolă au fost derulate pe baza așa-numitei abordări "multi-actori", în cadrul căreia oamenii de știință, fermierii și alte părți interesate se alătură echipei pentru a crea soluții la problemele reale întâlnite în domeniu. Au fost deja lansate peste 60 de proiecte multi-actori, inclusiv 17 rețele tematice, care arată în mod clar că această abordare poate aduce noi părți în domeniul mai larg de cercetare și inovare, cu un mare succes.

Acest nou program de lucru dublează investiția totală în proiectele Orizont 2020, ajungând la un miliard de euro distribuit prin intermediul a 180 de granturi în cei șapte ani ai programului Orizont 2020. După cum a spus comisarul pentru dezvoltare rurală, Phil Hogan, la Agenția pentru Inovare de la Lisabona Summit-ul de la Lisabona, din 11-12 octombrie,"acest lucru reprezintă un efort fără precedent pentru a pune agricultorii în fruntea inovării ".

CUM SE ÎMPARTE MILIARDUL DE EURO!

753 de milioane de euro sunt alocate pentru securitate alimentară în scopul utilizării mai durabile a resurselor și producției de alimente mai bune, construind în special ecosisteme și resurse naturale mai bine gestionate. Îmbunătățirea gestionării ecosistemelor poate contribui la combaterea dăunătorilor și a bolilor în moduri durabile, scăderea cantităților de substanțe chimice sau utilizarea de antimicrobiene.

Din 753 de milioane de euro, 75 de milioane de euro sunt alocate pentru gestionarea solului, inclusiv crearea unui program comun european de gestionare a solului în valoare de 40 milioane euro, ca o contribuție majoră la eforturile de atenuare a schimbărilor climatice. Acest lucru va fi pus în aplicare în tandem cu o inițiativă globală pentru cercetarea solului. Dincolo de soluri, programul de lucru investește, de asemenea, 45 de milioane de euro în sisteme de agricultură inteligente pentru mediul înconjurător și climă, precum și 63 de milioane de euro în resurse de reproducere și genetică. Apelul va sprijini, de asemenea, activitățile de cooperare internațională, în special cu China și Africa (112 milioane EUR).

263 milioane de euro sunt pentru promovarea comunităților rurale și a lanțurilor de valori mai inteligente, mai tinere, mai ecologice, mai circulare și mai bine conectate.

Aproximativ 100 de milioane de euro sunt dedicate activităților desfășurate atât în cadrul RUR, cât și în partea TIC a programului de lucru axat pe adoptarea și dezvoltarea tehnologiilor digitale în mediul rural și pe explorarea impactului acestor schimbări asupra pregătirii pentru viitor.

Aproape 100 de milioane de euro vor fi, de asemenea, investite în inovare în lanțurile de valori, cu accent pe bioeconomia circulară. Aceasta va fi o sursă de oportunitate pentru noile întreprinderi și industrii care cresc bunăstarea în zonele rurale. Apelul RUR va oferi, de asemenea, finanțare în valoare de 60 de milioane de euro pentru proiecte care vor contribui la modernizarea politicilor în favoarea așa-numitei reînnoiri a generațiilor (adică creșterea numărului de tineri interesați de agricultură și de mediul rural în general), creșterea capacității de adaptare la schimbările climatice și socio- schimbările economice și o mai bună protecție a mediului. În fine, se va investi și în dezvoltarea în continuare a sistemelor de schimb de cunoștințe și de inovare.

Mai multe informații despre oportunitățile de cercetare și inovare în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale sunt disponibile în cadrul Proiectului "Ombudsmanul 2020" 2 Infoweek la Bruxelles în perioada 14-17 noiembrie 2017. Săptămâna include un eveniment politic la nivel înalt privind digitizarea agriculturii și a lanțurilor de valori alimentare .

Vizualizat: 6550 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

20 septembrie 2020 - 09:02

MODIFICARE LEGE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, doreşte modificarea legislaţiei din domeniul vânătorii, astfel încât fermierii care au terenuri ce se suprapun cu fonduri de vânătoare să le gestioneze și să poată ţine sub control problema mistreţilor care distrug culturile.

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

20 septembrie 2020 - 08:32

PRIMA PIAȚĂ A ROMÂNILOR. Sâmbătă, 19 septembrie 2020, s-a deschis în București Piaţa Românilor, fosta piaţă Colentina, fiind unicul loc unde se vor putea găsi cele mai multe alimente bio româneşti certificate, alături de produse tradiţionale şi naturale româneşti atestate.

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al  culturii de cereale păioase

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de cereale păioase

18 septembrie 2020 - 11:47

Producţia de grâu din România a scăzut brusc în acest an din cauza secetei prelungite. Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat de curând, pentru presa internaţională, că în 10 din 41 de judeţe administrative culturile agricole au fost deteriorate, ajungându-se la daune de până la 100%, în anumite zone. 

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

17 septembrie 2020 - 10:46

Acum trei ani, Franţa şi-a stabilit obiectivul de a interzice complet glifosatul în 2023, înainte ca preşedintele Emmanuel Macron să declare că acest lucru nu este posibil.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii