Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ULTIMA ORĂ DE LA GUVERN! BANI pentru PLĂȚILE FERMIERILOR!

Publicat: 28 noiembrie 2019 - 20:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUMĂ APROBATĂ DE GUVERN. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat, în această seară, că a fost aprobată suma de 70 de milioane de lei pentru plățile care trebuie făcute către fermierii care beneficiază de ajutorul de minimis la tomate. Cuantumul ajutorului este de 3.000 de euro pentru 1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate.

Un program cu care se lăuda fostul Guvern PSD,  la care tot făcea referire, dar pentru care nu a lăsat bani este Programul Tomata. În rectificarea bugetară pentru anul 2019 a trebuit să includem 70 de milioane de lei pentru Programul Tomata, ca să fie făcute aceste decontări, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, după ședința Guvernului, ținută joi, 28 noiembrie 2019, de la ora 17.

Condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească, în acest moment, pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru tomate sunt:

•Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;
•Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;
•Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Anul acesta, ca să-și încaseze ajutorul, fermierii înscriși în acest program au avut obligația de a comercializa cantitatea minimă de tomate până la data de 15 iunie.

Ajutorul de minimis pentru roșii cultivate în spații protejate a fost gândit de fosta guvernare social-democrată pentru o perioadă de 4 ani și ar trebui să continue și în 2020.


Vizualizat: 6242 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii