Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TERMEN LIMITĂ APIA 8 DECEMBRIE!

Publicat: 21 noiembrie 2016 - 10:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MILIOANE DE EURO PENTRU FERMIERI. Ajutor financiar de la Comisia Europeană! Suma de 10.896.083 euro a fost alocată României pe data de 8 septembrie 2016 și urmează să fie împărțită  fermierilor români, anunță Minsterul Agriculturii într-un proiect de act normativ, publicat pe pagina sa oficială.

Banii sunt destinați producătorilor de lapte și producătorilor de carne de porc. Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, Ministerul Agriculturii stabilește ca suma de 5.448.041,5 euro, aproximativ jumătate din ajutorul alocat de Comisia Europeană, să se împartă, sub forma unui ajutor excepțional, între producătorii de carne de porc. Suma se va împărți fermierilor români în echivalentul în lei, calculat la rata de schimb din data de 31 august 2016. Banii provin din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

România poate dubla suma alocată de Comisia Europeană printr-un sprijin suplimentar acoperit de la bugetul național.  

BENEFICIARII. CRITERII DE ELIGIBILITATE!

Ajutorul financiar se acordă crescătorilor de porcine, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Beneficiarii ajutorului financiar trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) deţin exploataţii autorizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru creşterea şi îngrăşarea porcinelor, înregistrate în Registrul national al exploatațiilor așa cum este definit la art. 1 pct. 15 din Norma sanitară veterinară pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a suinelor, ovinelor, caprinelor şi bovinelor, aprobată prin Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 40/2010, cu modificările şi completările ulterioare;

b) au livrat direct sau prin terţi şi au clasificat porci în abatoare autorizate, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 267/2004 privind instituirea Sistemului de clasificare a carcaselor de porcine, bovine şi ovine, cu modificările şi completările ulterioare, în perioada 1 septembrie 2015 -31 mai 2016.

Suma cuvenită fiecărui producător agricol este calculată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) prin împărțirea bugetului alocat la efectivul de porci livraţi şi clasificaţi în abatoare autorizate, în perioada 1 septembrie 2015-31 mai 2016, dar nu la mai mult de 9.000 de capete, inclusiv, pe beneficiar.

Producătorii care au livrat  maximum 9.000 capete porcine, se încadrează la activitatea agricultură la scară mică. Producătorii care au livrat peste 9.000 capete porcine, se încadrează la activitatea aplicarea unor metode de producţie care nu dăunează mediului şi climei.

ATENȚIE! CEREREA SE DEPUNE LA APIA! TERMEN LIMITĂ 8 DECEMBRIE 2016!

DOCUMENTE NECESARE!

La cererea depusă la APIA de producătorii agricoli care solicită acest ajutor se anexează următoarele documente:

a) copii de pe facturile şi rapoartele de clasificare, care să ateste livrarea directă sau prin terţi şi clasificarea porcilor în abatoare autorizate, în perioada 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016, pentru producătorii care au livrat maxim 9.000 de capete porcine;

b) copii de pe avizele de însoţire şi rapoartele de clasificare care să ateste sacrificarea în abatoare autorizate proprii/copii de pe facturile şi rapoartele de clasificare care să ateste livrarea directă sau prin terţi şi clasificarea porcilor în abatoare autorizate, în perioada 1 septembrie 2015 – 31 mai 2016, precum și copia autorizației integrate de mediu, pentru producătorii care au livrat peste 9.000 de capete porcine.

Pentru livrările efectuate de beneficiarii care au accesat măsura 215 - Plăţi în favoarea bunăstării animalelor - pachetul a) - Porcine din cadrul PNDR 2007-2013, rămân valabile copiile documentelor depuse odată cu deconturile justificative, aferente perioadei 1 septembrie 2015 - 31 mai 2016, pentru această măsură.

APIA va prelua datele operate şi verificate din aplicaţia electronică gestionată pentru măsura 215 - Plăţi în favoarea bunăstării animalelor-pachetul a) - Porcine din cadrul PNDR 2007-2013, referitoare la documentele beneficiarilor pentru exploataţiile cu cod ANSVSA privind efectivele livrate, şi vor fi completate cu datele din rapoartele de clasificare depuse de solicitanţi.

IMPORTANT! Plățile se efectuează până la data de 31 decembrie 2016!

Autoritatea competentă comunică Comisiei, până la data de 15 octombrie 2017, sumele plătite, numărul şi tipul beneficiarilor şi evaluarea eficacităţii măsurii potrivit art. 3 lit. b) din Regulament.

Agenția de Plăți elaborează procedurile detaliate de verificare a cererilor şi a condiţiilor de eligibilitate, care se aprobă prin decizie a directorului general APIA.

De asemenea, APIA elaborează modelul cererii de solicitare a ajutoarelor financiare și pune la dispoziţia solicitanţilor, prin centrele locale/județene, formularele de cereri, care se completează, se depun, se înregistrează, se verifică şi se centralizează la centrele judeţene conform procedurilor interne.

ATENȚIE! Proiectul de act normativ urmează să fie supus aprobării în ședința de Guvern.

Vizualizat: 10974 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii