Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TERMEN LIMITĂ 31 OCTOMBRIE să LUAȚI acești BANI!

Publicat: 06 octombrie 2016 - 15:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BANI EUROPENI DISPONIBILI. Până la 2,5 milioane de euro puteți să luați pentru finanțarea proiectelor de procesare a produselor alimentare. Termenul limită pentru depunerea proiectelor de finanțare la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) este 31 octombrie 2016.

Aproximativ 61 de milioane de euro mai sunt disponibili prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru a finanța proiecte de investiții din domeniul procesării produselor agricole.

Fondurile europene nerambursabile pot fi accesate prin intermediul submăsurii (sM) 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea/ marketingul produselor agricole” din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Data limită până la care AFIR primește proiecte prin sM 4.2 este 31 octombrie 2016, ora 16.00. Proiectele se depun on-line pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info.

Prin sM 4.2 se pot obţine, în funcţie de tipul beneficiarului şi de investiţia propusă, până la 2,5 miloane euro/ proiect. Sprijinul public nerambursabil este de maxim 50% din totalul cheltuielilor eligibile.

Investiţiile finanțate prin submăsura 4.2 au drept obiectiv înființarea și/ sau modernizarea unităților de procesare şi comercializare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese, dar și creșterea numărului de locuri de muncă.

Potențialii beneficiari interesați să depună proiecte prin intermediul submăsurii 4.2 și nu numai pot consulta gratuit pe pagina oficială de internet a Agenției (www.afir.info) Ghidul Solicitantului, disponibil în pagina submăsuriilor respective.

EXEMPLU DE INVESTIȚIE FĂCUTĂ DIN BANI EUROPENI

Un astfel de proiect, care vizează modernizarea unei unități de procesare a fost implemetat în județul Buzău de către o societate comercială. Investiția a beneficiat de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală în programarea financiară 2007 – 2013. Valoarea totală a proiectului este de 7.073.586 lei (1.824.735 euro), din care 5.944.190 lei (1.533.391 euro) reprezintă valorea totală eligibilă a proiectului.

Prin acest proiect, beneficiarul a propus modernizarea fabricii de legume prin achiziția de utilaje și echipamente specifice procesării tomatelor, astfel încât să crească capacitatea de producție. Înainte de modernizare, beneficiarul avea o capacitate de 500 tone conserve/ an. Fabrica de conserve din legume ocupă o suprafaţă de producţie şi de înmagazinare, de circa 65.000 mp de teren, incluzând și 2 hale de depozitare a câte 500 mp.

În prezent, ca urmare a implementării proiectului, societatea dispune de patru linii tehnologice de produs şi îmbuteliat roşii decojite, de îmbuteliat piureuri de tomate, o alta pentru vâscoase şi încă una de preparat diferite sortimente de legume. Totodată, capacitatea de producție a crescut semnificativ, triplându-se aproape, la 1.400 tone conserve/ an.

(Sursa: Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale)

 

 

Vizualizat: 4230 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii