Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

TERENURILE AGRICOLE LUCRATE SCUTITE de la PLATA IMPOZITULUI!

Publicat: 08 august 2017 - 14:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROIECT DE ORDONANȚĂ! Se vor scuti de la plata impozitului pe teren terenurile agricole lucrate, iar pentru terenurile agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu până la 100 lei/ha, începând cu al treilea an, în condiţiile stabilite prin hotărâre a consiliului local, se arată în proiectul ordonanței de modificare a Codului Fiscal, publicat pe pagina Ministerului Finanțelor.

Terenurile agricole lucrate vor fi scutite de la plata impozitului local, în timp ce pentru terenurile agricole nelucrate, începând cu al treilea an consecutiv, impozitul poate fi majorat de primării cu maxim 100 de lei/ha, în condițiile stabilite prin hotărâre a consiliului local, se arată în proiectul de ordonanţă publicat pe pagina oficială a Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit aceluiași proiect de ordonanță, se elimină impozitul pe mijloacele de transport pentru mijloacele de transport agricole de tipul tractoarelor, utilajelor agricole și altor mijloace de transport agricole, utilizate efectiv în domeniul agricol, deținute de către persoanele fizice autorizate care obțin venituri din activitatea agricolă, precum și de către persoanele juridice care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

- au prevăzut în statut, ca obiect de activitate, “agricultură”;

- au înregistrate în evidenţa contabilă, pentru anul fiscal respectiv, venituri şi cheltuieli din această activitate.

IMPORTANT! Acesta este un proiect de ordonanță care trebuie aprobat de Guvern și intră în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Sursa: Ministerul Finanțelor Publice

Vizualizat: 9608 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii