Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SUMA VENITĂ DE LA BRUXELLES pentru FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 03 ianuarie 2019 - 12:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECONTARE COMISIA EUROPEANĂ! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat joi, 3 ianuarie 2019, în conferință de presă, că la sfârșitul anului trecut a fost transferată în România suma de 306 milioane de euro, reprezentând decontarea făcută de Comisia Europeană pentru plata subvențiilor aferente campaniei 2018.

Ministrul agriculturii a anunțat în conferința de presă pe care o susține astăzi, 3 ianuarie 2019, la sediul ministerului, că la sfârșitul anului trecut, autoritățile din România au reușit să deconteze la Comisia Europeană o parte din plățile făcute către fermierii români.  306 milioane de euro sunt bani veniți de la UE, o decontare corectă de către statul român, a spus ministrul Daea.

În același timp, șeful de la Agricultură a ținut să sublinieze efortul pe care-l fac angajații Ministerului Agriculturii, ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru aducerea banilor în România. Petre Daea a spus că nu e atât de simplu, cum spun unii, să se facă aceste plăți directe, subvenții către fermieri. Angajații agențiilor de plăți, dar și fermierii fiind obligați să justifice cu teancuri uriașe de acte fiecare cent încasat.

600 de bibliorafturi au fost puse la control de Smithfield (companie, controlată de chinezi, care activează în industria creșterii porcilor, cel mai mare producător și exportator carne de porc din România n.r.) pentru banii încasați pe bunăstare. Agricola Buzău, la audit au fost verificate 60 de bibliorafturi. Pentru fiecare cifră, euro, cent, trebuie să faci dovada folosirii lui și transmiterii către beneficiari, a spus ministrul agriculturii.

Petre Daea a adăugat că, în doi ani, au intrat în țară 7,3 miliarde de euro, atât prin FEGA care înseamnă plăți directe și FEADR, care înseamnă plan național de dezvoltare rurală. Ne-am făcut datoria.

Vizualizat: 3220 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!