Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SUMA URIAȘĂ CARE AJUNGE ÎN ROMÂNIA PE 5 IANUARIE 2020 pentru SUBVENȚIILE APIA!

Publicat: 20 decembrie 2019 - 17:30
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

BANI ÎN CONT! Comisia Europeană va rambursa României pe data de 5 ianuarie 2020 peste un miliard de euro pentru plățile în avans făcute către fermierii români, a anunțat Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), la B1 TV. Șeful APIA a mai spus că 720.000 de fermieri au deja subvențiile în conturi, APIA a făcut deja transferul banilor.

În data de 30 noiembrie am finalizat plata în avans și care, așa cum am spus în toate intervențiile mele, a fost un succes pentru APIA, pentru că pentru prima dată am reușit să dăm peste un miliard de euro doar FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă n.r.), în total peste un miliard trei sute de milioane de euro. Bani care se vor întoarce în țara noastră în jurul datei de 5 ianuarie 2020, a declarat șeful APIA.

Suma totală autorizată la plată de APIA în perioada 16 octombrie 2019 – 29 noiembrie 2019 este de 1,335 miliarde euro, din care:

 Campania 2019 în sumă de 1,319 miliarde euro, plăți efectuate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), respectiv din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) + cofinanțare de la Bugetul Național, pentru un număr de 732.905 fermieri, ceea ce reprezintă 92,63% din numărul fermierilor eligibili la plata avansului;
și
⦁ Măsuri de piață, comerț exterior, promovarea produselor agricole și ajutoare de stat în suma de 16,55 milioane euro.

Agenția de Plăți a început de la data de 2 decembrie 2019 plata regulară a subvențiilor datorate fermierilor.

Până-n momentul de față, peste 85% din fermieri, peste 720.000 de fermieri, au fost autorizați la plată, iar toți acești 720.000 de fermieri până la sfârșitul acestei săptămâni vor avea și banii în cont, respectiv peste 597 de milioane de euro. Aș vrea să-i mulțumim domnului ministru pentru efortul extraordinar pe care l-a făcut Ministerul Agriculturii de a pune la dispoziția noastră aceste sume mari. Pentru că fermierii trebuie să știe că banii vin de la Guvern, prin bugetul Ministerului Agriculturii, urmând ca în procedurile interne, acești bani să fie rambursați de la Comisia Europeană, a mai spus Adrian Pintea.

Termenul limită, prevăzut de regulamentele europene, pentru încheierea plăților fermierilor, aferente anului 2019, este 30 iunie 2020.

Vizualizat: 7333 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
Ianus
|
01. 06, 2020. Monday 15:44
Am o suprafață de 11,02 ha teren Am luat subvenții .Mă incadrez să iau și eu subvenții bonus care se acordă pt anul 2019 ?
3.
Ianus Violeta
|
12. 22, 2019. Sunday 21:05
Eu am înscris la APIA Iași o suprafață de 12.2 ha teren .Mi-a intrat subvenții și transa a doua (aproximativ 10630 lei ).Intrebareaea este daca pot primi și eu subvenții bonus pe care o primesc toți fermierii care au de încasat minim 2000 de euro .
Va mulțumesc .
2.
Grancea Rada
|
12. 22, 2019. Sunday 13:25
Nu am primit nimic deocamdata nicio subvenție.. ??? De ce
1.
Crist
|
12. 20, 2019. Friday 17:41
Unde sant banii ce se împărțeau la fermieri odată cu transa 2-a???au plecat dupa aia de anu trecut???
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

Aspecte practice privind aplicarea tratamentelor fito-sanitare

Aspecte practice privind aplicarea tratamentelor fito-sanitare

Mizând pe interesul tot mai mare al fermierilor pentru demonstraţiile pratice, Ovidiu Ranta şi colegii săi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au venit anul acesta la Agraria cu proiectul TOPPS, ce urmăreşte instruirea operatorilor pentru utilizarea în siguranţă a produselor de protecţie a plantelor, reducerea poluării şi protecţia apelor la aplicarea tratamentelor fito-sanitare.

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Control

Control
Tatăl controlează caietul feciorului mai mic: Detalii