Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUMA ESTIMATĂ PE HECTAR pentru SUBVENȚIA APIA pe SUPRAFAȚĂ DIN ACEST AN!

Publicat: 09 septembrie 2019 - 16:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CUANTUM ESTIMAT PE HECTAR! Suma pe hectar pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS), pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urmează să o achite fermierilor români pentru cererile de plată depuse anul acesta, ar fi nesemnificativ mai mică decât valoarea pe hectar stabilită pentru anul 2018.

Singura schemă de plată din agricultură pentru care se poate face, în acest moment, un calcul estimativ al cuantumului pe hectar este schema de plată unică pe suprafață, SAPS. AGROINFO a obținut dintr-un document al Comisiei Europene plafonul alocat României pentru plata SAPS din acest an, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a informat deja ce suprafață este declarată la plată pentru anul de cerere 2019. Astfel, AGROINFO poate să vă ajute cu un calcul estimativ al cuantumului SAPS pe hectar pentru anul 2019.

Pentru celelalte scheme de plată pe suprafață, cum este, de exemplu, plata pentru tinerii fermieri, nu știm, la această dată, suprafața declarată la plată, nici pentru plata redistributivă sau pentru cea pe înverzire. Însă de SAPS beneficiază toți fermierii români care au solicitat subvenția pe suprafață. Este o schemă de bază, achitată de APIA pentru aproape toată suprafața solicitată la plată.

APIA a comunicat că în Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2019 au fost înregistrate un număr de 846.619 cereri, pentru o suprafața declarată la plată de 9.711.211,43 hectare.

Potrivit REGULAMENTULUI DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/1174 AL COMISIEI din 9 iulie 2019 de stabilire, pentru anul 2019, a plafoanelor bugetare aplicabile anumitor scheme de sprijin direct prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, obținut astăzi de AGROINFO de la Comisie, plafonul alocat pentru plata pe hectar a SAPS, pentru acest an, este 987.609.000 euro.

Vom presupune în calculul estimativ făcut de noi că toate hectarele declarate la plată sunt eligibile pentru plata SAPS, schema de plată unică pe suprafață. Astfel, vom împărți suma alocată pentru plata SAPS din acest an la numărul de hectare comunicat de APIA, pentru care fermierii au cerut subvenția pe suprafață.

987.609.000 euro împărțite la 9.711.211,43 hectare = 101,6978 euro pe hectar.  Acesta este cuantumul SAPS pe hectar, estimat pentru anul 2019 - 101,6978 euro/ha.

Pentru anul 2018, valoarea pe hectar, plătită de APIA pentru SAPS, este de 102,5697 euro/ha. Pentru anul acesta, SAPS scade, diferența este însă mică. De fapt, APIA a și anunțat că, prin comparație cu anul trecut, suprafața agricolă a crescut cu 194.695,83 ha, fapt care confirmă tendința de comasare a terenurilor.

Precizăm încă o dată că acest calcul este estimativ. Suma pe hectar pentru SAPS poate suferi mici modificări dacă, după terminarea controalelor în teren făcute de APIA, numărul de hectare declarat la plată, în cererile fermierilor, va scădea din diferite motive.

Vizualizat: 11298 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii