Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚII ILEGALE pentru PĂȘUNE! ACUZAȚI, UN PRIMAR ȘI PREȘEDINȚII UNEI ASOCIAȚII DE CRESCĂTORI DE ANIMALE!

Publicat: 08 martie 2018 - 13:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALA ANTICORUPȚIE! Un primar și doi președinți ai unei asociații a crescătorilor de animale din județul Vrancea sunt trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru că au încasat ilegal peste o sută de mii de euro subvenție pentru pășunea comunală. Potrivit DNA pentru încasarea banilor de la APIA, președinții de asociație au depus acte falsificate.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, în perioada 2009-2015, Petrea Vasile și Nedelcu Gheorghe, în calitate de președinți ai Asociației Crescătorilor de Bovine, Ovine, Caprine, Porcine și a Producătorilor de Lapte și Carne – Prodman din comuna Răstoaca, județul Vrancea, au depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe înscrisuri , documente, sub semnătură privată și oficială, false/inexacte, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le dețineau în realitate. 

O parte din aceste documente, printre care și două contracte, unul de concesiune și altul de închiriere a pajiștei comunale în suprafață de 212,80 ha, încheiate cu încălcarea prevederilor legale, au fost puse la dispoziția fermierilor-președinți de asociație de către Dima Vasile, primarul comunei Răstoaca.

În cursul lunii martie 2013, în scopul numirii în calitate de președinte al Asociației crescătorilor de Bovine, Ovine, Caprine, Porcine si a Producătorilor de Lapte si carne – Prodman din comuna Răstoaca, și prin încălcarea intereselor legitime ale președintelui asociației (Petrea Vasile), Nedelcu Gheorghe a depus la Judecătoria Focșani, mai multe documente false, demers care a avut ca urmare admiterea modificării actelor constitutive ale asociației si înscrierea acestora în Registrul Asociațiilor si Fundațiilor.
Prin aceste demersuri, Asociația Crescătorilor de Bovine, Ovine, Caprine, Porcine și a Producătorilor de Lapte ȘI Carne – Prodman a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 597.309,44 lei.

Primarul, cei doi președinți de asociația, dar și asociația au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.

PETREA VASILE, la data faptei președinte/reprezentant al Asociației crescătorilor de Bovine, Ovine, Caprine, Porcine si a Producătorilor de Lapte si carne – Prodman din comuna Răstoaca, județul Vrancea și viceprimar al comunei Răstoaca, jud. Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

DIMA VASILE, la data faptelor primar al comunei Răstoaca, județul Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte din care una în formă continuată)
- fals intelectual în formă continuată,

NEDELCU GHEORGHE, la data faptelor președinte/reprezentant al Asociației crescătorilor de Bovine, Ovine, Caprine, Porcine si a Producătorilor de Lapte si carne – Prodman din comuna Răstoaca, județul Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- participație improprie la comiterea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, 
- participație improprie la comiterea fără vinovăție a infracțiunii de fals intelectual, 
- folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene,
- fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată,

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE BOVINE, OVINE, CAPRINE, PORCINE ȘI A PRODUCĂTORILOR DE LAPTE ȘI CARNE – Prodman, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, informează comunicatul DNA.

APIA s-a constituit parte civilă, cu suma de 586.818,85 lei la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data achitării integrale a debitului principal.

Consiliul Local al Comunei Răstoaca, județul Vrancea, prin reprezentant legal, s-a constituit parte civilă cu suma de 47.738,64 lei reprezentând prejudiciul cauzat unității administrativ teritoriale prin încheierea celor două contracte de concesiune și închiriere.
În cauză s-a dispus instituirea popririi asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin lui Petrea Vasile, Dima Vasile și Nedelcu Gheorghe.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Vizualizat: 7932 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii