Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚII APIA! VESTEA PE CARE O AȘTEAPTĂ FERMIERII DE LA DAEA!

Publicat: 04 martie 2018 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA PENTRU 2017! Toți fermierii români care au solicitat subvenții, anul trecut, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au încasat, până la această oră, cel puțin o plată, spune ministrul agriculturii, Petre Daea. Cu condiția să nu fi avut probleme în dosarele de subvenții. APIA mai are de procesat 30.559 de dosare pentru subvențiile aferente anului trecut, iar fermierii își vor primi banii până la 31 martie 2018.

O situație extraordinar de bună față de anul precedent, la data aceasta, erau plătiți fermierii și suma care a fost distribuită către fermieri era de un  1,367 de miliarde euro. Anul acesta, la aceeași dată, față de anul trecut, 2,378 de miliarde de euro. Banii aceștia sunt la fermieri.Ei sunt ocoliți de grija băncii, i-am scos din ghearele datoriilor, din ghearele întâmplării și a situației deosebite pe care ar fi avut-o în condițiile în care nu aveau siguranța că au bani și trebuie și lucrare.

La această dată mai sunt de plătiți 30.559 de dosare, mai sunt procesate 30.559 de dosare aflte în instrumentare. Dar toți aceștia au luat cel puțin o formă de sprijin, cu excepția celor care au probleme în dosare. Au primit cel puțin o plată. Dar care mai au de făcut cel puțin o plată. Și-i am aici pe fiecare măsură în parte și numărul lor. 2.062 fermieri fără forma coerentă, cu status diferit, după rezolvarea erorilor de dezvoltare.

Am și etapele în care se vor rezolva aceste situații până la 31 martie. Cu excepția celor care trebuie să ia sprijin cuplat vegetal la soia, la lucernă, pentru că sunt obligați să aducă până la sfârșitul lunii martie, practic, până la începutul lunii aprilie, documentele care să ateste că producția respectivă a fost valorificată în așa fel încât să fie eligibili la forma de plată respectivă. Toți cei care au dosarele în instrumentare și-n care nu sunt probleme, și care se află pe culoarul acesta al situației în care nu le mai treuie ceva în plus să aducă, până la 31 martie vor ajunge banii, a declarat Petre Daea, pentru Viața Satului, TVR 1.

Ministrul agriculturii a adăugat că termenul limită pentru plata subvențiilor datorate fermierilor pentru anul 2017 este 30 iunie 2018. Guvernul PSD însă s-a angajat să achite aceste subvenții în agricultură până la data de 31 martie 2018.

Vizualizat: 5360 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cercetarea agricolă, subfinanţată dar încă activă

Cercetarea agricolă, subfinanţată dar încă activă

Interviu cu Vlăduţ Valentin, directorul Institutului Naţional de Maşini Agricole, singura unitate care desfăşoară activităţi de cercetare ştiinţifică (fundamentală şi aplicativă), de inovare în domeniul proceselor, tehnologiilor şi echipamentelor tehnice de mecanizare şi automatizare a lucrărilor din agricultură şi industria alimentară.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Musca asteapta tractorul autonom Dan Herteg, investitii de aproape un milion de euro IPSO prezintă tractorul John Deere 8270 R

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii