Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Subvenția restantă la motorină nu se poate plăti fără acest act!

Publicat: 10 martie 2016 - 11:20
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii publică joi, 10 martie, pe pagina sa un proiect de act normativ care modifică hotărârea de guvern care le permite fermierilor să încaseze un ajutor de stat la motorină consumată la lucrările agricole. Se pare că fără această modificare legislativă, fermierii nu pot încasa subvenția restantă de anul trecut.

Potrivit proiectului, se adaugă un singur articol la Hotărârea de Guvern 1174/2014 care stabilește acordarea unui ajutor de stat la motorina consumată în agricultură. Și anume:

Sumele reprezentând ajutorul de stat sub formă de rambursare pentru cantitățile de motorină determinate la plată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură prin Situația centralizatoare prevăzută la alin.(2), consumate de beneficiari și nedecontate în anul de cerere, se decontează de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în anul următor anului de cerere, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

Fermierii români așteaptă să primească ajutorul de stat la motorină pentru trimestrul III, o restanță de 48% și trimestrul IV integral din anul 2015. În urmă cu aproximativ o lună, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 388 de milioane de lei pentru plata acestui ajutor.  Pentru ca fermierii să-și primească sumele restante ar fi fost nevoie de încă o modificare a actului normativ.

Se înregistrează cantități de motorină care sunt determinate la plată în anul de cerere, sunt consumate de beneficiari dar nu sunt decontate în același an. Ca urmare, pentru a se asigura plata integrală a sumelor reprezentând ajutorul de stat sub formă de rambursare pentru cantitățile de motorină determinate la plată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură prin Situația centralizatoare prevăzută la art.9 alin.(2), este necesară completarea în consecință a Hotărârii Guvernului nr.1174/2014, este justificarea din Nota de funadamentare a proiectului de act normativ.

Ajutorul de stat la motorina consumată în agricultură se acordă sub forma rambursării diferenței dintre acciza standard și acciza redusă.

Vizualizat: 4155 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Vlad D
|
03. 11, 2016. Friday 07:56

Astia chiar isi bat joc de noi.Nu mai avem nici o speranta ca politicul doreste binele tarii..Productii compromise , bani aruncati....ce vrem de fapt?

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Lecţie...

Lecţie...
Un cuplu foarte tânăr merge în vizită la nişte prieteni mai în vârstă... Detalii