Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚIA de 1.500 de EURO/AN! CINE ARE DREPTUL LA ACEȘTI BANI?

Publicat: 25 ianuarie 2017 - 12:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CUM ÎNCASEZI BANII? AGROINFO vă pune la dispoziție toate detaliile despre ajutorul de 1.500 de euro/an acordat în agricultură. Condiții pe care trebuie să le îndepliniți, acte pe care trebuie să le atașați cererii, cine beneficiază de acești bani.

CRITERII DE ELIGIBILITATE!

Pentru a putea primi sprijin în cadrul Submăsurii 6.5 - Schema pentru micii fermieri, solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

SĂ FI APLICAT CEL PUȚIN UN AN SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII  FERMIERI PILONUL I

Vor fi eligibili solicitanții care deţin în proprietate exploataţii vegetale/mixte şi care în anul 2015 au beneficiat de Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I.

Fermierii care au fost excluşi de la plată în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I în anul precedent celui în care a transferat exploataţia nu sunt eligibili în cadrul acestei submăsuri. Fermierii care s-au retras din Schema simplificată pentru micii fermieri sau nu au primit plăți în cadrul acestei scheme în anul 2015, nu mai au posibilitatea de a accesa submăsura 6.5 în anul 2016, deoarece aceștia au obligația de a rămâne în Schema simplificată pentru micii fermieri cel puțin 1 an.

IMPORTANT! Moştenitorul unic poate primi sprijin prin submăsura 6.5, numai în cazul în care exploataţia a fost moştenită de la un fermier care a accesat Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I. De asemenea, moştenitorul unic trebuie să îndeplinească cerinţele acestei submăsuri (inclusiv cea potrivit căreia să fi aplicat cel puţin un an Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I).

SĂ DEȚINĂ/SĂ FI DEȚINUT ÎN PROPRIETATE EXPLOATAȚIA CE URMEAZĂ A FI TRANSFERATĂ SAU A FOST TRANSFERATĂ

Solicitanţii trebuie să deţină documente prin care să dovedească dreptul de proprietate asupra terenurilor sau terenurilor și animalelor din cadrul exploatației care au făcut obiectul sprijinului în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I.

SĂ FI TRANSFERAT SAU SĂ SE ANGAJEZE SĂ TRANSFERE DEFINITIV CĂTRE ALT FERMIER ÎNTREAGA SA EXPLOATAȚIE ȘI DREPTURILE CORESPUNZĂTOARE

Transferul definitiv al exploatației (cel puțin terenurile sau terenurile și animalele care au făcut obiectul sprijinului în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I) se va face integral către UN SINGUR FERMIER, care trebuie să fie înregistrat la APIA.

Cererea pentru transfer de exploatație trebuie să fie înregistrată la APIA. În cazul în care cererea pentru transfer de exploataţie nu se regăseşte înregistrată în sistemul electronic APIA, în urma solicitării de informaţii suplimentare, solicitantul va prezenta copia Cererii pentru transfer de exploatație cu numărul de înregistrare de la APIA.

În cazul în care, la data depunerii Cererii de Finanțare, solicitantul:

Nu are transferată exploatația agricolă (cel puțin terenurile sau terenurile și animalele care au făcut obiectul sprijinului în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I) și drepturile de plată corespunzătoare, acesta trebuie să atașeze la Cererea de Finanțare, pe lângă alte documente:

Antecontractul de vânzare, cu clauză rezolutorie privind vânzarea terenurilor/ terenurilor și animalelor din cadrul exploatației, în cazul în care Cererea de Finanțare aferentă Submăsurii 6.5 va fi selectată;
și/sau
Contractul de arendă, cu clauză rezolutorie privind arendarea terenurilor din cadrul exploatației pe o perioadă de minim 20 de ani, în cazul în care Cererea de Finanțare aferentă submăsurii 6.5 va fi selectată.

Are transferată exploatația agricolă (cel puțin terenurile sau terenurile și animalele care au făcut obiectul sprijinului în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I) și drepturile de plată corespunzătoare, acesta trebuie să atașeze la Cererea de Finanțare (pe lângă alte documente):

Contractul de vânzare-cumpărare a terenurilor/ terenurilor și animalelor din cadrul exploatației, autentificat la notar;
și/sau
Actul de donație autentificat la notar;
și/sau
Contractul de arendă a terenurilor din cadrul exploatației încheiat pe o perioadă de minim 20 de ani, începând cu anul depunerii Cererii de Finanțare, autentificat la notar.

ATENȚIE! Terenul care face obiectul unui contract de arendă nu poate fi transferat unui alt utilizator, în acest caz transferul reprezentând subarendare, operațiune juridică interzisă conform prevederilor art 1847 din Legea nr 287/ 2009 privind Codul Civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Un beneficiar al Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I care are înregistrată la APIA o exploatație formată din teren/ teren și animale deținută atât în proprietate, cât și în arendă trebuie să achiziţioneze anterior transferării întregii exploatații, partea din exploatație deținută în arendă și care a făcut obiectul sprijinului în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I, în vederea obţinerii de sprijin prin sM 6.5, pentru a fi eligibil.

În cazul în care datele din documentele de transfer a exploatației pentru terenurile sau terenurile și animalele care au făcut obiectul sprijinului în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (antecontract de vânzare/ contract de vânzare-cumpărare/ contract de arendă) nu corespund cu cele menţionate în IACS/ Registrul Exploatațiilor de la ANSVSA, solicitantul trebuie să atașeze la Cererea de Finanțare documentele justificative în acest sens și să le menționeze la Secțiunea D – Lista documentelor anexate din Cererea de Finanțare – rubrica „Alte documente justificative”.

IMPORTANT! Contractul de transfer definitiv al terenului este încheiat pe durata minimă de 20 de ani. Această condiție se aplică doar în cazul contractelor de arendă. Contractul de transfer definitiv al terenului, nu poate fi reziliat de nici una din părţi, mai devreme de durata minimă de 20 de ani.

CUANTUM SPRIJIN

Sprijinul public nerambursabil se acordă anual, începând cu data transferului și până la data de 31.12.2020 și reprezintă 120% din suma anuală calculată a sprijinului pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (maximum 1.500 euro/an, reprezentând 120% din suma maximă anuală calculată a sprijinului pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I).

Cererea de Finanțare trebuie completată în format electronic. Forumularul este disponibil pe pagina  AFIR, www.afir.info. Punctajul maxim este 100 de puncte. De exemplu, pentru o exploatație de la 3 ha la 4 ha se acordă 30 de puncte. Dacă exploatația este într-o zonă cu potențial agricol ridicat se mai adaugă 5 puncte, dacă este preluată de membrul unui grup de producători agricoli se mai adaugă 20 de puncte, etc.

ACTE OBLIGATORII PENTRU TOATE CERERILE!

- certificatul de moştenitor unic autentificat de notar;
- copia actului de identitate al persoanei fizice/ reprezentantului legal de proiect;
- documentul emis de instituţia financiar-bancară în care să se menţioneze denumirea şi adresa instituţiei financiar-bancare, titularul contului, CUI-ul titularului şi codul IBAN al contului prin care se derulează proiectul FEADR

AFIR îşi rezervă dreptul de a solicita informaţii sau documente suplimentare oricând pe parcursul verificărilor și implementării Cererii/ Contractului de Finanțare, dacă se consideră necesar.

ATENȚIE! NU SUNT ELIGIBILI!

- cei care nu au avut înregistrată la APIA exploataţia care face obiectul transferului;
- cei a căror exploataţie care face obiectul transferului este integral zootehnică;
- fermierii care au proiecte în derulare prin Programul Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR) în sectorul agricol;
- fermierii care au sancțiuni multianuale în cadrul schemelor derulate de APIA.

(Sursa: Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale)

 

 

Vizualizat: 12574 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii