Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚIA APIA pentru PĂȘUNE! TERMEN DEPUNERE DOCUMENTE DOVEDITOARE!

Publicat: 01 mai 2019 - 07:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATA SUBVENȚIEI APIA PENTRU PAJIȘTI PERMANENTE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură vă anunță care sunt termenele în care trebuie să depuneți documente justificative la APIA în cazul în care ați cerut subvenția pentru pășune. Nerespectarea termenelor vă exclude de pe lista de plată APIA.

Pajiști permanente – termene de depunere a documentelor doveditoare care atestă efectuarea activităţii agricole

Pentru persoane fizice

Fermierii crescători de animale, care au declarant parcele cu PP – cod de cultura 604,607,606,609,610,611,660 si/sau 661, si nu respectă încărcătura UVM/ha, vor prezenta unul din aceste documente:

- declarațiile privind depozitarea fânului si/sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol), până la data de 15 octombrie a anului de cerere curent.
În cazul în care proprietarul de pajişte permanentă nu asigură încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, iar activitatea agricolă minimă constă în asigurarea unui cosit anual pe pajiştile permanente aflate în proprietate - declarațiile privind depozitarea fânului și/sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, care vor fi prezentate în perioada 15 iunie-1 august.

Pentru persoane juridice

Pentru fermierii persoane juridice, care dețin animale şi nu asigură încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, iar activitatea agricolă minimă constă în asigurarea unui cosit anual pe pajiştile permanente aflate în proprietate.

- documentele contabile de gestiune pentru depozitarea fânului pentru consumul cu animalele deținute, se vor depune până la data de 15 octombrie a anului de cerere curent.

Pentru formele de organizare asociaţii şi composesorate

Pentru formele de organizare asociații și composesorate care nu respectă încărcătura de UVM/ha, cu animalele membrilor şi activitatea agricolă minimă constă asigurarea unui cosit anual, în perioada 15 iunie-1 august.

- facturile valorificării fânului și/sau documente contabile de gestiune privind depozitarea fânului pentru consumul cu animalele deținute și/sau centralizatorul repartizării fânului rezultat către membrii formei asociative de proprietate, pe baza semnăturii membrilor, până la data de 15 octombrie a anului de cerere curent.

Pentru personane juridice, altele decât asociaţiile și composesorate, se verifică existenţa cel puţin a unuia dintre următoarele documente: documente contabile de gestiune, factura fiscală de comercializare.

Documentele se depun până la data de 15 octombrie 2019.

Sintagma “conform cu originalul” şi semnătura de certificare se aplică de către fermieri pe copiile documentelor prezentate.

Sursa: APIA

Vizualizat: 3415 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii