CUM ÎNCASAȚI SUBVENȚIA PE PAJIȘTE! Fermierii și organizațiile acestora pot să piardă subvenția cuvenită pentru pajișitile permanente dacă nu respectă termenul stabilit de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru depunerea documentelor justificative. Venim în sprijinul dumneavoastră, al fermierilor, cu informațiile de care aveți nevoie pentru a încasa acești bani.
PAJIȘTI PERMANENTE! TERMENE DE DEPUNERE A DOCUMENTELOR CARE ATESTĂ EFECTUAREA ACTIVITĂȚII AGRICOLE!
PENTRU PERSOANE FIZICE
Fermierii crescători de animale, care au declarat parcele cu PP – cod de cultură 604 (pajiști permanente utilizate în comun), 607 (fânețe utilizate individual), 606 (pajiști permanente utilizate individual), 660 (livadă tradițională utilizată extensiv prin pășunat și/sau cosit) și/sau 661 (livadă tradițională utilizată extensiv ca fâneață), și nu respectă încărcătura UVM/ha, vor prezenta unul dintre aceste documente:
- Dovada valorificării fânului şi/ sau a depozitării fânului până la data de 16.10.2017
- Documente file de comercializare depuse pâna la 16.10.2017
TERMEN LIMITĂ APIA 16.10.2017!
În cazul în care proprietarul de pajişte permanentă nu asigură încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, iar activitatea agricolă minimă constă în asigurarea unui cosit anual pe pajiştile permanente aflate în proprietate, documentul dovada valorificării fânului şi/ sau a depozitării fânului se prezintă până la data de 16.10.2017.
Pentru formele de organizare asociaţii şi composesorate documentele se depun până la 16.10.2017 şi se verifică existenţa cel puţin a unuia dintre următoarele documente:
Document de depozitare fân
Documente contabile de gestiune
Factura de comercializare
Pentru persoanele juridice, altele decât asociaţiile si composesoratele se verifică existenţa cel puţin a unuia dintre următoarele documente:
Documente contabile de gestiune
Factura de comercializare
Documentele se depun până la 16.10.2017.
În sensul articolelor 5, 6 şi 7 din Ordinul M.A.D.R. nr. 619/2015, cu modificările şi completările ulterioare, sintagma “conform cu originalul” şi semnătura de certificare se aplică de către fermieri pe copiile documentelor prezentate.