Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚIA APIA pentru PAJIȘTE! TERMEN DEPUNERE ACTE DOVEDITOARE!

Publicat: 25 mai 2017 - 13:46
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

CUM ÎNCASAȚI SUBVENȚIA PE PAJIȘTE! Fermierii și organizațiile acestora pot să piardă subvenția cuvenită pentru pajișitile permanente dacă nu respectă termenul stabilit de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru depunerea documentelor justificative. Venim în sprijinul dumneavoastră, al fermierilor, cu informațiile de care aveți nevoie pentru a încasa acești bani.

PAJIȘTI PERMANENTE! TERMENE DE DEPUNERE A DOCUMENTELOR CARE ATESTĂ EFECTUAREA ACTIVITĂȚII AGRICOLE! 

PENTRU PERSOANE FIZICE

Fermierii crescători de animale, care au declarat parcele cu PP – cod de cultură 604 (pajiști permanente utilizate în comun), 607 (fânețe utilizate individual), 606 (pajiști permanente utilizate individual), 660 (livadă tradițională utilizată extensiv prin pășunat și/sau cosit) și/sau 661 (livadă tradițională utilizată extensiv ca fâneață), și nu respectă încărcătura UVM/ha, vor prezenta unul dintre aceste documente:
- Dovada valorificării fânului şi/ sau a depozitării fânului până la data de 16.10.2017
- Documente file de comercializare depuse pâna la 16.10.2017

TERMEN LIMITĂ APIA 16.10.2017!

În cazul în care proprietarul de pajişte permanentă nu asigură încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, iar activitatea agricolă minimă constă în asigurarea unui cosit anual pe pajiştile permanente aflate în proprietate, documentul dovada valorificării fânului şi/ sau a depozitării fânului se prezintă până la data de 16.10.2017.

Pentru formele de organizare asociaţii şi composesorate documentele se depun până la 16.10.2017 şi se verifică existenţa cel puţin a unuia dintre următoarele documente:

Document de depozitare fân
Documente contabile de gestiune
Factura de comercializare

Pentru persoanele juridice, altele decât asociaţiile si composesoratele se verifică existenţa cel puţin a unuia dintre următoarele documente:
Documente contabile de gestiune
Factura de comercializare

Documentele se depun până la 16.10.2017.

În sensul articolelor 5, 6 şi 7 din Ordinul M.A.D.R. nr. 619/2015, cu modificările şi completările ulterioare, sintagma “conform cu originalul” şi semnătura de certificare se aplică de către fermieri pe copiile documentelor prezentate.

Sursa: GHID APIA PENTRU SOLICITANȚII DE PLĂȚI DIRECTE ȘI AJUTOARE NAȚIONALE TRANZITORII ÎN SECTORUL VEGETAL, CAMPANIA 2017

 

Vizualizat: 10517 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
05. 29, 2017. Monday 08:08
hai voi care nu faceti nimic si pozati ca proprietari aruncati-va pe subventii,ca sunteti descurcareti ,va cosesc altii terenul si voi nu vreti sa le dati contract de arenda,ca de ,vreti si subventia si arenda.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Zetor la Agromalim 2018

Zetor la Agromalim 2018

Gheorghe Porubszki, reprezentant de vânzări al companiei Zetor Tractor, ne spune care sunt noutăţile cu care producătorul cel de tractoare speră să cucerească piaţa românească...

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Musca asteapta tractorul autonom Dan Herteg, investitii de aproape un milion de euro IPSO prezintă tractorul John Deere 8270 R

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii